Prigradske linije 10 - 37

Autor NP-549, Travanj 29, 2010, 20:57:36

ikar

Nije bilo raspoloživo solo vozila, pa je uskočio 667. Bolje i to nego da linija otpadne!

M.A.N. boy

ako je tako onda ok, al vidim zbilja gori pod petama sto se tiče voznog parka.

Boki651


MSX

#258
29-ka u izmjeni.

Citat:KD Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza kako se od srijede, 2. svibnja 2012. godine, ukidaju polasci na liniji 29 radnim danom i to:
- polazak u 4.45 iz Ožlaka za Rijeku (polazak prometuje od Bakra za Rijeku)
- polazak u 21 iz Rijeke za Ožlak (polazak prometuje od Rijeke do Bakra).

Od istog datuma slijedeći polasci na liniji 29 mijenjaju trasu prometovanja na način da ne prometuju preko Kostrene nego državnom cestom D404 (Sv.Kuzam) i to:
- Radnim danom - polasci iz Rijeke u 9, 10.10, 11.20, 12.10, 12.50, 14.30, 15.20 i 19.45
- polasci iz Ožlaka - u 6.25, 7.10 (Oštro), 7.45, 10.00, 11.50, 14.00, 15.05, 15.40 i 17.30
- Subotom - polasci iz Rijeke u 6.00, 12.00, 18.35 i 20.30
- Nedjeljom - polazak iz Ožlaka u 13.30

Iskrcajna stajališta na polascima u pravcu Rijeke su Jelačićev trg i Delta.

Ako se ne varam, polazak iz Rijeke u 21 h nikad nije ni išao do Ožlaka, nego do Križišća?

Shole

Baš me zanima dal će sad pratit vozače na GPS dal voze brže od 50 km/h s obzirom da je takvo ograničenje za naše autobuse, a linija prometuje po autoputu

M.A.N. boy

jel to trajna ili privremena izmjena? kolko vidim nema ni zadnjeg busa u 22.20 al svaka čast sastavljaču samo ne znam kako sad doći u Rijeku u  6 ujutro???

NP-549

#261
Do sada je vozni red bio koda su ga mala djeca pisala, a sad je pak još gori.  Nekad je Rijeka-Kraljevica 30 minuta, nekad 35, nekad 40 (sve via Bakar TC).  Od čvora Sv.Kuzam do Jelačićevog Trga dođe se bez problema za manje od 10 minuta, a nama je vozno vrijeme 25 minuta.  U gradu svako malo smanjuju vozno vrijeme na linijama 5 i 6, dok ovdje gdje stvarno to uzrokuje probleme nitko ne reagira ni na višestruko prigovaranje od strane vozača.  Vozno vrijeme Rijeka-Kraljevica 40 minuta, dođeš bez problema vožnjom od nekih 55 km/h sa stajanjem na svim stanicama po Kostreni za 27,28 minuta.  I gdje da ja u Kraljevici čekam još 12 minuta ?  Nasred ceste ispred marketa.  Ista stvar je i sa Matuljima.

Dajte više jednom zauvijek napravite vozni red kako bog zapovjeda, stvarno ste više smješni (da ne kažem nešto drugo) svi skupa

NP-549

#262
Citat: M.A.N. boy  u Travanj 30, 2012, 18:55:34
jel to trajna ili privremena izmjena?

Trajna koja neće dugo trajati.

Za sve primjedbe i pritužbe obratite se svojem gospodinu gradonačelniku Turini koji je posebno naglasio nek se ukinu dvije radničke linije,  a nedao bog da se diraju jutarnje u 9:00 i 10:10 za penzionere.  Ono je stvarno komad budale

M.A.N. boy

sad sam bas pogledao raspored i slažem se stvarno je još gori nego sto je bio. al steta trošit riječi na nečiju inspiraciju. u redu jasno mi je ako se mora smanjit broj polazaka, al onda napravi tako da izbacis najnerentabilnije a ne prvog s popisa, a ove ostale napravi tako da prođu sva mjesta na liniji pa da nemas cudnih polazaka recimo vikendom nema busa koji prolazi kroz oštro do navečer al zato imas polazak koji ide samo do oštrog, presjedanja u bakru i sličnih stvari. pa zar je tako tesko sastavit raspored, konkretno ovaj mijenjanju od 2000-te i jos nisu potrefili, maknu polazak pa ga vrate i tako u krug. pa sastavite jednom funkcionalan vozni red i ostavite ga tako.
a sto se tiče ovih 12 minuta viška sto je kolega NP549 izracunao pa to im je valjda burek vrijeme, kad dođeš u kraljevicu upali sva 4 i odi na burek sta drugo da radis

MSX

#264
A evo i nastavka priče: http://bit.ly/KdyJF4.

Za one koji nemaju pretplatu, evo teksta vezanog uz liniju 29 (to je, takorekuć', većina članka).
Citat:Tražimo ostavku gradonačelnika Josipa Turine (SDP) i njegovih suradnika koji su izabrani od naroda, a za čiju dobrobit ništa ne čine. Pritom tražimo da nam odmah vrate autobusne linije koje su nam od danas ukinuli, bez kojih ne možemo ići na posao, umjesto nekih od čak pet nerentabilnih autobusa koji prometuju u periodu između 14.30 i 18 sati. Ako to ne učine, na ovome nećemo stati, nego ćemo gradonačelniku doći prosvjedovati pred kuću u Šmriki, kazali su nam mnogobrojni ogorčeni Kraljevičani svih generacija, okupljeni pred zgradom gradske uprave prije početka jučerašnje sjednice Gradskog vijeća.

Građane je na noge dignula odluka Grada, snažno uzdrmanog stečajem Brodogradilišta Kraljevica, da reže na mnogim proračunskim pozicijama, a između ostalog i ukine dvije linije javnog prijevoza koje su žiteljima bile jedini način da na vrijeme dođu na posao i u školu. Iz tog razloga, prvi puta u povijesti Grada Kraljevice, ulaz u Frankopansku 1a nadzirali su policijski djelatnici, a za anale je i 25. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je novinarima našeg lista onemogućeno prisustvovanje.

(...)

– Ukinuta je dosadašnja trasa linije 29 u 4.45 sati, u biti autobus za nas radnike koji radimo od 6 ili 7 sati, te je preusmjerena zaobilaznicom preko Svetog Kuzma, pa tako mi koji radimo u Kostreni više nemamo prijevoza do posla. Radim u Plodinama osam godina i sad mi slijedi otkaz jer nemam čime više ići na posao. Ista situacija je i s ljudima koji rade u Viktor Lencu ili moraju ići u Bakarac ili Bakar, a koji su ovako za sve nas odsječeni od svijeta. Zakinuti su i učenici koji novom trasom ne stižu na vrijeme u školu u Rijeku, pa će tako mjesečno skupiti barem 20 neopravdanih sati, što je dovoljno za ukor pred isključenje. Njima je najvažnije da smo uredno platili skupe pokazne karte, a o promjenama koje nastupaju danas, 2. svibnja, obavijestili su nas zalijepivši obavijest na autobusnoj stanici dva dana prije, mada je jučer bio praznik i gotovo nitko to nije mogao vidjeti. Stoga su danas mnogi u neznanju uzalud čekali autobus, kazala je Andrea Paškvan, predstavnica okupljenih građana, koji su istaknuli i ukidanje školskog autobusa u 21 sat iz Rijeke, u nedostatku kojeg kraljevički učenici dva sata moraju čekati javni prijevoz, bilo na kiši, bilo na buri. Svima njima jedina trenutačna opcija je magistralna linija Autotransa koja u jednom smjeru stoji 30-ak kuna, za što bi mjesečno morali izdvajati minimalno oko 1.200 kuna.

Kako kažu, gradonačelnik Turina im je poručio da su za 129 tisuća kuna rebalansom proračuna umanjeni prihodi Autotroleju. Iako građani razumiju da je pokretanjem stečaja kraljevičkog škvera, odnosno sadašnjim smanjenjem ukupnih prihoda Grada za oko 900 tisuća kuna, nastala nepopravljiva šteta, ne prihvaćaju da se ukidaju za njihovu životnu egzistenciju jako važne autobusne linije, a da se primjerice uredno izdvaja 100 tisuća kuna za čišćenje gradskih plaža, koje po njima u Kraljevici – ne postoje ili pak 80 tisuća kuna za šetnicu u Bakarcu.

Autobusi između 14:30 i 18 h nerentabilni?! Pa nije li upravo to vrijeme kad većina školaraca i radnika idu iz škole i posla?

NP-549

Žalosno je u svemu tome što mi svejedno idemo na Ožlak, ali prazni.  Ujutro ide prazan bus iz garaže da bi napravio 5:50 Ožlak-Rijeka.  Mogao je taj ić u 21:00 navečer i ostat tamo, kao što je bus 40 godina tamo noćio sve do prekjučer (283-409-515-572-604-636).  A ako se već mora nešto ukidat onda su trebali ukinut onaj ujutro u 9:00, ili popodne u 14:30 s tim da se onda 13:45 pomakne na 14:15,  a ne ukidat radničke linije u 4:40 i 21:00

Shole

Po već iskušanom novinarskom receptu ima tu par nebuloza.  Navodno se nemože autobusom na Bakarac (!!!) a djeca kao kasne u Rijeku u školu bla bla bla, a novom trasom (D404) mogu samo ranije stić u grad. 

M.A.N. boy

#267
kao i obično vjerojato će opet mijenjat raspored po ko zna koji put. jer ako dočekaju ljetni raspored s ovim onda nece biti busa imeđu 18.45  i 22.20
jel zna netko zbog čega su mijenali trasu linije na D404?

ikar

Jer općina Kostrena ne želi plaćat liniju 29. Tako da je cijeli teret (linija koje neidu kroz Bakar) na općini Kraljevica - a ovako uštede poprilično km.

kico101

Zašto onda i linija 27 ne ide po D-404? To Kostrena plaća?
A to da se uštedi nešto po D-404 i nije baš istina ( dobije se jedino na brzini ). Veliki usponi, brza vožnja čini potrošnju većom nego po magistrali.
Ako se nastavi ovom logikom, hoće li linija 12 voziti preko Lopače za Kukuljane, ako općina Čavle ne bude plaćala svoj dio ili linija 32 kroz tunel pa na Plomin, ako Opatija ne bude platila 32-ku?
Ovo postaje  zanimljivo. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.