ZET razno

Autor tamlover, Prosinac 30, 2007, 18:08:00

sokre

Nadam se da su odvezeni na servis...

No, kako se sada odnose prema busevima (konkretno garaža Dubrava), Citelisi ne mogu na 268, novi Citari također zbog kilometraže, za Goricu su osuđeni 530-541. Baš me zanima što će biti kada njih razvale, što će gdje i kako voziti.

Iako za 7 godina ističe lizing, svašta se može promijeniti. Možda ipak vrate rashodovane MAN-ove NG, pa ponovo krpanje, kao i prije.

221

Citat: sokre  u Listopad 29, 2010, 12:26:26
Možda ipak vrate rashodovane MAN-ove NG, pa ponovo krpanje, kao i prije.

Koliko dugo stoje ne bi me čudilo da se raspadnu kada ih jednog dana pokušaju ''mobilizirati''.
S druge strane, možda jedanput treba lupiti glavom o zid. Vidi se na primjeru države - krpanjem se samo odgađa neminovno.

conecto

Jedan Regio sam jutros vidio na Slavonskoj (ne znam točno koji), ali i Cacciamali (isto ne znam koji i na kojoj liniji, ali na tom mjestu bi mogao samo školu vozit  ??? ). Vidio sam ovih dana i dosta onih SÜ 313, pa mi se čini da su 621-631 na "odstrelu" (servis izgleda definitivno nije), mislim da ćemo uskoro revidirat popis voznog parka, a sad se priča o 8 školskih buseva iz APD  (APP nemam pojma  ???)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

inspektor Maska

Sad još samo fali slika poštovanog nam gradonačelnika. On se uredno slikao na Borongaju pokraj školskih autobusa kad su pušteni u promet (kao i pokraj mnogih drugih buseva i doslovce svih novih tramvaja) i to su uredno popratili svi mediji.
Zašto se ne slika sad  kad ti isti autobusi nestaju iz voznog parka zbog nepodmirenih obaveza? I zašto sad ne kaže javno da on ne želi podmiriti preuzete obveze grada prema ZET-u novcem "poreznih (prireznih) obveznika", da se školska djeca Grada Zagreba više neće (nužno) voziti u tim novim autobusima prilagođenom prema pravilniku o prijevozu školske djece, već u onima koji stoje na raspolaganju, a i oni su često u "sumnjivom" lizingu, pa je pitanje do kad će?
Svakom pametnom je ovakav scenarij jasan od početka, ali i oni koji to nisu ipak su dio biračkog tijela, nažalost, oni su ipak u većini, a glas je (brojkom i slovima) ipak samo glas.

manoplan

Gradonačelnik ima drugih obaveza. Nakon gubitka Zagrebparkinga i stranačkog zaleđa ostaje mu da se slika ( po ostalim gradovima lijepe naše)

Tomek

Ja vidio jučer od APP-a školski SL283 gbr64, znači on je još tu.

conecto

Danas u garaži (nema škole) oba Regia (641,642) i svi SÜ 313 (614,616,617,619,620), ali samo tri SL 283 (629,630,631), ispada da smo ostali bez 621-628  ???
Mogao bi netko dobro proći kupovinom rabljenih autobusa prilagođenim za školski prijevoz koji su prešli nekih70-80 tkm.
A GDJE JE POANTA?

inspektor Maska

I dok ZET-u lizing oduzima autobuse zbog nepodmirenih obaveza, upravo je stigao novi kontigent VW automobila za Gradsko poglavarstvo. Naravno, postoji višak novca kad Grad ne podmiruje ugovorene obaveze prema ZET-u i Holdingu općenito. A i tko će voziti 3 godine stari Polo kad je izašao novi Polo, ili Golf 5 kad je već odavno na cestama Golf 6 (ne znam da li je dio auta namijenjen i Holdingu kao zamjena za "stare").
Dok u poglavarstvu svaka fufa vozi barem službeni Polo (novi mora biti), školska djeca se više neće voziti u adekvatnim autobusima prilagođenim pravilniku o takvom prijevozu. A upravo su ti autobusi valjda zadnji u monumentalnim ZET-ovim nabavkama bili u svim medijima predstavljeni. Sad kad ih više nema, mediji nemaju pojma, nitko ih nije obavijestio, oni naravno to sami nisu shvatili ni otkrili.
Zanimljiva situacija, direktno na izborima postavljeni gradonačelnik sad šuti, a njegov pulen kojeg je tada postavio za direktora ZET-a uredno je podvio rep i skrasio se u matičnoj firmi "Gredelj". Čovjek samo jedan dan (kao Sanader) podnio ostavku bez objašnjenja, već drugi dan direktor "Gredelja". Nitko nije podvukao crtu što je učinjeno u ZET-u za vrijeme trajanja njegova mandata, što je zatekao, a što ostavlja iza sebe (dugove), valjda bi trebali biti sretni da nije smijenjen u posljednjoj čistki direktora Hodinga, možda bi mu onda trebalo dati i par milijuna kuna otpremnine.
I da, gradonačelnik unatoč svemu, forsira nabavku još 60 skraćenih tramvaja koji ZET-u uopće nisu potrebni jer "Gredelj- Končar" nema što raditi nakon što je isporučio ugovorena 140+2 tramvaja. Na svim natječajima su legli uglavnom zbog stavke da "mora ponuđeni tramvaj voziti već u barem jednom ili dva grada EU". ZG-tramvaj ne može zadovoljiti taj uvjet jer zasad vozi samo u Zagrebu, očito politika nije odradila svoj posao jer je mogla malo lobirati protiv takvih besmislenih stavki natječaja (primjer Sofija, glavni grad države članice EU).

conecto

Ma "neka institucije rade svoj posao": novinari će shvatiti, USKOK će već doskočiti sumnjivim lizinzima, cestovna inspekcija (koja je već posjećivala ZET-ove školske autobuse i uvijek našla da nešto fali, iako se djeca u većini HR voze u svačemu) će isključiti "neadekvatne autobuse" iz školskog prijevoza, gradonačelnik će ili u Sabor ili biti Polančecov cimer i eto nas u EU....
Naravno, imamo mi i dodatne protumjere protiv nastale krize: direktor Holdinga već je najavio za iduću godinu 10-postotnu uštedu na osoblju (ma što to značilo - 10% manje osoblja ili 10% manje plaće, sindikati na potezu  ???)...
A GDJE JE POANTA?

221

''Neka institucije pravne države rade svoj posao'' znači: možete mi staviti soli na rep.

Majstor

Svojevremeno su ta vozila pregledavana i bilo je rečeno da će Man Imp. prije nego Zet otkupi vozila napraviti sve nedostatke a bilo ih je pa možda to uređuju mislim da će se vratiti sređena  
8)
Samo mi sudite pošteno !

421

Citat: Majstor  u Listopad 31, 2010, 22:11:18
Svojevremeno su ta vozila pregledavana i bilo je rečeno da će Man Imp. prije nego Zet otkupi vozila napraviti sve nedostatke a bilo ih je pa možda to uređuju mislim da će se vratiti sređena  8)
Čisto sumnjam, prije da će doći onakva kakva su otišla. Poznavajući naše vrle stručnjake za pregovaranje, to je realnija opcija.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: Majstor  u Listopad 31, 2010, 22:11:18
Svojevremeno su ta vozila pregledavana i bilo je rečeno da će Man Imp. prije nego Zet otkupi vozila napraviti sve nedostatke a bilo ih je pa možda to uređuju mislim da će se vratiti sređena  
8)
Vjerujem da bi to moglo biti to, kupljeni su na dvogodišnji leasing i Holding bi ih sad trebao trajno preuzeti (iako je prošlo više od dvije godine, možda su ih tek sad otplatili)

conecto

Neke današnje informacije govore da bi ipak moglo biti riječ o otkupu vozila nakon prestanka lizinga i promjene vlasništva (novi vlasnik ZET). Nadam se da je tako.
A GDJE JE POANTA?

Majstor

Načuo sam neke inf. da ipak 6 Man-ova / 621 i sl. / iz APD i 2 takva iz APP neće ZET otkupiti od leasinga / najlošijih 8 kom /
Samo mi sudite pošteno !