ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

Ivan

Citat: conecto  u Rujan 13, 2009, 17:59:35
Citat: Ivan  u Rujan 12, 2009, 15:21:56
Kakve veze ima 5 minuta prorijeđeno vrijeme, koga briga vozi li minutu rjeđe ili češće? ::|

Linija 215 nije prorijeđena za 5 minuta već je uz dodatni bus produljeno vozno vrijeme, a slijed polazaka je smanjen s 9 na 8 minuta.
Ma znam, nespretno sam se izrazio, htio sam reći da je vozno vrijeme produženo za 5 minuta i da uz ovakav broj putnika nema baš puno razlike vozi li svakih 9 minuta kao nekad ili svakih 10 kako bi bilo da je ostalo 5 autobusa sa produženim vremenom, ili svakih 8 kako je sa dodatnim busom... Sve u svemu, slažem se da je pojačanje bilo nepotrebno.

STIB

Zašto se na ZET-ovoj stranici vrti obavijest da od 12:30 linije 166, 268, 310, 311, 330 opet voze redovitim trasama? Što se događalo?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

FitzTN

Bili su radovi na Av. V. Holjevca u Novom Zagrebu koji su danas dovršeni...

tramvajac 92

Autobusna linija 139 Reljkovićeva – Jelenovec – Reljkovićeva neće prometovati u petak, 25. rujna, od 8.30 do približno 18 sati, odnosno do završetka asfaltiranja Kosirnikove ulice.

Zbog radova u Zagrebačkoj ulici, autobusi na liniji 134 Črnomerec – Prečko prometovat će od petka, 25. rujna od 18 sati, do ponedjeljka, 28. rujna do 6 sati, djelomično izmijenjenom trasom s terminala Prečko. Do raskrižja Zagrebačka avenija/Zagrebačka ulica autobusi će voziti redovnom trasom, zatim će nastavljati Zagrebačkom avenijom i Rudeškom do Zagrebačke ulice i dalje redovnom trasom prema Črnomercu. U smjeru terminala Prečko autobusi će prometovati redovnom trasom.   

Tijekom radova autobusi će se koristiti postojećim stajalištem u Zagrebačkoj aveniji (u zoni raskrižja sa Petrovaradinskom), a bit će uspostavljeno i privremeno autobusno stajalište u Zagrebačkoj ulici (u zoni raskrižja s Rudeškom ispred k. br. 111).

Tomek

Nakon stalnog kritiziranja, evo malo i pohvale za ZET. Prvo što se tiče održavanja, nakon godina vožnje sa prednjim displayom koji je nakon jednog sudara napola radio gbr158 je dobio novi prednji display.
Isto treba pohvaliti raspoređivanje APPovih Citara 170-174 jer nakon naših stalnih pisanja ovdje o tome da APPovi stalno voze u APDu, zadnjih tjedana su ravnomjernije raspoređeni i čini mi se da se tretiraju jednako kao i dubravski.

conecto

Citat: Tomek  u Listopad 31, 2009, 22:04:10
Nakon stalnog kritiziranja, evo malo i pohvale za ZET. Prvo što se tiče održavanja, nakon godina vožnje sa prednjim displayom koji je nakon jednog sudara napola radio gbr158 je dobio novi prednji display.
Isto treba pohvaliti raspoređivanje APPovih Citara 170-174 jer nakon naših stalnih pisanja ovdje o tome da APPovi stalno voze u APDu, zadnjih tjedana su ravnomjernije raspoređeni i čini mi se da se tretiraju jednako kao i dubravski.

U Dubravi sve ono što ne vozi na plin mora nadoknaditi to što plinaši voze premalo. Npr. svi naši MAN-ovi nakon 6 mjeseci imaju 60-70 tkm, ili pr. Citaro G g.b. 543 koji ima preko 80 tkm. Istovremeno plinaši nakon 6 mjeseci imaju nekih 30-ak tkm.

Ili...
Većina naših voznih redova prelazi dnevno 400-500 km što uglavnom voze dizeli, sve one koji prelaze manje zauzeli su plinaši kojih je sad već 60 (iako ne voze svi kad se ne stignu natankat).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Citat:U oba smjera, prema dosadašnjim projekcijama, ZET će do kraja izvanredne organizacije prometa prevesti čak milijun putnika.
Izvor: www.zet.hr

STIB

Zna li netko koji je razlog za zamjenu perona linija 201 i 202 na Kvatriću (Heinzelovoj)?
O tome nema nikakve obavijesti na www.zet.hr, par dana je na nadstrešnicama bila papirnata obavijest, a danas ne piše više ništa pa su ljudi (a i vozači  ::|) bili prilično zbunjeni.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Razlog je....
vjerojatno ne zna nitko, pa ni onaj tko se toga sjetio!
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Briljantno. Kad nema dovoljno inteligencije da se nađu pametne ideje za poboljšanje linija onda se neprestano događaju čisto suvišna preimenovanja linija, zamjene perona i pomicanja stajališta za 20 m. Očito u firmi ima određenih odjela sa previše nesposobnih ljudi koji si ne znaju naći pametnog posla.

Shole

A stvarno bi bilo ineresantno da onaj koji je to odredio napiše na ovom forumu (nemoramo znat koje to, nije uopće bitno) zašto je to ustvari učinjeno.

Dakle, gospodo šefovi, oćete nam molim vas reć zašto su zamjenjeni peroni 201 i 202 !?

tramvajac 92

Zašto se ne postave i na starije natstrešnice one plave table s popisom linija i nazivom stajališta?

conecto

Mislim da neka ovdje postavljena pitanja bi trebalo adresirat na Odjel za odnose s javnošću i čekati odgovor koji nikad neće stići.
A GDJE JE POANTA?

Max-d

Bilo bi logicno da su peroni na liijama 201 i 202 ostali po starom,jer se sa prvog perona lin. 201 skrece odmah u lijevu traku i tu se ostaje skroz do kruznog toka u Petrovoj i produzuje prema Kaptolu,a sa drugog perona lin. 202 se ubacuje u srednju traku koja dalje vodi u desnu traku po Domjanicevoj do kruznog toka gdje se skrece u  Petrovu desno prema Kozjaku,tak da mi ova promjena uopce nema smisla(cuo sa da navodno promjena ima veze sa prijevozom uoci dana Svih Svetih jer se ukrcaj za Srebrnjak-Mirogoj vrsi na peronu lin.202,pa se onda ljudi kao drugi dan opet love za peron lin.202 da bi isli  prema Kaptolu-Mirogoju lin.201,iako mi nije jasno da se peroni mogu pobrkati zbog dva dana posebne organizacije prijevoza,napominjem to sam samo cuo,tak da li je to stvarni razlog neznam).

STIB

Citat: Max-d  u Studeni 03, 2009, 19:59:53cuo sa da navodno promjena ima veze sa prijevozom uoci dana Svih Svetih jer se ukrcaj za Srebrnjak-Mirogoj vrsi na peronu lin.202,pa se onda ljudi kao drugi dan opet love za peron lin.202 da bi isli  prema Kaptolu-Mirogoju lin.201
Moguće je da to stvarno ima neke veze, ali na papiru koji je tih dana bio na nadstrešnicama pisalo je da zamjena perona vrijedi "od 30.10.2009. trajno..."
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU