Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

vozilo SSC

Vozim se danas u prikolici #146, bubrizi su mi ispali na ležećim. Katastrofa živa.  >hammer<

man323

Citat: vozilo SSC  u Siječanj 18, 2016, 21:32:56
Vozim se danas u prikolici #146, bubrizi su mi ispali na ležećim. Katastrofa živa.  >hammer<

Sanosi su općenito takvi. Kao što je kolega amfan rekao "trpe desetljeća neodržavanja", povlači sa sobom činjenicu i da su u nekoj mjeri propali. Voze još, ali jednostavno to više nije to to. Jedan je dobio nove sjedalice u prikolici, i 2 su nanovo bojana. Neće ih se Promet tako lako odreći, nakon što ih je malo obnovio. Oni služe za razliku od mlađih O345G, od kojih se svako malo jedan zapali, a o razlozima zapaljenja nećemo sada ulaziti u detalje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

prometnik

sanosi su jednostavni, jedina stvar u unutrasnjosti sta se moze razbit su sidalice i to je to
kupi kartu spasi Promet

Paško

To je stari tip autobusa kojem motor nije u prikolici i pogonska osovina nije stražnja zbog kojeg je ona teža za kontroliranje i puno odskače - zato i jesu sve originalne plastične stolice u njima popucale od prolaska preko neravnina, a i inače su jako neudobni - vjerojatno je od prikolica samo ona u #688 neudobnija. Meni je uvijek njihova snaga i živost nadoknađivala te nedostatke, ali naravno da je običnom putniku važnije da se u busu ne osjeća kao vreća krumpira. Inače, mislim da je #147 od njih u najgorem stanju. Unutra se sve trese, diferencijal raspada pa je u većim brzinama jako bučan, pri šaltanju prve brzine uvijek krče, a spor je - odavno je dobio neki drugi motor, možda iz Ikarusa, drugačije zvuči. Ipak oni na kraju godine pune 20 godina, ali kako stvari stoje još dugo će se koristiti.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Citat: man313  u Siječanj 04, 2016, 16:33:42
Kočnice na #204 su živi užas. Paraju uši koliko škripe

Ista stvar u #232, najgore što sam čuo na NL-ovima. Vozač ga maksimalno štedi na svakom stajanju :-\

Neko

Možda da su drugačije napumpani zračni jastuci na prikolici i da su amortizeri ispravni nebi toliko skakala prikolica.

Sent from my iPhone using Tapatalk

RegioBus

Čini mi se da san danas vidija u garaži #236 bez tablica.

Paško

Registracija istekla, a kantica se ne pomiče iz garaže...

RegioBus

Šta se te kantice jednostavno ne riješe samo otežava...

man323

Paško

Citat: amfan  u Rujan 24, 2015, 19:52:50
#197 i ratkapa stranog podrijetla:

A sad je opiturana :D - zanimljivo da taj bus sad uvijek ima uredne ratkape, a u originalu ih uopće nije ni imao:

#236 i 171:

#148 na uređivanju! :)

man323

#230 je, kao što je vidljivo sa slike, dobio obruče na zadnjim kotačima: (#225 također ih ima na zadnjim kotačima)

Citat:

Autor slike:amfan

prometnik

kupi kartu spasi Promet

RegioBus

Inače, pošto "guzica" od #148 malo viri kad se gleda s ceste, uspija san primijetit da je dobija nova sidala(najvjerojatnije kielova koja su možda iz #171).

danny

#289 nema više prednju livu ratkapu, prvi kojemu ta fali.