Kako jedan čovjek može zaustaviti njih 200

Autor STIB, Listopad 03, 2008, 20:50:24

Berlingo

Ja svaki tjedan prodjem bar jednom tamo.Meni se cini i da je jako uska i treba se dobro potruditi da zglobni bus bude unutra.Ali opet mislim da bi Ikarus ostao unutra.

Shole

Naravno da bi stao jer osim prateće osovine on je i puno viši naprijed pa možeš slobodno prednjim prevjesom ić na pločnik dok kod ovih novih autobusa to postaje sve veći problem.  Kod nas su počeli u zadnje vrijeme radit prilično visoke pločnike, a autobusi su sve niži i niži.  I sad ga ti ućeraj u stanicu a nemožeš uopće "nosom" preko trotoara.  I još jedna stvar, neznam ko se bavi projektiranjem i tko odobrava tako debilne projekte, ali brate mili svaka obnovljena dionica ceste koja dobije novo ugibalište (ili staro rekonstruirano) naprave ga tako da je široko točno koliko i bus.  Nema teoretske šanse da ga parkiraš "u crtu", jedino da ga helikopterom spustiš.  A šta je najžalosnije, najčešće mjesta ima koliko god oćeš a oni naprave takvu stanicu.  Čisti debilizam

Berlingo

Shole, ovo nema veze sa Zagrebom ali tko pozna Rijeku znati ce o cemu se radi.Ajde ti udji s danasnjim busevima kod Novog lista na stanicu.Gdje ce biti rep?A da ne pisem o S 200!

Shole

Sanos S200 je po voznim karakteristikama bolji od sadašnjih Citara i Conecta jer je dužinom isti, također nema prateću, ali je visok i možeš snjim radit šta oćeš preko trotoara i sa prednjim prevjesom kod ulaska i sa zadnjim kod izlaska, dok ćeš sa Mečkama bit puno manje precizan jer ti njihova nedovoljna visina ne ostavlja dovoljno manevarskog prostora. A da ne spominjem udobnost. U Sanosu nisi praktički ni osjetio ako si malo sa trećom osovinom zajahao bankinu, dok kod novih Mercedesa imaš filing da si razbio pol busa kad zapneš, a bogami i ljudi unutra to osjete.

Berlingo

421

Citat: Max-d  u Srpanj 23, 2009, 12:49:39
Ova stanica kod groblja u V.gorici je specificna zbog toga jer uz sami rinzol na dva mjesta postoje ulegnuca,jedno je od sahta,a na drugom je utonuo asfalt,zbog toga smo u nemogucnosti sa prednjim peronom proci preko ivicnjaka(jer ode branik na busu))da bi zavukli cijeli bus u stanicu i zato uvijek malo rep ostaje na cesti,a i samo stajaliste je prekratko(mislim na sredisnji dio stanice gdje bi trbali poravnati cijeli bus).Zato Vas ponekad molimo za razumijevanje jer neke radnje nisu namjerno napravljene da bi se ometao promet,vec mozda zbog nekog ili neceg nismo u mogucnosti zavuci cijeli bus u stanicu i maknuti rep!!!

Dopuna navedenih tvrdnji.
SVE stanice kojima se kreće iz terminala VG su prekratke za zglobne autobuse!
Do Podbrežnice ima 4 stanice.
Prva je stanica kod garaže koja je  prekratka , druga - kod "Ribice" je uska,znak stajališta je postavljen preblizu tako da postoji mogućnost bliskog susreta s desnim retrovizorom, kod groblja je opisana uz opasku i dopunu da je trotoar previsok, a Podbrežnica je  koliko-toliko prihvatljiva.
Zajednička osobina svih odlaznih stajališta iz VG:projektirano za solo, prekratko i preusko.
Podsjećam, busevi su široki 2.55 bez retrovizora!Zato je gotovo nemoguće dobiti bus u ravninu, a ako se to i uspije, vozila koja koriste desnu traku prolaze uz bus na mm, doslovce!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

STIB

Opet jedna scena s Kvatrića/Heinzelove.
U glavnoj ulozi:

Stao usred izlaznog stajališta za buseve, 204 nije mogao ući na svoje stajalište:

A onda iza ostala još dva zglobna koji nisu mogli proći (kao ni automobili):

Najbolje je da se lik, kad se konačno pojavio, uopće nije dao smesti. Najprije polako stavio svoje papire u auto, onda išao objašnjavati vozaču 204 da se ne uzbuđuje, da ima vremena, "polako...", kao da je on najvažniji na svijetu, a ostali samo smetamo...  >:(
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Shole

A jesu nesnalažljivi, šta ga nisu zatvorili.  VIdi šta naši kolege naprave:

Citat: ikar  u Srpanj 10, 2009, 17:18:08
Mislim da svejedno neće bit problem zaključit tko je vozio bus u sredini koji je namjerno tu parkiran jedno 15 minuta...

Pregledavao sam prekjučer sve slike za BEST PHOTOS pa sam se zato ove sjetio

Berlingo

Meni se cini da tu nesto fali. Ovome kokosinjcu je smetao jos neki auto, ali se taj provukao na vrijeme. Bar mi tako izgleda polozaj minibusa. Vi me ispravite. A onome tko je slikao ovo kapa dolje! Pa pogledajte tu facu. Od takvog lika dobijes metak bez problema!

conecto

Da, problem je samo što naši busevi na linijama 215, 216, 217 i 237 nemaju baš potrebnih 15 (ili više) min za zatvaranje problematičnog auta iako nije na njima da rješavaju takve probleme. Jer naš zagrebački gradonačelnik ima jasno (licemjerno) objašnjenje - "nek pravna država odradi svoj posao". Dakle, paukovi, policija i sl. hahaha...

STIB, svaka čast na prilogu, iako, na žalost na Kvatriću i nije neki problem napraviti tako nešto jer je to tamo svakodnevno. Izlazno stajalište na tom mjestu, auti ispred kafića ili jednog od tri kioska, ili na izlaznom stajalištu prije semafora ispred tri cvjećarne, sve puno auta i nikome ništa! Ali gradska je vlast uredno iscrtala sve okolne kvartove u jednu veliku parkirnu zonu. Hoće li nakon predsjedničkih izbora čitava Hrvatska postati jedna velika parkirna zona?

I upravo taj Grande Punto je skoro svaki dan tamo na toj poziciji....
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Ja sam jednom žrtvovao 700 kn (neznam koliko je sad) samo da bi takvome auto "uredio".  On je platio kaznu za parkiranje na autobusnoj (mislim da je bilo 300kn) a sigurno je bio 15/20 dana bez auta jer je cijela strana bila izgreana.  Blatobran, obja vrata i iza + naravno ogledalo.  I još se pošteno natrčao oko tih osiguranja.  A najslađe u cijeloj priči je bilo što je sjedio u autu  :D :D :D.  Živila Avtomontaža SG220 !!!! Ništa mu nije bilo

conecto

I meni je to milijun puta to palo na pamet, vjerojatno će jednom prekipjet. Kad bi svakom od nas prekipjelo samo jednom u 5 godina vjerojatno bi toga bilo manje. Ali ako ga već ideš zapet, treba auto pošteno demolirat, za manje ogrebotine se ne isplati...

A do toga zapravo dolazi kad pravna država ne funkcionira pa ljudi sami uzimaju zakon u svoje ruke kad im dopizdi.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Vrlo slično je i na stanici kod Avenue Malla.

Nekada zna biti i vrlo opasno, pogotovo za naše starije sugrađane.

Ne znam zašto se to ne riješi - jedan policajac ili prometni redar da se mota po takvim mjestima i malo povećati kazne (možda i par dana bezuvjetnog zatvora za ponavljače). Mislim da bi to bilo dovoljno.

mate

Najbolje rijesiti takve po ovom principu (inace objavljeno je ovo u crnoj kronici 11.8.09.) ;D

http://www.24sata.hr/news/autobus-izgurao-peugeot-koji-mu-je-blokirao-izlaz/130180/

pa nek se onda misli di se parkira

maky

U nas ekipa namjerno stane tik do auta parkiranog na stanici i otvori vrata. I onda one babe i ostali koji nagrnu vani, jednostavno nemaju drugog izbora nego da  se očešu o automobil (jer im se ostavi 20-tak cm prostora). Pa da vidite kako onda patenti, kese i ostalo sasvim "nesvjesno" očešu pola lijeve strane auta. A bude i  retrovizora u komi...
A jednom prilikom  su trojica mladića izašla iz autobusa tako da su ravno s vrata skočili nogama na haubu auta pa s nje na trotoar...  ;D

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!