Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

noxis93

Citat: mansu220  u Lipanj 30, 2012, 19:07:09
Koji je razlog postavljanja kamera???ako vidite na kameri da se neko sverca na zadnja hoce li bit kazni?
Tesko, jer ne vjerujem da ce vozac moc vidit kamere a tesko da ce netko kontrolirat kamere 24/24 i onda javljat ako se netko sverca. To ce trebat kako bi se sprijecilo unistavanje autobusa a i za kontrolu vozaca s obzirom da u Puli su oni odgovorni za kontrolu karta.
Još kad bi taj trošak opravdali uvodjenjem nocne linije...pa kao 'da nam vozaci budu sigurniji dok u 3-4 ujutro voze mlade po gradu'...al sumnjam da ce se takvo sto desit, jer je ipak to Pula...

sendipula

U Remizi stoji od 23:20-4,5 ujutro tip ili zenska koji ce to mozda nadzirat (razlog ne znam, ja sam jedan od svercera u pulaprometu)  ;D ;D  tako da ce mi to od sad bit onemoguceno, a mozda da soferi ne uzimaju ostatak..
Živjela 184-ka!

nexus

Super, ima se može se. Rashoduj autobuse - nabavljaj kamere. Valjda su dobro izračunali trošak, da ne bi 2ka uskoro vozila do 21.00..

nexus

Btw švercanje u Puli je mission impossible. Jedino ako poznaješ šoleta, al to je takva rijetkost u iskorištavanju da je trošak sigurno neopravdan. KRađe šofera su druga pak priča, tu bi se investicija, bar po nekim indicijama, čak mogla i vratiti..

sendipula

Živjela 184-ka!

nexus

Citat: sendipula  u Lipanj 30, 2012, 23:13:42
Znam ih skoro sve  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

E, finili su mare bali. ;D

Nego, šta se priča po šoferskim kabinama i mehaničarskim radionicama pod golišavim kalendarima - kad nabavljamo nove autobuse i koje? Eo, Liburnija se podebljala s 5 Citara, za milju eura. Taman toliko nam treba da budemo na nuli. Ili, da ipak ostanem u domeni Pule i ozbiljnog - koji su sljedeći autobusi i linije na listi za odstrel?

sendipula

Užas, kad smo imali one MB O100 City fitma je skoro propala onda su dosli MB O405 i eto idu u rashod, za uzvrat postavljaju kamere u buseve ti je logika u tome..i etika.... ???
Živjela 184-ka!

nexus

Logika je da logike nema.  ;) Već se dugo u ovoj firmi vode tim načelom.. Bio sam pozitivno šokiran prije 5-6 godina kad se počelo s uvođenjem novih linija, nabavom novih buseva i pojačavanjem polazaka, ali bitno da se mi polako vraćamo na staro..  ::|

noxis93

Citat: nexus  u Srpanj 02, 2012, 14:23:34
Logika je da logike nema.  ;) Već se dugo u ovoj firmi vode tim načelom.. Bio sam pozitivno šokiran prije 5-6 godina kad se počelo s uvođenjem novih linija, nabavom novih buseva i pojačavanjem polazaka, ali bitno da se mi polako vraćamo na staro..  ::|
Mah, iz mojeg gledista, jedina pametna stvar od dolaska Irisbusa je uvodjenje 28ice...
Pricalo se svasta, od najavljenih karta na kioscima (HAHAHHAHAHA!!) do svakakvih elektronickih ludorija kad smo nakon milijardu godina uspjeli spojit buscard sa satelitom.
Naravno, iz sezone u sezonu (jer se nasi mediji sjete pritisnut Pulapromet samo u sezoni) se najavljuju noviteti dogodine... A da poklonimo Škataru rječnik pa mozda nauci sta znaci dogodine?

nexus

A nije baš, s dolaskom Irisbusa smo praktički dobili 3 nove gradske linije (4, 5, 6) s pristojnim slijedom (svakih 30 min).. Dotad su to bile de facto prigradske linije  sa slijedom od svakih 90 min u najbolju ruku.. 8ica je pojačana i polako se bliži jednom gradskom standardu.. I 28ica je tu, naravno.. I kao da to nije bilo dovoljno da se shvati da pojačana ponuda u javnom prijevozu vuče povećeanu potražnju, da što je linija frakventnija, to više ima putnika.. Ne, mi smo štedjeti odlučili upravo na usluzi, umjesto na inputu. Samo linearnim rezanjem plaća za 10 posto (što su doživjeli svi zaposleni u ovoj zemlji i ovom svijetu kad je situacija takva kakav je), iako ni to ne bi bilo dovoljno, uštedjelo bi se na godišnjoj razini preko milion kuna. Ej, milion! Pa to investirat da nam krene bolje, a kad nam krene bolje, povećat plaće, što da ne. Al ne, mi smo odlučili plaće sad povećat za pol miliona, a ukinut linije i rashodovat buseve. 'ebo ih socijalizam da ih jebo.
Kaj se Škatara dotikavle, njemu rječnik ne bi značio baš ništa, ako mu uz njega ne poklonimo i neki tečaj u pučkom otvorenom učilištu.. Bazični, u stilu uvoda u život, za početak..  ::|

noxis93

Citat: nexus  u Srpanj 02, 2012, 14:58:29
A nije baš, s dolaskom Irisbusa smo praktički dobili 3 nove gradske linije (4, 5, 6) s pristojnim slijedom (svakih 30 min).. Dotad su to bile de facto prigradske linije  sa slijedom od svakih 90 min u najbolju ruku.. 8ica je pojačana i polako se bliži jednom gradskom standardu.. I 28ica je tu, naravno.. I kao da to nije bilo dovoljno da se shvati da pojačana ponuda u javnom prijevozu vuče povećeanu potražnju, da što je linija frakventnija, to više ima putnika.. Ne, mi smo štedjeti odlučili upravo na usluzi, umjesto na inputu. Samo linearnim rezanjem plaća za 10 posto (što su doživjeli svi zaposleni u ovoj zemlji i ovom svijetu kad je situacija takva kakav je), iako ni to ne bi bilo dovoljno, uštedjelo bi se na godišnjoj razini preko milion kuna. Ej, milion! Pa to investirat da nam krene bolje, a kad nam krene bolje, povećat plaće, što da ne. Al ne, mi smo odlučili plaće sad povećat za pol miliona, a ukinut linije i rashodovat buseve. 'ebo ih socijalizam da ih jebo.
Kaj se Škatara dotikavle, njemu rječnik ne bi značio baš ništa, ako mu uz njega ne poklonimo i neki tečaj u pučkom otvorenom učilištu.. Bazični, u stilu uvoda u život, za početak..  ::|

Ja cu mu rado posudit Samuelson/Nordhausovu Ekonomiju, da ga prati u ucenju.
Nego, kako mislis da bi vozaci reagirali na smanjenje place? Pa vec su do sad dvaput strajkali jer imaju SAMO drugu najvisu placu u RH. A tek kontrolori, blagajnice kojih ima za 5 smjena a rade jedva jednu, itd...?

nexus

Al to nakon onog tečaja :D

Uopće me ne zanima. Odgovoran poslodavac se tako ne ponaša. Ni sa svojim novcem, a kamoli mojim, tvojim i svakog stanovnika ovog grada. Ako neće radit, nek idu ća. Posla očito misle da ima na tržištu dovoljno, ako im niža plaća ne odgovara. Rezat plaće, rezat beneficije, rezat nepotrebna radna mjesta, mijenjat kolektivne ugovore, šta košta da košta. Uostalom, manje košta radnika otpustit uz otpremninu, nego ga držat preplaćenog do ko zna kada.. Al, kažem, s obzirom da oni u ovakvoj situaciji zapošljavaju nove ljude, nije da se boje štrajka ili tužbi, nego ih jednostavno boli socijalistička kita.  :)
NO je trebao ne prihvatit izvješće o poslovanju, trebalo je tražiti smjenu direktora, poslat ća onog tehnologa prometa s 10 soma za všs (evidentno ni jedan ni drugi ne rade dobro), raspisat natječaj za novog direktora (s programom dizanja firme u roku 4 godine), s 20 posto nižom plaćom i novog tehnologa sa sličnim uvjetima, novi direktor krenut u pregovore oko izmjene kolektivnog, rezanja plaća i kadra i traženja maksimalnih ušteda bez zadiranja u bazičnu kvalitetu usluge (linije i polasci). Zatim krenut u ekspanziju.

noxis93

Citat: nexus  u Srpanj 02, 2012, 15:47:59
NO je trebao ne prihvatit izvješće o poslovanju, trebalo je tražiti smjenu direktora, poslat ća onog tehnologa prometa s 10 soma za všs (evidentno ni jedan ni drugi ne rade dobro), raspisat natječaj za novog direktora (s programom dizanja firme u roku 4 godine), s 20 posto nižom plaćom i novog tehnologa sa sličnim uvjetima, novi direktor krenut u pregovore oko izmjene kolektivnog, rezanja plaća i kadra i traženja maksimalnih ušteda bez zadiranja u bazičnu kvalitetu usluge (linije i polasci). Zatim krenut u ekspanziju.
good_boy
Nadaj se. Tko je uopce u tom NOu, i kolko njih je tamo? Koja je njihova placa? Gdje je skupština, zašto se oni ne javljaju?

nexus

Citat: noxis93  u Srpanj 02, 2012, 18:35:25
good_boy
Nadaj se.

A znam :(

Citat:Tko je uopce u tom NOu, i kolko njih je tamo?

Marko Martinčić (predsjednik), Maja Šarić, Giorgio Sinković, Denis Kontošić, Ivan Šuran. Ko su ovi zadnji, hoj znati. Al kakav im je predsjednik, niš me ne bi čudilo..

Citat:Koja je njihova placa?

Mala. Članovi NO-a svugdje primaju male plaće, tj. naknade, zato mogu sjediti u njih 10 istovremeno..

Citat:Gdje je skupština, zašto se oni ne javljaju?

Skupština društva su njegovi članovi, a to su jedinice lokalne samouprave Puljštine, što će reći njihova gradska/općinska vijeća. A pulsko je ovo izvješće nedavno prihvatilo. Čak se o njemu nije vodila ni diskusija. Toliko o tome koliko to ikoga zanima..

sendipula

Danas sam bio prisutan u autobusu na kratko i ko za ku*ac kamere rade postavljene su u 186 i 226 4 komada u svaki bus a kad otiđu 196 i 193 imat cemo manjka -5 buseva...jadni soferi sa Skatarom... nakon nekog vremena ce nekom dopizdit i polupat ce vido sustav..
>hammer<
Živjela 184-ka!