Prevoz Putnika, Zavidovići

Autor tamlover, Siječanj 14, 2008, 20:38:08

aaaaa

Nekoliko puta sam se vozio u ovom busu i mogu reci da se slažem sa svim što su prethodnici naveli. Šteta što nije 10 godina mlađi :) :) :)...ipak i ovo je potvrda da je Mercedes 303 neprevaziđen ali definitivno. Sličan ovome samo sa nešto boljim sjedistima /tzv salonac) postoji u Centrotransu s tim da centrotransov ima EPS mjenjač. Jedne prilike mi je pričao vozač koji ga je dužio jedno vrijeme da na njega nikad nije ugrađen ni jedan jedini najmanji dio koji nije original pa čak i kojekakve gumice diftunzi i sl....

ahmoo

Ode Ares za Ribnicu, polazak iz Zavidovića u 19:15 sati, a povratak iz Ribnice u 21:30.

Sve je ovo do skoro, mozda unazad 2-3 godine bilo na cesti! Vozali su ove lokalne linije, bili su u veoma losem stanju!

Jos jedna novost iz PPZ: Dva CRVENA MAN-a (tacnu oznaku nazalost ne poznajem) ali evo linka mislim da su ovakvi:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=121086932&pageNumber=1&scopeId=B&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=16500&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Bus&segment=Truck&minFirstRegistrationDate=1997-01-01&maxFirstRegistrationDate=2000-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&grossPrice=false&customerIdsAsString=&category=Coach&tabNumber=2
Spremni su za obavljanje redovnih linija, LOGO uradjen na njima (pa predpostavljam da su spremni, i da samo cekaju da dodje njihovo vrijeme)
:D :) :D ;)

aaaaa

znači radi se o turističkim vozilima....

elvis

Ovaj MB je danas bio na redovnoj liniji za Mostar,slikano u Ostrošcu (naselje na pola puta izmedju Konjica i Jablanice)

ahmoo

Cini mi se elvise da ovog nemas na spisku!
Inace ovaj bus je sasvim solidno ocuvan, unutra se slabo cuje rad motora! Lebdi po cesti kada ga "tjera" majstor Huso :D Neznam da li si jos primjetio, ako si imao vremena, da je kod njega vozacevo sjediste od nekog novijeg neoplana!

elvis

Imam ga na popisu,br. tablica mu je 106-M-212,primjetio sam da je limarija u dobrom stanju,ali bio sam s druge strane ceste pa nisam uspio vidjeti nista vise :(

ahmoo

Citat: elvis  u Rujan 14, 2009, 17:24:50
Imam ga na popisu,br. tablica mu je 106-M-212,primjetio sam da je limarija u dobrom stanju,ali bio sam s druge strane ceste pa nisam uspio vidjeti nista vise :(
Izvini do mene je :D Dobar je dobar, klima mu perfektno radi!

gianni

Citat: aaaaa  u Svibanj 03, 2009, 09:22:24
Citat: ahmoo  u Svibanj 03, 2009, 09:03:12
Starliner pretezno radi:
Zenica (kao sto se vidi i na tabli), Sarajevo, Mostar, Ljubljana i ako kad uleti sta vanredno npr. Spanija, Turska...
Tj. Starliner ide samo uz rijeku Bosnu :D i nazad

prije tačno dvije godine Starliner bio u GRčkoj ...vozio apsolvente sarajevskog univerziteta ....
Prije 2 godine tacnije 7.9  starliner isao zajedno  sa zutim citylinerom u Spaniju,kada sam isao na ekskurziju

ahmoo

gianni imal kakva fotkica :D a to nije bilo iz Zavidovica za Spaniju, dok su isla dva busa :D I kakvo misljenje imas o nasem PPZ-u???

gianni

Citat: ahmoo  u Rujan 16, 2009, 14:50:05
gianni imal kakva fotkica :D a to nije bilo iz Zavidovica za Spaniju, dok su isla dva busa :D I kakvo misljenje imas o nasem PPZ-u???
Nemam fotkica na racunaru,zao mi je.Tada je isla Ekonomska skola iz Zenice,ja sam isao tada zutim citylinerom,kojim sam odusevljen,zaista je zmaj od autobusa.Soferi su bili prave lafcine,sve najbolje zaista i u vezi vozila i sofera.

ahmoo

Gledam danas novi ljepotan u PPZ-u! Steyr usminkan, kasno sam okino izvinite sto je ovakva slika! Jos sam vidio i da je novi MAN na drumu danas!

ahmoo

Ode danas Scania za Zenicu! Za njenim upravljacom veoma iskusan vozac Sadin.

ahmoo

Jedan od dva nova MAN-a. Registracija 917-M-187

elvis

Jedan od dva S 2000 u Zenici,zajedno su prosli ali prvog nisam stigao smjestiti u kadar

ahmoo

Dana 13.10.2009. godine, na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, u mjestu Kovači, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke "Štajer", registarskih oznaka 972-M-675, vl. firme "Almy-Prevoz putnika" Zavidovići, kojim je upravljao O.R. i putničko motorno vozilo "opel askona", registarskih oznaka 131-J-322, kojim je upravljao J.E., oba lica iz Zavidovića. U nezgodi su putnici iz autobusa: K.F., H.M., Š.I., Č.A. i B.Š., svi iz Zavidovića, zadobili lakše tjelesne povrede. Od strane službenika uniformisane policije sačinjena je službena zabilješka o izvršenom uviđaju.

Slike bi trebale da budu danas!