Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

Bari

Punionica danas

KREPAT MA NE MOLAT !

221

Jeli sutra uvažena gospoda političari režu vrpcu?

shef

Jest, sutra.

Ovoga čini mi se još nismo spominjali, tim više što nije koštao ni kune, (pretpostavljam) budući 115

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

zelena linija od naprijed (1.slika)...

...a bogami i odpozadi

421

Pitanje svih pitanja vezanih uz Citelis CH4:
koliko dugo traje punjenje do max pritiska!
Stoga molim štoperice u ruke i expres odgovor!
Tnx!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Starliner *****

Sta su uzeli jos ovih kombija za "kruh" vozit jer nisu za nis drugo  >hammer< >rigoleto<

SARI

Jesu li ovaj put uspjelo u potpunosti usklađivanje G.B. i brojeva na tablicama?  ;D

Portos

Citat: 421  u Svibanj 13, 2013, 13:49:36
Tnx!
Teško da ćeš naći Citelis sa potpuno praznim spremnikom da bi na njemu mjerio brzinu punjenja. Pitanje je da li će ijedan Citelis biti disponiran na linije sa cjelodnevnim voznim redom te kada će raditi punionica plina. Možda ih budu disponirali tako da će ih dopunjavati plinom na dnevnoj bazi u pauzama tokom dana. Šteta što punionica nije unutar Autotroleja.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

shef

Prezentacija novog Dailya za invalide i plinskog Papamobila na Korzu (foto FB Radio Rijeke):

Za primjetiti je da Daily nije najnoviji model, vjerojatno neka stara zaliha. Poklonjenom konju se ne gleda u zube.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

421

@Portos
Ako se ZG Citelis puni od 45-60 min sa (pra)starim postrojenjem, za očekivati je da će nova tehnologija i tehnika punjenja ugrađena u RI punionicu bitno brže napuniti spremnike do max pritiska.
Ako je to za npr 10 min, to je već napredak ( ali očekujem još bolji rezultat što ćemo čuti od insidera). Postrojenje kupljeno za ZG, bi trebalo napuniti spremnike za cca 4 min ( ali to ćemo vidjeti 01.rujna kad će proraditi u APP).

"Šteta što punionica nije unutar Autotroleja."
Upravo suprotno, Trolej će imati prednost pri punjenju, dok će vanjski korisnici (poglavito IT  građani koji se itekako voze na CNG) dobiti mogućnost dolaska u Fiume gdje će moći dopuniti svoje rezervoare.
Osim toga, očekujem i nabavku vozila  na CNG od strane RI građana koji će se jeftinije i ekološki prihvatljivije voziti. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Majstor

Na tržištu vozila sve vrvi CNG modelima  ::|
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Citat: 421  u Svibanj 13, 2013, 13:49:36
Tnx!

U Radničkoj narukali na 205 bara,  došli u Rijeku sa pola rezervara, i poslije se punili nekih 10-ak minuta.    Minibus sa 1/4 rezervoara sa NGV1 napunjen za 10-ak minuta.

Autonomija 400 kilometara.  Cjelodnevnu na bilo kojoj liniji može odradit bez problema.  Vozio ga danas na liniji 4, bus je skroz OK.  Jedna posebnost koju sam primjetio na njima (nikada do sad nisam čuo za to),  ukoliko se vozi u "D" ima određeni režim rada.  Pošto je linija 4 prilično brdska, vozio sam ga dijelom trase u "3",  svejedno šalta 5 brzina ali potpuno drugačijim omjerom.  Naravno da samo jedan dan nije mjerilo, ali s obzirom na ono što sam probao snjim (5 krugova na četvorki, srednja smjena, stalno pun) bus je čisto OK.  Nemam nikakvih primjedbi.

shef

Hvala Bogu da smo dobili punionicu, već sam izludio od talijanskih gostiju -  Q: dov'e si trova la stazione per il metano per le auto? A: Da nessuna parte, forse a Zagabria, a patto che funzioni...

(c)Teutonic

NP-549

Sad si spremi govor :  hote na Pioppi perke tamo j stazzione aš Zagabria kaput

221

Citat:Otvorena punionica u Baračevoj: plavi autobusi krenuli riječkim ulicama

Deset novih autobusa i dva minibusa Autotroleja pogonjenih stlačenim prirodnim plinom počeli su prometovati na gradskim linijama u Rijeci. Prepoznatljivi, svijetloplavi autobusi sa zelenim naljepnicama prve su putnike prevozili na linijama 1, 4 i 7a, dok su jednakim tonovima obojeni minibusevi počeli s prometovanjem na novoj liniji 100, takozvanoj zelenoj liniji po najužem središtu grada.

Istodobno je svečano otvorena i Energova punionica stlačenog prirodnog plina i Baračevoj, prva takve vrste u Hrvatskoj dostupna širem krugu potrošača.

– Projekt nabavke autobusa i izgradnje punionice započet prije godinu dana uspješno je završen, kazao je na prezentaciji autobusa i punionice riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, naglasivši da je cijela priča rezultat Povelje gradonačelnika koju je on potpisao još 2008. godine, a jedan od glavnih ciljeva joj je smanjenje emisije stakleničkih plinova u Gradu Rijeci za 20 posto do 2020. godine.

Cijeli tekst i sve slike:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Otvorena-punionica-u-Baracevoj-plavi-autobusi-krenuli-rijeckim-ulicama

Edit:
UUUpps! Sada vidim da već postoji tema o otvorenju! Isprike!  :-[