Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

Boki651

Misli vjerojatno na remene na rukohvatima, ako sam dobro shvatio.

Bocko

Remenje/obruči su po meni isto.

Kada god sam u autobusu svi putnici izbjegavaju remenje i drže se za šipku.

Gdje god je odjeljak za stajanje je daska za peglanje.

NP-549

Pa dva su odjeljka, a ne tri !

Što se tiče tih remenja,  oni su u našim busevima već 10 godina, i nisam još čuo neki problem, al definitivno jerst ugodnije i sigurnije držat se za šipku. 
Gdje god je moguće stavljeni su vodoravni rukohvati, ali nažalost po trenutnim propisima o homologaciji nije ih moguće postaviti u zadnjem dijelu autobusa jer onda onaj povišeni dio na kojem su stolice nema dovoljnu udaljenost od poda do tog rukohvata.  Zato ih nema u Citelisu i Urbanwayu oko zadnje osovine

gorgoroth

Maloprije vidio jednog na petici

Bocko

Prije je lijeva strana imala remenje a desna šipka je za 20cm bila niža i mogao si se uhvatiti.

Ovaj novi zglobni su kriminalno loši prema stajaćim putnicima, prostor je puno manji, nezgrapan, rukohvati loše izvedeni a iznimno malo stajaćih mjesta ima u stražnjem dijelu.
Umjesto prve dvije stolice desno moglo se dobiti 3-5 stajaćih mjesta.

Ja zadovoljan jer neće doći na moju peticu no žao mi je putnika u jedinici i dvojci s njima.

Filemona

čini mi se da tu kod zgloba stane ravno 6 ljudi :P. Nije li i da Citaro ima tako glomazan zglob, pa je ipak više mjesta?

Shole

busevi idu na linije 2, 5 i 6

Filemona

Navodno jedan od njih, na testnoj vožnji na 5, nije mogao prazan, bez klime povući uz Osječku, nego je morao stati, spustiti se dolje i probati opet. Baš me zanima kako će to izgledati sa 70 ljudi unutra u 7. mjesecu.

Shole

To je bio ZET-ov testni koji je imao slabiji motor (ko naš Citelis) i mjenjač za po ravnom.  Al slažem se, i mene zanima kako će ić u brdo

Bocko

Pred tjedan dana stara zglobna dizelska kocka na petici je jedva u drugoj prošla prvomajsku jer je untura bilo valjda 200 ljudi.
Šole nije ni otvarao prva jer nitko nije mogao ući a za izlazak se čekalo par minuta.
Kako će se to biti u novom autobusu koji osim manje snage ima i manje prostora za putnike ne znam.
Šole kada dođe u prvomajsku će stati i reći "ne možemo dalje, osobe mlađe od 50g i oni koji izlaze uskoro neka napuste autobus da možemo nastaviti" :D

Edit: ta kocka je dobila i novu rasvjetu a ne znam kojom javnom nabavom su ovo montirali onda unutra;

Shole

Ako je jedva u drugoj izvukla to je dobar pothvat, jer ih masa ide jedva i u prvoj.   I odakle ti informacija da bus od 330 KS i 1300 Nm ima manje snage od busa sa 240 KS i 950 Nm

MB Citaro

Netko je rekao da bi volio da su narančasti pa sam se malo poigrao i bacio jednoga u standardne boje

Shole

Odlično.  Probaj još žutu crtu po dnu dodat

kico101

Jako dobro. Možda jednom nabave i dizla. :)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

MB Citaro

Citat: Shole  u Studeni 17, 2015, 18:28:09
Odlično.  Probaj još žutu crtu po dnu dodat

Boju sam stavio kao na Citarima bez donje crte, probat ću ali ne znam kako da ju izvučem na kraju.
Jedino ako misliš na crtu ispod stakla