RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

ikar

Citat: mivano  u Ožujak 01, 2010, 14:36:20
jednom prilikom dok je 536 radio u prigradu i imao krem branik na žabicu došao Gedžo i zablokirala mu se ručna i ovaj zvao garažu i 5 minuta ko lud dodavao gas i ručna se odblokirala; što je moglo bit uzrok ?

UF zeznuo sam se, molim moderatore da stave post u temu RAZNO, btw.: zašto više ne mogu obrisat svoj post koji napišem ?

Moguće da je bilo problema sa zrakom (kompresorom - tj. nije radio kako treba). Ručna kočnica isto funcionira na zrak (ne znam detalje) al kad je zrak u sistemu ispod 7? Bara bus je zakočen bez obzira bila ručna u položaju zakočeno ili otkočeno. Vozači obično kad im je nizak zrak znaju turirat motor je onda pojačavaju rad kompresora. Ja sam imao slučaj kad je puko glavni zračni vod u busu i kad se bus sam zaustavio nije bilo potrebno potezat ručnu jer je samo po sebi ostao zakočen.

Bari

Slike još od karnevala

Prazna Delta

"Čišćenje" Školjića
KREPAT MA NE MOLAT !

mivano

za vrijeme pape mi se čini da su 4-ke okretale na Lokvi ili se varam ???

Boki651

Ja nikad neću zaboraviti kad je papa bio u Ri, u nedjelju ujutro je kod mene, zbog blokade grada, bilo parkirano 6 buseva, što 7a, što 7, svi vozači parkirali buseve duž Ćićarijske i u kafić na jutarnju kavicu  ;D

mivano

Citat: mivano  u Ožujak 04, 2010, 08:50:21
za vrijeme pape mi se čini da su 4-ke okretale na Lokvi ili se varam ???
mislim da su vozili bez ikakvih oznaka linije i to trasom Kozala - groblje Drenova - Lokva

5AR

Citat: Bari  u Veljača 27, 2010, 23:36:21
Imam jedno pitanje za stare znance? Je li ikada Autotrolej prometovao do Fužina (Liča)? Ako da, koji je broj linije bio? Zašto je ukinuta? Jer neki ljudi su mi rekli da je to do pred par godina i postojalo.
Danas sam prolazio prema Delnicama autoputom i pogledam prema Fužinama sa viadukta i vidim Automontažin EL kako ide iz Fužina prema staroj cesti.   :o
Da nisu ipak uveli tu liniju?  ::|

NP-549

Jesu jesu.  Jučer je startala.  26B F.Benkovac-Fužine-RI
Slika od jučer

Ruske

sta znaci ovo f-benkovac? gdje je to :)

Boki651

;D Kako to da ide prvo u Benkovac Fužinski pa u Fužine pa u Ri, kad, ako se ide iz Fužina u Ri preko Zlobina, idu Fužine, pa B.F. - Ri, dakle obratno ;D

Jedino ako se umjesto Zlobina vozi preko G. Jelenja

mivano

na Drenovi trenutno pada snijeg, najavljeno je pogoršanje vremena

Boki651

Nikakvo pogoršanje vremena nije na vidiku, ne znam gdje si to čuo. Ako proleti tijekom večeri koja pahulja to je sve, bar tako prikazuje velika većina prognostičkih materijala. I to što je padalo je bio kratkotrajni pljusak snijega, što je različito od klasičnog padanja snijega. Isto kao što pljusak kiše nije istovjetno padanju kiše :)

A pravi snijeg tek s utorka na srijedu se vidi uz orkansku buru, lako moguće najjača bure u posljednjih par godina!

mivano

vidiš Boki, to dokazuje da ne treba slušat Hrvatski radio

Boki651

Prati RW portal, i nikad nećeš imat krivu prognozu.  ;)

A kad smo već kod snijega,vidljiv je idućeg tjedna brutalan vjerojatno konačni udar zime,sadašnji prognostički materijali kažu da bi trebalo u srijedu, u Rijeci pasti 10-ak cm snijega uz olujnu i orkansku buru, dakle ako se ostvari fotoaparate u ruke i akcija, bit će zanimljivo.

Berlingo

Citat: Boki651  u Ožujak 07, 2010, 16:01:06
Prati RW portal, i nikad nećeš imat krivu prognozu.  ;)

A kad smo već kod snijega,vidljiv je idućeg tjedna brutalan vjerojatno konačni udar zime,sadašnji prognostički materijali kažu da bi trebalo u srijedu, u Rijeci pasti 10-ak cm snijega uz olujnu i orkansku buru, dakle ako se ostvari fotoaparate u ruke i akcija, bit će zanimljivo.
Gledao dnevnik i oni to kazu. Vrlo vjerovatno snijeg na sjevernom jadranu. Sutra se jos moram potruditi i cuti Viskovica ili Novaka.

mivano

malo o vremenu ( zamislite ovo: mi pišemo, pišemo i ono ništa - kao protekla 2 puta ):
http://www.index.hr/vijesti/clanak/superciklona-koja-nam-stize-uzrokovat-ce-prometni-kolaps/479623.aspx