Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

man323

Citat: Dreamwalker  u Studeni 16, 2016, 22:18:19
Samo da podsjetim ako je netko zaboravio da je natječaj raspisan 20. lipnja. Još uvijek mi nije jasno zašto se DORH i USKOK još uvijek nisu uključili jer nije normalno da se natječaj toliko puta prolongira/poništava.

Poljaci se uvijek mogu obratiti Europskom sudu pravde ako država nije od pomoći.
Tek onda slijedi kazna za državu, a i kazna za Grad Zagreb tj. zagrebački Holding.

Ivan

Vjerojatno se može raditi puno toga i pred hrvatskim pravosuđem, doduše recimo Rončević je na kraju oslobođen u "aferi kamioni", ali par godina neizvjesnosti i zatvora poslije nižestupanjskih presuda mu sigurno nije bilo jako ugodno... Tako da ne znam što su si bandićevci zamislili s ovako očitom zavrzlamom, zbog ovoga si očito spuštaju kredibilitet koji je ionako ozbiljno poljuljan... Ja već mislim da s ovim procesom možda hoće pikati nadležna tijela i vidjeti koliko mogu rastezati pravila i zadirkivati novu vlast (iako je netko mudar rekao da ne treba pripisivati zloći i zavjeri ono što se može objasniti kao glupost).

man323

Više mi je dosadilo pisati o ovome natječaju, ali...
Solaris ostaje i dalje uporan, čak na jedan način tjera ZET da namjesti upravo njemu natječaj. Također su najavili da od zahtjeva, da se okretni moment spusti sa 1650Nm na 1600Nm, neće odustati.
ZET i dalje navodi da će ostati kod uvjeta od 1650Nm.
Zašto lijepo ne promijenu cijelu dokumentaciju i u što više točaka "diskvalificiraju" Solarisa, jer se oko jedne te iste točke vrtimo 6 mjeseci u krug?

sniff

Koji li je sljedeći rok: "U programu do 2020. nabavit ćemo 10 novih autobusa marke Iveco, modela Stratos sa smanjenom emisijom CO2. "   ???  ;D

MAN truck bus

Ma trebaju diskvalificirat već jednom taj Solaris jer pogoduje MANu i Ivecu i gotovo, a ne sad tu izmišljati da se smanji Nm zna se da ništa ne znaci al ako ja tražim plavi autobus neće mene niko  me neće nagovorit da mi
proda pinki
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

Citat: man313  u Studeni 29, 2016, 19:38:06
Zašto lijepo ne promijenu cijelu dokumentaciju i u što više točaka "diskvalificiraju" Solarisa, jer se oko jedne te iste točke vrtimo 6 mjeseci u krug?
Pa to su i radili na početku kad su svi osim Iveca bili diskvalificirani... A ako je jedan diskvalificiran danas na temelju glupog argumenta, tko kaže da sutra neće biti netko drugi? To nije transparentno i tako sljedeći put može bilo tko drugi ispadati jer nije podmitio onoga koga je trebao...
Pa očito tako ne ide po novim pravilima. Barem ne za one koji ne znaju dovoljno dobro zakone, može se vjerojatno naći načina kako argumentirano tražiti nešto, ali oni u Holdingu za to nisu sposobni nego igraju igru strpljenja pa tko će prvi trepnuti...

Uglavnom Holdingu očito nije jasno da se ne može baš sve provoditi kao njihovo javno obznanjeno zapošljavanje obitelji i namještene nabavke zadnjih 20 godina, pa je sad ovo velika frustracija...
::|

Ne znam zašto ovdje čitam toliko agresivnog negiranja Solarisa, čime vam se zamjerio? Hoće se probiti po pravilima jer natječaj bi već bio proveden da Solaris nema osnovu za žalbu, to je firma s itekako opravdanim ugledom i razlozima da sudjeluje u natječajima po cijeloj Europi (osim ako se ne pravite zatucani i ne želite to znati), dakle što vam nije jasno? I na kraju nije ni toliko jeftiniji koliko očito neki ovdje stalno misle, nitko ne garantira da će ovako kompetitivnu narudžbu dobiti baš Solaris.
Ja bih volio da dođe MAN, ali ne može se igrati drugačije nego po pravilima, i treba ići dalje kako i drugi deseci velikih gradova po Europi imaju i više marki nego 4 u voznom parku. No nije problem u novoj marki jer je Iveco s Benussijem lako ušao, nego u tome da netko nije namiren onako kako se ovdje to radi i sad zbog toga imamo problema, a ne zbog Solarisa, budite pametniji umjesto da samo prihvaćate hrvatsku beskonačnu korupciju kao jedini pravi način kako stvari mogu funkcionirati. ::|

citaro

Citat: MAN truck bus  u Studeni 29, 2016, 20:25:36
Ma trebaju diskvalificirat već jednom taj Solaris jer pogoduje MANu i Ivecu i gotovo, a ne sad tu izmišljati da se smanji Nm zna se da ništa ne znaci al ako ja tražim plavi autobus neće mene niko  me neće nagovorit da mi
proda pinki

Ti ako kao vlasnik svoje firme mozes traziti sto ti hoces jer kupujes svojim novcima, a ZET kao gradska firma ne moze traziti sto ona hoce jer kupuje novcima poreznih obveznika i zato postoje natjecaji da se izabere najoptimalnija opcija od ponudjenog, a ne sto se neki foteljas sjetio ili sto se njemu svidja.

Dreamwalker

Pojavile su se na portalima zanimljive informacije oko gradskog proračuna za 2017. Ukratko, skupštinari će vjerojatno srušiti proračun i neće odobriti privremeno financiranje. Time završava mandat Milana Bandića, te će grad voditi povjerenik kojeg će imenovati Vlada. Financirat će se samo plaće i već ugovoreni poslovi.
Vidjeli smo na primjeru države da bez Vlade (vlasti) nema ni proračuna. Što to znači za ovu nabavku koja ne spada pod poslove koji su već ugovoreni? Nema provedbe natječaja do izbora nove vlasti? Znači da je grad sam svoje go*no pojeo. Svaka čast.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Pa nisam siguran da to utječe, ne znam treba li razmišljati o 2017. ako je nabava već odobrena i ulazi u proračun za ovu godinu bez obzira kad će biti konačno proveden (tj. to su već uračunate dugoročne financijske obaveze grada, već planirani deficit)... Mislim, ne znam točno, ali ne znam zašto bi ova nabavka izlazila iz ovogodišnjeg proračuna.

Nije baš točno da bez izabrane vlade nema proračuna, tehnička vlada ima svoje ovlasti i u nekim državama nije funkcionirala potpuno besciljno, samo u Hrvatskoj se prvi put dogodilo pa su svi bili zbunjeni.

man323

Evo, danas je 5. prosinca i prošlo je 6 sati od zadnjeg roka za dostavu ponuda. Uvijek mi je putem elektronske pošte došla obavijest o poništenju ili ispravku, ali ima 12 dana ne dolazi ništa, pa tako i danas.
Moguće je da je natječaj napokon prošao, jer nisu ništa do sada objavili. Rok je istekao, a do sada nije ništa došlo (05.12.2016.-19:29).
Nadam se da je agonija prošla.

Rok je bio definiran na današnji datum, 05.12. u 13:00 sati.

AH Bus

Ivan

Jesu li cijene navedene po komadu u kunama ili za cijelu pošiljku u eurima? Čini mi se drugo...

Ne kužim, zašto u prve dvije grupe dva dobavljača nemaju ništa? Mislio sam da funkcionira jedino kao cjelokupna narudžba a ne tri odvojene...

Jesu diskvalificirali MB i Solaris u prve dvije točke, ili? Mislim, oba su sigurno imali što ponuditi u tako standardnim klasama i sumnjam da nisu poslali ponudu...
Uglavnom vidi se po cijeni zglobnih koliko su se potrudili biti kompetitivni dok su očito drugi unaprijed bili favoriti zbog pozadinskih igrica, na kraju praktički nude 1 odnosno 2 zglobna besplatno prema ostalim ponudama.

I zašto sad nije više prošireno na 5+9+10 komada kako su neki navodili? :( Mislio sam se da je to bilo već fiksirano... Ova nabavka će biti stvarno premala s obzirom na stanje.

man323

Koliko vidim, u prvoj i drugoj grupi će se uzeti Iveco, a u zadnjoj Mercedes. Solaris po tehničkim karakteristikama (točka od 1650Nm) ne prolazi.
Zanimljivo da je Mercedes ponudio jeftinije nego MAN, tj. njihove leasing kuće.

tramvajac 92

Vjerojatno je Mercedes s Conectom dao nižu ponudu.

man323

Ne mora značiti da su nudili Conecte. Možda su ponudili Citare po atraktivnim cijenama, najvjerojatnije zbog kaosa sa facelift Citarima 2009.
Ovo su sve pretpostavke, vjerojatno žele vratiti ZET-u povjerenje ka Mercedesu.

EDIT: Mercedes ne nudi Conecte u opciji sa maglenkama i LED dnevnim svjetlima. To samo imaš kod Citara.