Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

tramvajac 92

Citat: sniff  u Rujan 04, 2016, 11:47:07
Osijek je kupio 34 niskopodna VDL Ambassadora,a još su neki MANovi ostali u Osijeku.
Ambasador je LE, nije ful niskopodni, nakon 2. vrata su ti stepenice.
Citat: podgora  u Rujan 04, 2016, 11:59:07
Pa logično ako je kupio nove da će se rješit starih
Nisu ni ti novi, rabljeni su, al su bar u jednom dijelu niskopodni pa je to napredak.

podgora

Meni je reka prijatelj iz os prodani zato jer su vidili da promet ostaaje bez buseva no promet nema ni za žvake ponudu su dali u autoprijevozu i autoprijevoz ih je kupija i da prometu  :)
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

myildirim129

Da li se ovaj ljepotan moze usporedjivat po karakteristikama, cijeni i kvaliteti s citarom?

man323

Ne mogu. Conecto je jeftiniji proizvod, pa zbog toga i očekuješ slabiju kvalitetu.
Citaro dođe nekih (G) 380.000€, dok je Conecto možda nekih 280.000€.
Motori su u oba modela isti, samo što su ostale stvari malo drukčije.

Dreamwalker

Ja se s tobom ne slažem. Povijest je pokazala da su Conecti puno puno kvalitetnije napravljeni od Citara. Za primjer ću ti dat ZET-ove solo Citare i Conecte. Godišta su im tu negdje, ali Conecti su puno kvalitetnije napravljeni. Istina, nemaju istu namjenu, ali razlika u kvaliteti je vidljiva. Nadalje imaš hrpetinu primjera gdje prijevoznici imaju puno problema s raznim verzijama Citara. Npr u Rijeci ili Londonu. Za Conecta nisam baš čuo da ima neku težu manu.
Nažalost, ova cifra od 100 000 eura razlike ti je dobivena većinom zbog imena i razlike u cijeni proizvodnje. Ipak je Citaro brend, a i proizvodi se u Njemačkoj gdje je puno viša cijena rada nego u Turskoj gdje se proizvodi Conecto.

Stoga, moj odgovor na myildirim129-ovo pitanje je da. Mogu se uspoređivati i po karakteristikama i po kvaliteti.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

C2

Ovo je novi Conecto i njegove karakteristike nemaju veze sa starim Conectom. Negdje sam pročitao da Conecto LF ima karakteristike Citara prve generacije što je pomalo zastarjelo i on je predviđen za istočno Europsko tržište. Citaro je jedan od najprodavanijih autobusa u Europi i velika većina primjeraka je uredu. Primjerice Hamburg je prvi imao u vlasništvu Citaro i još ga uvijek kupuju.

elez

dobar bi nama bio i ovaj... samo da motor ima snage i ne kvari se kao kod Citara II
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Sule

Da li zna netko mozda da li je promet uzea jos dva busa od ZETa? Jer u petak san dva busa vidia na A1 u smjeru Splita?
Oprostite, kriva tema ako netko moze da prebaci u splitski promet, hvala.

podgora

Citat: Sule  u Listopad 17, 2016, 17:48:29
Da li zna netko mozda da li je promet uzea jos dva busa od ZETa? Jer u petak san dva busa vidia na A1 u smjeru Splita?
Oprostite, kriva tema ako netko moze da prebaci u splitski promet, hvala.
Ja san ta 2 vidija kad san iša u smjeru ZG izlazi su na dugopolje sa autoputa

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

myildirim129

Nesto sam naucuo u razgovoru izmedju vozaca i nekog njegovog poznanika uglavmom da je novac sto se tice nabave novih autobusa najmanji problem jer valjda se nudi neki bespovratni kredit od strane europskih fondova ako se ne varam... nesto je vozac jos rekao da bi se dobio taj kredit potrebno je sredit tvrtku( mislim na financije i papirologiju, te preseljenje garaze na Dracevac u Solin)...ne znam da li je tocno ovo sto sam naucuo, no ako se netko razumije u to da li bi mi mogao to malo bolje pojasnit!?

man323

To smo već imali u temi "Razno (2)". Tamo ti ima novinski članak vezano na tu temu.

Neko

Ma to je obična podvala građevinskog lobija koji se želi domoći Prometove parcele. Proći će još puno vremena dok ova Lijepa naša postane prav(n)a država. Nažalost.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neko

Citat: myildirim129  u Listopad 30, 2016, 19:01:13
Nesto sam naucuo u razgovoru izmedju vozaca i nekog njegovog poznanika uglavmom da je novac sto se tice nabave novih autobusa najmanji problem jer valjda se nudi neki bespovratni kredit od strane europskih fondova ako se ne varam... nesto je vozac jos rekao da bi se dobio taj kredit potrebno je sredit tvrtku( mislim na financije i papirologiju, te preseljenje garaze na Dracevac u Solin)...ne znam da li je tocno ovo sto sam naucuo, no ako se netko razumije u to da li bi mi mogao to malo bolje pojasnit!?

Dabogda im tako doma sređivali financije i preseljenje, tim likovima koji su to smislili i njihovim jatacima koji im u tome pomažu, da unište Promet do kraja. Preselili oni svi na Dračevac u ured sa čeličnim šipkama na prozorima i vratima.

Kolega garažer

Promet bi trebao da kupi man sl283 od libertasa ili sl223 iz pulaprometa
PROMET Split

podgora

Citat: Kolega garažer  u Studeni 17, 2016, 20:23:35
Promet bi trebao da kupi man sl283 od libertasa ili sl223 iz pulaprometa
Nek probaju kojeg mercedesa od autotroleja oni sad dobivaju nove a nama bi dobro došli

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk