Kantić - linije

Autor amar, Siječanj 30, 2010, 20:46:11

busfan

Nije ni tema za raspravu, ali ako mislis na medjunarodnu liniju, mislim da je novu liniju skoro nemoguce  dobiti, jedino da se dogovoris sa nekim prevoznikom koji posjeduje koncesiju.

A sto se tice ovog drugog, ne moras znati koja je marka autobusa, ali valjda svaki normalan covjek zna razliku izmedju udobne voznje u Setri i voznje u Lions Coachu. Ako nista valjda ce osjetiti bol u ledjima i vratu od "udobnih" sjedista u Lions Coachu  ;D
Sto se tice racunice, ne znam i ne vidjam svaki dan Kantica da znam koliko putnika imaju, ali po mojoj nekoj racunici u prosjeku ne smije biti ispod 20ak putnika za bilo kakvu racunicu, jos ako uzmemo u obzir vozni park

DANI

aha tak je to ..meni se svica firma kantic sato sto stvarno imaju dobre autobuse.. aa oni imaju jedan bus na njemackoj reg. jel to znaci da mogu bit sebi sami u njemackoj kooperantni zato sto staju u puno mjesta do DORTMUND ?

busfan

Kantic ima dva autobusa na München registracije (416HDH i 317HDH), a ima i firmu registrovanu u Svajcarskoj, samo ne znam da li ima autobusa tamo. Vjerovatno je i za de i za ch, sam sebi kooperant

DANI

aha al je i za austriju sam sebi koperant il ?

busfan

To ne znam, a nisam siguran da li vozi cetiri puta sedmicno, jer cini mi se da na njegovim kartama pise dva puta

amar

za bregenz trenutno vozi 2 puta sedmicno ... iz BiH za Bregenz svaki Cetvrtak i Nedelja, a iz Bregenza za BiH , svaki utorak i petak ...

a sto se tice linija, ja kako znam da je kantic na svim linijama sam sebi koperant, ispravite me ako grijesim ...

mesinovic

Citat: amar  u Ožujak 06, 2010, 16:56:09
za bregenz trenutno vozi 2 puta sedmicno ... iz BiH za Bregenz svaki Cetvrtak i Nedelja, a iz Bregenza za BiH , svaki utorak i petak ...

a sto se tice linija, ja kako znam da je kantic na svim linijama sam sebi koperant, ispravite me ako grijesim ...

Slabo znas amare ,ja se nebih slozio s tobom bar u Svicarskoj nije sam sebi kooperant  ,za ostale neznam.? ;)

amar

ok, to sam ja samo predpostavljao ... znaci da sam grijesio ... al eto zato i jesmo svi tu na jednom mjestu da ispravljamo jedni druge ..

amar

danas sam pratio setru 417 hdh na liniji za njemacku, od doboja do gracanice, u st. rijeci su usla 3 putnika, u doboj istoku 2, u gracanici 5-6 putnika ... izgleda da dobro ova linija ide ....

busfan

Mislim da ce iz  Tuzle biti najvise.. Ja sam isto tako u subotu jednu u Tuzli vidio 431 DT, pretpostavljam da je ta linija, ispred autobusa je bilo sigurno 30-40 ljudi. Nije bio ni praznik, ni sezona

amar

moguce, vjerovatno se radi o toj liniji za njemacku, pa da , znaci sigurno je u busu bilo 5-10 putnika, uslo je jos 10 do gracanice, sigurno jos do 5 do tuzle i u tuzli udje najvise .... izgleda da im ekstra ova linija ide ...

busfan

Vec sam ti pricao kad je komsinica isla ljetos da je i radnim danima bio pun, a ja sam ovu 431DT vidio mislim u oktobru ili novembru, stoji preko puta stanice u Tuzli, imaju svoj neki parking.
Moj otac je jednom dosao s njima u subotu iz Münchena, prije jedno 2-3god i tad je bio pun 417 do zadnjeg mjesta. To je bilo kraj janurara, isto van sezone, imam jos kartu, u jednom pravcu München-Loncari 36eur  ;)
Ali ne vidjam ih cesto pa ne mogu bas potvrditi da uvjek ima

amar

ja eto kad ih vidim, a to je vecinom vikendom u okolici gracanice, vecinom su solidno im popunjeni busevi ....

max

Citat: busfan  u Ožujak 06, 2010, 10:04:00
Kantic ima dva autobusa na München registracije (416HDH i 317HDH), a ima i firmu registrovanu u Svajcarskoj, samo ne znam da li ima autobusa tamo. Vjerovatno je i za de i za ch, sam sebi kooperant
Citat: amar  u Ožujak 06, 2010, 16:56:09

Na  Njemackoj u koperaciji sa Optima Tours iz Minhena. Svicarska  VOYAGES FAVRE.  Austrija  LOACKER TOURS i AUSTRATRANS. Njemacka je u fazi prebacivanja na kantic-reisen al ne ide to tako brzo i jednostavno.  :)

amar

eto vidite da uvijek postoji neko tacniji i pouzdaniji u davanju informacija ...