Ljutotrans, Bihać

Autor The_Dubster, Travanj 26, 2010, 17:21:21

The_Dubster

Ljutotrans d.o.o.
Orašac bb, Bihać
tel: +387-37-363-123
www.ljutotrans.com




edi

Danas videna u Kalesiji setra
Ali nisam ponio mob da je slikam ;D ;D

tomekk

Setru 215HD nismo do sad imali. E77-K-562:

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

5AR

Subota, Novi Vinodolski




Samke

Euroliner prodan ROADu iz Lukavca

damir fido

Da,tako je a slika u temi Road.

Tomek

Setra S215HD danas u ZG

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mate

Jucer u ZG



S215 H, ex. Una Bus





mate

Odlicno ocuvana Setra S215 H jucer u Zagrebu


Paško

#12
Tri godine nije bilo posta u ovoj temi pa je vrijeme da to ispravimo.

1/4



24.08. sudjelovao sam u šesnaestom Rotary vozu kroz dolinu rijeke Une koji apsolutno preporučam svima. Ta manifestacija odvija se samo jednom godišnje, a trebala bi biti itekako češća. Nakon jutarnjeg programa s vlakom ostatak puta prelazi se autobusima. Kad smo vlakom došli do Kulen Vakufa, dočekali su nas grmljavina i pljusak. To je značilo bijeg u prizemlje jedne od napuštenih zgrada u centru grada i čekanje da se situacija smiri. Prijatelj koji je bio sa mnom i ja u nekom smo bistrou pričekali do malo prije 15:30, kad je slijedio polazak autobusima iz Kulen Vakufa prema Štrbačkom buku, najvišem vodopadu na prostoru NP-a Una. Iako se to ne vidi na slikama, još uvijek je padala kiša. Za prijevoz je bila zadužena firma Ljutotrans. U originalu se trebala zvati Ljutočtrans po obližnjem Ljutoču, vrhu od 697 metara, no zbog lakšeg izgovora izbačeno je č. Dočekali su nas Setra S 315 GT, Setra S 215 HR i MAN Lion's Comfort ÜL 363, no samo je MAN kretao u 15:30, a ostali su išli pola sata kasnije. Setra trojka došla je iz Lagune iz Posušja i 2002. je godište, a iskopao sam da joj je prvi vlasnik bio Ertl iz njemačkog Ochsenhausena. MAN je isto godište i podrijetlom također iz Njemačke, no ne znam točno odakle. Svakako, evo i slika njegove unutrašnjosti.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#13
2/4

Nedugo nakon što smo se popeli do Štrbačkog buka pojavio se još jedan autobus, i to još jedna Setra S 215 HR. Poznavatelji Setre znaju da je to poprilično rijedak model. U Hrvatskoj smo ih imali (ako nam se neka nije sakrila, što nije nemoguće) samo pet komada, sve u vlasništvu APP-a i Autotransa, stoga je bilo neobično vidjeti dvije u isto vrijeme. Još uvijek je padala kiša, a slijedili su ručak i obilazak Štrbačkog buka. Vrijeme me nije poslužilo najbolje, a ni nisam imao ništa za fotografiranje osim mobitela pa vam preporučam da ako već niste, Štrbački buk pogledate na slikama nekog drugog.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

3/4

Polazak natrag prema Bihaću trebao se dogoditi oko 18 sati, ali pomaknut je tek na 19:15. To mi je dalo dovoljno vremena da malo obiđem stare Setre. Dakle, bijela Setra 1990. je godište i u originalu je vozila za austrijski ÖBB Postbus, a ne u Njemačkoj kako misle vozači s kojima sam pričao. To se dobro vidi i na austrijskoj naljepnici registracije koja navodi da je nekada nosila pločice BD.14473. Nekada je bila u firmi Beganović turs - natpis te firme još je vidljiv pod malo jačim svjetlom, a odlazak u njihovu temu na forumu dat će vam i stariju sliku ovog autobusa. Prije polaska popričao sam i s vozačima, od kojih je jedan sin vlasnika koji je rekao da su ta četiri autobusa svi koje trenutno imaju u njihovom voznom parku.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!