Školski prijevoz ZET-a

Autor Portos, Studeni 21, 2007, 22:02:42

Ivan

Malo OT, možda bi bilo dobro da ova stajališta postanu parkiralište za turističke autobuse jednom kad ne budu potrebna za školski prijevoz, blizu su HNK, nekoliko muzeja i stara NSK, nisu baš glavne atrakcije i središte turističkog života ali nije ni loše za početak ili kraj šetnje kroz Donji Grad.

421

Zaboravio si najvažnije: Botanički vrt, no čudim se Tvojoj želji o parkingu buseva gotovo u centru grada.
Dovoljna je i nepotrebna gužva na Kaptolu gdje je svaki dan u predsezoni i posezoni do 15tak  bus123, a u sezoni do 30tak  bus123. I umjesto da to naplatimo, oni nam zagađuju uži centar grada besplatno. "Novac leži na cesti, samo ga treba pokupiti!"
Pogledaj što i kako naplaćuju Talijani:
http://www.ovest.com/en/check-point-and-acces.php
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

A, da, i Botanički vrt :), pa zbog gužve na Kaptolu sam i mislio da treba rasterećenje, a nisam nigdje napisao da treba bit besplatno. ;)

Ivan

Uglavnom, višak parkinga za turističke autobuse je sigurno bolji nego višak parkinga za osobna vozila, ljeti su javne garaže ionako prazne, na Marulićevom trgu i nema posebne gužve i zagađenje od turističkog busa je zanemarivo u usporedbi i samo sa 50 drugih vozila koja ionako prođu u jednoj fazi zelenog vala u jednom smjeru, a frustrirani vozač i turistički vodič mogu preporučit sljedeću turu na neko drugo mjesto ako ih naživcira nedostatak parkinga.

Isto tako treba odmjeriti koliko Zagreb, donedavno ljeti prilično prazan i kao pojedinačna destinacija još ne baš sa zvjezdanim imidžem i barem 150 km od prvih sljedećih ozbiljnijih turističkih destinacija poput Plitvica, Kvarnera i Ljubljane, profitira od svakog dodatnog turista, a koliko i kakva naplata parkinga može odbiti turističke agencije, jer besplatan parking može biti atraktivan istom logikom kao i besplatan ručak za vozače na odmorištima kad iskipaju 50 putnika, a ponekad dobra tarifa parkiranja može biti jedva osjetna za agenciju i donosit solidan profit gradu... Mislim da Zagreb ipak nema još turista "na bacanje" i da je besplatan parking pozitivna stvar.

dean25

Nitko još uvijek nije primjetio [Dodo gdje si?] a ja uvijek zaboravim napisati pa evo konačno sada informacija:
Od početka ove školske godine imamo u prometu novu školsku autobusnu liniju s Poljanica [osnovna škola A.B.Šimića] za Branovečinu.
Na liniji najčešće vozi Marbus gb 645 a broj linije je 671.

Westin

Citat: 221  u Studeni 19, 2013, 16:17:00
Iako nije bus za školski prijevoz, ovaj 191 to radi. Stoji na Marulićevom trgu i čeka đake.

Od prošlog tjedna tako negdje voze tri busa 2 Citaro G i 1 Lion City

221

65 danas na stanici u Travnom

Shole

Jel do kuta snimanja,  do aparata ili do boje na busu ?   Žuta mi izgleda prilično blijedo

221

Iskreno, ne znam. Ali ako uzmem u obzir druge boje na slici koje su koliko-toliko ok, ispada da je stražnji kraj malo apšisao.

Inače, ta je slikana mobitelom a ova ''zračna'' je snimana fotićem pa iako nije bila u planu da se stavi na forum, stavljam ju, čisto radi usporedbe.

Ivan

Plava je isto blijeda, izgleda više kao svijetloplava (RAL 5012) korištena na starijim autobusima. Kako god bilo, ako i nije kriv fotić, ništa čudno, ipak su stari već 7 godina, i na ovima iz velike narudžbe starim 5 godina se dosta dobro vidi razlika ponovo lakiranih dijelova (poslije sudara i sl.) i onih koji nisu dirani.

sokre

Dosta je dugo stajao na toj stanici .. Što li je tu radio?

Tomek

U APP viđen gbr 630 sparkiran s drugim školskim autobusima. Jel zna netko koliko dugo već jedan ili dva školska od APD-a su u APPu? Još jesenas je viđen 631 na zapadnim školskim linijama.

221

Citat: sokre  u Siječanj 21, 2014, 00:50:50
Dosta je dugo stajao na toj stanici .. Što li je tu radio?

Čekao je djecu, možda je bila predstava u Kulturnom domu.

sokre

Izvanredni školski prijevoz ..

Jel ovo propisno, budući da nisu žuti, nemaju pojaseve na sjedalima, itd.?

COVIK

Purger već par dana boravi u Omišu

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...