Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Tomek

Meni dobro dođu tablice, samo ti piši, ali budi siguran da su točne!

netko

Ako sam dobro vidio dva Lion`s Classica G su u MAN-u u Dugopolju.

maky

Citat: netko  u Veljača 15, 2009, 13:03:10
Ako sam dobro vidio dva Lion`s Classica G su u MAN-u u Dugopolju.
Provjerit ću ja sutra...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Jedan od Lion`s Classica Ü je sigurno u defektu jer mu je pukao kardan. Da mi je samo znati kako ga je uspio polomit...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Dakle jedan Lion`s Classic Ü (onaj kojem je pukao kardan) je u MAN Importeru u Dugopolju, kao i 2 Regia. G.b.-eve nisam vidio jer je daleko...

Što se tiče Eurolineovog centra za Mercedes, tamo je g.b. 266 i neznam ima li još išta...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Neznam zašto,ali sa g.b.260 su skinuti svi ventili za nuždu.  ::|

BTW
Što je sa g.b.686 i 680. ???

maky

Citat: netko  u Veljača 19, 2009, 09:31:54

BTW
Što je sa g.b.686 i 680. ???
Pa skinuti su kad kreteni otvaraju kako ih je volja. Skinuti su i sa ostalih autobusa...

A  g.b. 686 nisam vidio u pogonu od  prošle godine u 6. mjesec, a g.b. 680 još i malo više. Mislim da je s njima gotovo, iako ih još nitko ne dira, stoje tamo u garaži...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

man750

Citat: maky  u Veljača 19, 2009, 11:21:50
Citat: netko  u Veljača 19, 2009, 09:31:54

Pa skinuti su kad kreteni otvaraju kako ih je volja. Skinuti su i sa ostalih autobusa...

Znaci svi ti busevi su tehnicki neispravni .Ko to ima m..a da ih takve pusti u promet tj. potpise da su ispravni? Jer zbog "kretena" kojima niko nece ili ne moze nista u Prometu uzimaju za pravo da krse zakon. Kakvo smo mi to drustvo postali i cemu onda zakoni i propisi?
Kad bi onaj koji zloupotrebi taj ventil bio primjereno kaznjen ,to bi se rijetko ili skoro nikako dogadjalo, ali ne kod nas se ide linijom manjeg otpora i dublje u krsenje propisa.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

maky

Istina, a nije da branim Promet, ali kad određene institucije ne rade svoj posao u ovoj državi i ne kažnjavaju one koji to zloupotrebljavaju, sigurno onda nemaju pravo kazniti ni Promet (imaju, ali nije moralno ispravno), jer da oni rade kako treba, do ovoga nebi dolazilo... Zakoni i propisi su napisani, ali nema ih tko provoditi (ili ima, ali se ne trudi)...
Inače, ostavljeni su ventil isamo na prvim vratima kraj vozača i  možda na drugim. Isto je i sa čekićima za razbijanje stakala. Ostavljeni su u prednjem kraju autobusa, a natrag su skinuti.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ovako, trebam pomoć...

Znam da su u SG220 koje imamo ugrađeni D2566 MUN motori. Tu mi je sve jasno.
Međutim,  saznao sam da su u g.b. 681 i 682 ugrađeni drugi motori. Ne iz O305 kako sam ja prvotno zamišljao (šta mi je i izgledalo pomalo čudno), već sam iz Prometovskih izvora saznao da su u njima stari MAN motori iz  "rabetina" ilitiga starih Ikarusa koji su se kotrljali našim ulicama. Zna li itko koji su to motori bili i koliko su snage imali jer  se govori da su jači od standardnih sa 220KS...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

A koji su motori u g.b.679 i onom "čudnom" g.b.680?

maky

Citat: netko  u Veljača 23, 2009, 14:54:11
A koji su motori u g.b.679 i onom "čudnom" g.b.680?
U g.b. 679 je original motor, a u g.b. 680 isto ko i u 681 i 682.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!