Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

netko

Šolta-Sizifov posao,no da se nisam zaništa trudio.
Nažalost uspjela je samo Maslinica.
Dva Irisbusa.Čini mi se.Nek neko potvrdi(jer je izdaleka i neoodgovarajući format).

I jedan koji više nije među nama.

I ono što ja znam ....Ovo je stanica u nečujmu.

Eto toliko od mene.A sad vi. ;D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

brzi

Citat: tamlover  u Srpanj 12, 2008, 16:53:59
Citat: brzi  u Srpanj 08, 2008, 22:13:30
Garaža,mislim da ne postoji,vozači imaju tamo gdje noće određeno vrijeme pa se vraćaju opet ovamo na kopno kad odrade tu sezonu...uglavnom stoje tamo određeno vrijeme...

Garaža sigurno ne postoji. Jedan bus noći u Stomorskoj drugi u Maslinici ili Grohotama. Vozači su, barem oni koje sam znao prije par godina, bili Šoltani.

moguće da je bilo i Šoltana,ali znam da su neki išli iz Splita tamo na određeno vrijeme.Danas ti voze normalne gradske linije po Splitu i okolici...

brzi

Citat: netko  u Srpanj 13, 2008, 14:55:41
Eto toliko od mene.A sad vi. ;D

neznam jel hvataš TV Dalmaciju u Trogiru?Bude skoro par puta tijedno spot u kojem pokazuje Šoltu...pa prikaže g.b.122 dok je bio boje "bjele kave" i g.b. 123 kad je bio plave boje...i ima još neki spot gdje su obojani u današnju boju...

markost

Danas u Splitu vidija šoltanski g.b. 235 bez ikakve tabele.Mžda je bija na tehničkom.Zanimljivost ja da je naprid ima originalnu žutu ratkapu,a nazad neku metalnu.

netko

manoplan

Citat: netko  u Srpanj 16, 2008, 21:59:43
Promet "lakše diše".
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/15146/Default.aspx

Malo bih se osvrnuo na ovaj članak iz Sobodne Dalmacije...
Naglasio bih prije svega da ne branim ilegalne tasiste,kao ni bilo koji oblik ilegalnih djelatnosti,ali ovde je nešto jako licemjerno:
Citat iz članka:
''Sud smatra da je to prekršaj od kojeg "lokalna sredina trpi iznimno štetne (materijalne) posljedice.''

Moj komentar: Zar sud zaista misli da ne postoje prekršaji od kojih lokalna sredina trpi još veće materijalne posljedice od ovih s taksistima-recimo provizije pri sklapanju višemiljunskih poslova pri javnim natječajima.

Drugi citat iz članka:
''Nikša Sirotković, gospodarski inspektor Odsjeka za nadzor u prometu robe, obrta i usluga Državnog inspektorata, Područne jedinice Split, kaže: - Novi Zakon o prijevozu u cestovnom prometu nam je omogućio zaštitnu mjeru privremenog oduzimanja vozila fizičkoj osobi kojim je počinjen prekršaj. I dalje smo na cesti i pratimo situaciju.''

Moj komentar:
Pa dragi gospodine Sirotković,Vama je novi zakon o cestovnom prometu (kao i stari) omogućio štošta pa to niste is(koristili).Najbolje je kad se od drveća ne vidi šuma. ;)

brzi

S obzirom da "pratim" te "taksiste" od njihvog začeća dati ću svoj sud o tome...oko 2000. privatnicima s autobusima je donešena zabrana prometovanja starom cestom kroz Kaštela do Trogira.Inače da napomenem sve je bilo uredno...no nakon 2000. i njihovog ukidanja dolaze prvi primjerci ilegalaca...voze do Trogira za sitne novce,sa kombijima koji bi se znali kvariti,bili su polu teretni i polu putnički...svakakvi...onda ih se na malo sankcionira i eto ih opet.Sada voze i Trogir i Omiš i grad te čak čekaju turiste u trajektnoj luci...stari kombiji se sređuju,neki kupuju nove Sprintere i Fordove,a neki i dalje brundaju sa svojim starim naoko dotrajalim kombijima.Staju na stanice,ugibalšta i polaze 5 minuta prije prometovih autobusa.U Splitu im je glavno okupljalište bilo na stanici na paaru,kad u retrevizoru vide bus za Omiš(i od Prometa ali i Dalmatinca) krenu ispred njih.Policija bi ih u par navrata tjerala ali oni se samo zaokrenu na raskrižju polukružno(što je zabranjeno,a rade na očigled policije!!!)te pređu na drugu stranu ceste,opet na stanicu.A policija nemoćna...i tako je to postalo normala,neki su čak zalijepili na kombi liniju koju voze.Njihovo carstvo je bilo u Solinu u Japirku,gdje kombije parkiraju na autootpadima...par puta su izašli inspektori koje su napali fizički.Prošle godine Promet i taksisti grada Splta i okolice prosveduju,oni se maknu samo kad su oni prosvjedovali i opet po starom-vozi!Da bi se sada,fala ti Bože,netko im sjetio se napisati kazen i dobro im to naplatiti.I još bolje oduzeti kombije!Jer ti kombiji su neregistrirani,ajd dobro kad bi oni ostavili reg. na vozilu,ali njih nije bilo uopće na vozilu!Neki su mjenjali svako malo registracije od Zagrebačkih do Dubrovačkih...a o njihvom ponašanju ne teba ni govoriti.Jednom je jednog zaustavio policajac i on izašao mrtav-pijan iz kombija...jednostavno ako ćemo pošteno i pravedno oni su morali završti ovako.Jer nitko nije profitirao od njih,novac su sebi trpali u džep.I kako reći da oni pošteno rade?!Pa onda ajmo svi u ilegalce...zašto onaj "pravi" taksist ima prometnu školu za vozača,ima uredno i osigurano auto,tarifnu cijenu(nažalost skupu),plaća porez državi,i ne zaradi ništa...a ovi su sada pametni i voze čak bolja vozila od njih,a niti imaju osiguranje putnika,niti ispravno auto niti osiguranje,niti daju porez...e kad neće tako evo im ovako...i neka...

brzi

Citat: manoplan  u Srpanj 16, 2008, 22:28:07

Malo bih se osvrnuo na ovaj članak iz Sobodne Dalmacije...
Naglasio bih prije svega da ne branim ilegalne tasiste,kao ni bilo koji oblik ilegalnih djelatnosti,ali ovde je nešto jako licemjerno:
Citat iz članka:
''Sud smatra da je to prekršaj od kojeg "lokalna sredina trpi iznimno štetne (materijalne) posljedice.''

ja bi to rekao ovako;trpe svi koji se voze Prometovim autobusima.Zašto?Zato jer grad je dopustio da se Promet guši u dugovima,a ovako se dugovi gomilaju...i sada će se to putnici osjetiti na cijeni karte,jer da je pozitivan dobitak,a ne dugovanje,karta bi možda barem koji mjesec čekala s poskupljenjem,iako je gorivo skočilo naviše,no i opet će...ali ovako bi bilo lakše s dobitkom izgurati koji mjesec i onda povećati cijenu...no i tako se puno čekalo...No ne samo na cijeni karte,jer i ako je to oštećenje npr.100 000kuna,za to se mogao obnovit neki autobus...i to ne neki nego više...a ovako...

brzi

Citat: netko  u Srpanj 16, 2008, 22:40:51
Da.Ni ja nebranim nikakvu ilegalnu djelatnost.Ne dolazi u obzir.
No zašto se možda ljudi prave budalom.
Hvataju ih jer su ilegalci,normalno.
A druga stvar i kad bi išli tražit koncesiju na neku trasu(npr Pazar-bolnica Firule) nebi je dobili jer Grad Split stoji uz Promet i neče dopustiti da mu se rade nikakve "štete".
Što tu onda rade taksisti to oni sami znaju i kakve su iznimno štetne materijane poslijedice od dva čovjeka kojemu je možda po dana kombi prazan,a pola pun.

nebi dobili koncesiju jer ne zadovoljavaju osnovne uvijete...a što se tiče njihove popunjenosti,imali su oni putnika...i to dobro...no šteta što građani u nadi da će uštedjeti novac riskiraju sigurnost,a i da se promet bolje odnosi prema putnicima nebi svi hrlili k ilegalcima...

brzi

danas sam kombi od jednog kružnog taksista vidio u Prometovoj garaži  ;D valjda to jedan od oduzetih.Stoji tamo zabačen između starog željeza  :D

narancasti

vidio sam danas na prometovoj stranici da se uvela linija 12A....
Zbog čega piše ;
Napomena: U slučaju lošeg vremena linija ne prometuje.

markost

To je linija koja vozi direktno na Bene,a ne po Mejama i uvedena je radi kupača zato i ne prometuje kad je loše vrime.  ;)

netko

Hm ::|.
Padoše mi sad napamet,a i nije niko ni spominjao. ;)
Što je sa Prometovim MB Sprinterom za prijevoz inavlida datog kao poklon prilikom kupnje 15 Conecta u biti u čast 55 godina Prometa. ;) :)

brzi

Citat: netko  u Srpanj 25, 2008, 12:11:06
Hm ::|.
Padoše mi sad napamet,a i nije niko ni spominjao. ;)
Što je sa Prometovim MB Sprinterom za prijevoz inavlida datog kao poklon prilikom kupnje 15 Conecta u biti u čast 55 godina Prometa. ;) :)

nije Prometov...to je grad Split dobio na poklon,isto je u žutoj boji kao i Prometov,a grad ga je dao privatniku koji ima kombije za prijevoz invalida...

maky

Ova tabela stoji na ulazu u Split. Da sam je kojim slučajem zamijetio prošle godine, skakao bi od ushićenja, međutim, sada samo mogu tužnim glasom opovrgnuti ovo, jer Split više nije grad Lionsa, sada tu Citari vladaju, a Lionsi drže prigrad...  :(

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!