Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

citaro

Citat: marin  u Srpanj 27, 2016, 13:02:18
Mogu te pitati samo nešto. Citelis je tebi lijep? 21. stoljeće i takav odvratan dizajn, ko dvogrba deva s plinskim spremnicima, odozada očajno, odnapred još gore i one kuglice od svijetla od naprijed. Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali ne znam čiji ukus voli dizajn Citelisa. Ne pričamo sad o tom jel on dobar ili loš. Možeš li staviti Citelisa pored Citara ili MAN-a Citija i da kažeš da je Citelis lijep? Nema šanse. Ako su tako dobri u Francuskoj mogli su ga onda ljepšeg napravit pa bi bili kompletno dobri.

Dizajn je meni osobno ogavan, ali ne znam otkada je ljepota kriterij za kupnju busa?

Citat: MAN2001  u Srpanj 27, 2016, 11:57:20
ovi citelisi nece trajati vise od 15 god sigurno haha

Pa neki normalni zivotni vijek busa na zapadu je 12-14 godina...

Shole

I to je ustvari Renault Agora s kraja 80-ih. Urbanway izgleda čisto ok.

citaro

Ja bih volio vidjeti volvo hibride u Zagrebu, bili bi idealni na opterecenim kreni-stani linijama poput 109, 118, 121, 128, 136, 212, 215, 220, 221 i sl.

conecto

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 21, 2016, 20:12:09
Da mi ga je vidjeti kako će se taj provući kroz Remete, obaviti križanja s 2 busa i provući se pored parkiranih auta..  ;D

Ako to uspješno obavi, bez da vozač intervenira je super.
Prema njihovim tvrdnjama navodno će to odraditi bolje i od vrhunskih vozača, a kamoli ovih što sad voze.
Samo bi taj bus trebao neku civiliziranu prometnicu s iscrtanim linijama umjesto onih hrgetina u navodno elitnom kvartu Zagreba. Kombinacija ležećeg policajca i jednako obojenog izbetoniranog ulaska u dvorište vjerojatno je jedinstvena u svijetu
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

822DoDo

Citat: MAN2001  u Srpanj 27, 2016, 11:57:20
Nisam nimalo prijatelj ovih Iveca iskreno mislim kad su vec prije kupovali samo njemacke autobuse neka tako ostane puno su kvalitetniji i puno ljepsi ali hvala bogu ovi citelisi nece trajati vise od 15 god sigurno haha

Pa nije baš da su svi njemački. Marka možda je ali ima autobusa koji su rađeni u Poljskoj i Turskoj (i to se i vidi u svim segmentima na ovaj ili onaj način).
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

421

Da mi ga je vidjeti kako će se taj provući kroz Remete, obaviti križanja s 2 busa i provući se pored parkiranih auta..  ;D
Ako to uspješno obavi, bez da vozač intervenira je super.

Citat: conecto  u Srpanj 27, 2016, 16:13:45
Prema njihovim tvrdnjama navodno će to odraditi bolje i od vrhunskih vozača, a kamoli ovih što sad voze.
Samo bi taj bus trebao neku civiliziranu prometnicu s iscrtanim linijama umjesto onih hrgetina u navodno elitnom kvartu Zagreba. Kombinacija ležećeg policajca i jednako obojenog izbetoniranog ulaska u dvorište vjerojatno je jedinstvena u svijetu
Onaj tko će ih nabaviti (znasetko) će raditi najbolji grah na svijetu i okolici u Skenderici, dok će se  bus123 bus123 krajcati, i ako ne zadovolje, dobit će momentalni otkaz!
Mislim na  bus123 naravno... :)evil
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

A gdje ste Vi pročitali da je ovaj MB future bus sa city pilotom predviđen da vozi na svim linijama buljo
(preneseno sa FB autobusi.org)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin

A zasto ti mislis da to ide u ovu temu?

smogovci.bbb2

To moraš pitati tramvajac 92, conecto, 421. Ja sam se samo nadovezao hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Citat: C2  u Srpanj 21, 2016, 18:41:15
To je za moderne gradove gdje vozači nemaju veze s kartama.
To nije nimalo točno. Pričali smo puno o usporedbama naplate na drugim temama.
Konceptni bus nije ni prototip za serijsku proizvodnju tako da ne spada na ove praktične teme... Koncept možeš napravit i s izlazom nkroz lift na krovu pa se pitati hoće li ikad imat smisla. Uglavnim bus bez prednjih vrata se danas kupuje samo za neke BRT sheme.

btw Renault Agora je iz 1995., dakle godinu prije početka proizvodnje MAN Nxxx3 koji su u biti iste šasije kao i moderni Lion's City. Ne vidim neku veliku razliku u pristupu.

MAN2001

Citat: citaro  u Srpanj 27, 2016, 14:25:59
Ja bih volio vidjeti volvo hibride u Zagrebu, bili bi idealni na opterecenim kreni-stani linijama poput 109, 118, 121, 128, 136, 212, 215, 220, 221 i sl.
hvala bogu sto imamo drugog ljubitelja volva ali ni urbanwayevi nisu losi.

man323

Volvo i Iveco su slali svoje kandidate na probu. Jedan je bio bolji, drugi lošiji. A kad će Mercedes-Benz ili MAN poslati niskopodnog hibrida na probu?

citaro

Treba jos imati na umu da je Volvo na probi stari model (7700), novi model (7900) nije trom kao sto je navodno bio 7700.

Plavac

Hoće i nama stići?

Stiže električni minibus iz Tesle, očekuje se do kraja iduće godine

Izvor: http://autostart.24sata.hr/stize-elektricni-minibus-iz-tesle-ocekuje-se-do-kraja-iduce-godine-2320#
Moj Zagreb je lep i ostal BU.

citaro