Tipovi autobusa na linijama 2010.

Autor STIB, Siječanj 02, 2010, 12:13:49

buSHunter795

Danas na izvanrednoj liniji Vukovarska-Zapruđe umjesto tramvaja linije 6,7 i 8 zbog radova voze: 136, 137, 138, 149 i 230. Busevi polaze svakih 6-7 minuta :)

igor 409

Na 214 je danas nakon dugo vremena (barem ih ja nisam viđao) citelis i još k tome 793.

buSHunter795

Ne samo to, nego je i 89 na 273!

conecto

Conecto H gb 430 poslije podne na 275.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Sad kad dolazi ljetni vozni red mogli bi i Cacciamali okrenuti koji kilometar pošto uglavnom stoje u garaži. Ovih dana već je jedan bio na 275, pitanje da li će moći pokriti i 278 kao prošlo ljeto pošto na toj liniji ima sve više putnika  ???
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Cacciamaliji iz APD-a trebaš dodati. APP-ovi više manje skoro svaki dan svi voze(možda je jedan ili dva, ovisi o danu pričuva, a ima ih 8)

conecto

Citat: Tomek  u Lipanj 21, 2010, 08:47:39
Cacciamaliji iz APD-a trebaš dodati. APP-ovi više manje skoro svaki dan svi voze(možda je jedan ili dva, ovisi o danu pričuva, a ima ih 8)

OK, po ne znam koji put moram ponoviti da se baš ne kužim u APP iako mi ipak nije jasno gdje oni uspiju zaposliti svojih 8 (znam za ona 2 od javne garaže na Tuškancu).

Isto tako sam već sam sebi pomalo dosadan, ali ipak moram spomenuti da na Istoku opet vlada plinska kriza (bar ćemo po datumima postova jednog dana imati na forumu solidnu kronologiju koliko ih je već bilo iako neke kraće nisu ni spomenute).
A plinska kriza donijela zanimljivu dispoziciju na linijama danas, izlaz na linije sve teži, ali su uskočili ne samo Caccaimali na 275 i 278, već i školski busevi (prvi tjedan bez škole) koji su valjda spasili situaciju bez posudbe buseva iz APP. Neke prigradske linije iz Dupca pokrili baš oni s mjenjačima i uskim vratima, jedan i na 225 uz valjda jedini CNG danas na liniji (gb 700), na 212 jedan solo MAN, na 231 solo Citaro (a po prazničnom vr i vozi samo jedan bus), O-405 GN pokrili ne samo 215 i 217, već i na Glavnom kolodvoru, ostatak 212, 279...
A GDJE JE POANTA?

sokre

A baš sam se pitao gdje su Citelisi ...

Ukoliko ta kriza potraje, koliko dugo će se moći pokrivati dnevna potreba za autobusima?

60 autobusa dnevno izvan prometa je puno i za veće tvrtke od ZET-a.

Ivan

Citat: conecto  u Lipanj 21, 2010, 13:47:09
Citat: Tomek  u Lipanj 21, 2010, 08:47:39
OK, po ne znam koji put moram ponoviti da se baš ne kužim u APP iako mi ipak nije jasno gdje oni uspiju zaposliti svojih 8 (znam za ona 2 od javne garaže na Tuškancu).
Po jedan vozi svaki dan na 104, 139, 142 i 143, dva su na 150, dakle barem 6 komada izlazi. Uz to ih znaju poslati i na zaprešićke gradske 180, 181, 182 ili na 105...

tramvajac 92

Na 105 radnim danom nemaju šta tražiti! Ne znam sad kad nema škole ali kad traje škola onda i NM zna biti prepun a kamo li ovaj mali.

tramvajac 92

Opet plinska kriza
Na 107 506,  5XX, Conecto i školski MAN
Dugo se nisam vozio u Conectu pa sam ga malo isprobo. Jedina zamjerka mi je što ima samo 2 vrata. Klima i udobnost su za 5.

conecto

A bilo je školskih i na 263, 273, 277...
U svakom slučaju, ja sam ZA, ti busevi imaju jako malo prijeđenih km, i kad nema plinske krize mogli bi preko školskih praznika malo poštedjeti eksploatirane Lions Citye, ili npr. preko ljeta zamijeniti neklimatizirane buseve...
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

conecto

Možda bi moje pitanje moglo zvučati čak i zlobno, ali ipak - da li je ovo zamjensko vozilo za MAN-ove ili Irisbuse? GB 89 već je 10-ak dana u APD i dobro dođe u ovoj pliskoj krizi koja izgleda spada u jedne od težih dosad.
Prošli tjedan se tankalo jako malo plina, pa onda malo krenulo, zadnjih par dana potpuno stalo, izgleda da su i zadnji Citelisi iscrpili posljednje zalihe, skoro svi u garaži, a možda i svi (jel netko danas vidio kojeg negdje na linji)  ???

A GDJE JE POANTA?

221

Citat: conecto  u Lipanj 29, 2010, 15:06:29
Prošli tjedan se tankalo jako malo plina, pa onda malo krenulo, zadnjih par dana potpuno stalo, izgleda da su i zadnji Citelisi iscrpili posljednje zalihe, skoro svi u garaži, a možda i svi (jel netko danas vidio kojeg negdje na linji)  ???

Ma kakvi! Samo svakojake kombinacije dizelaša. S time da je veća vjerojatnost da iskusite čari saune, jer su valjda svi O405 GN vani.
U 540 riknula klima, svi prozori zaključani. Neprocjenjivo  ;D ;D