Tipovi autobusa na linijama 2010.

Autor STIB, Siječanj 02, 2010, 12:13:49

conecto

Na dvokratnom 216 koji ima sve polaske do Ivanje Reke (ne ide u Dumovec gdje bi se teško okrenuo) je najčešće radnim danom zglobni bus.
Istina, od prošlog tjedna na 237 krenuli zglobni busevi, definitivno nije manjak buseva, vjerojatno su gužve u špici prema Žitnjaku pa bi zglobni tamo mogli od sada biti stalno (osim vikendom).  ???
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

buSHunter795

Danas na 212 Citaro 666
očito je na onom voznom redu koji se seli oko 21h na 225...tak da nekad vidjam i zglobni citelis na 225 po noci, kad nema nijedne duse. Conecto imas kaj za dodat?

ipiljek

Danas malo promjene na liniji 121. :)
Nakon dugačke serije MAN-ova NG 312, napokon malo osvježenja u novim Citarima.
Sad kolko bu to trajalo, bumo vidli. ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

conecto

Citat: buSHunter795  u Lipanj 10, 2010, 16:04:23
Danas na 212 Citaro 666
očito je na onom voznom redu koji se seli oko 21h na 225...tak da nekad vidjam i zglobni citelis na 225 po noci, kad nema nijedne duse. Conecto imas kaj za dodat?

Ne vjerujem da je solo bus od jutra disponiran na 212, vjerojatno je zamijenjen tokom dana (vjerojatno popodne ili kasnije). Obično se samo na vr koji navečer u 0.25 ide za Sesvetski Kraljevec zbog kilometraže disponira dizelaš umjesto plinaša (mada i to ne uvijek), najčešće zglobni Citaro.
Ali izgleda da se možda malo počelo štedjeti na kilometraži MAN-ova - jučer cijeli dan (od jutarnjeg izlaska) 451 na liniji 210 (većinom vozio vr na 209 koji vozi od 4 ujutro do 1 u noći) i 474 na 232 (pa je na 205 završio Citaro 656).

A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

MAN ovi voze i najmanje 1 vr na 226. Još kad bi zalutali i na 205...

MAN19464

treba nove M.A.N.-ove iz pavg vratit u podsused da naprave neku kilometražu, jer ovako samo stoje i skupljaju paučinu na parkingu

conecto

Citat: MAN19464  u Lipanj 11, 2010, 22:34:18
treba nove M.A.N.-ove iz pavg vratit u podsused da naprave neku kilometražu, jer ovako samo stoje i skupljaju paučinu na parkingu

Ti MAN-ovi do daljnjeg ostaju u APVG, možda čak i trajno, iako im nisu mijenjanji garažni brojevi. Navodno se to više neće ni raditi, odnosno kad autobus promijeni pogon više mu se ubuduće neće mijenjati GB. Da bi to zaista moglo biti tako pokazuje primjer Mercedesa O-405 N GB 421-424 koji su već dugo u APVG i jasno je da će tamo ostati doživotno, a nikad nisu dobili osmice na početku i vjerojatno ni neće.
A GDJE JE POANTA?

221

Ako se više neće mijenjati gar. brojevi, onda je to dobar način da se malo sačuvaju Citari iz APD-a. Hoću reći, npr. svakih 6 mjeseci 5 Citara iz APD-a
zamijeniti sa 5 iz APP-a. Time bi se dobila ravnomjernije raspoređena kilometraža. Ne znam koliko imaju, ali sam uvjeren da debelo šišaju Citare iz APP-a. Koliko je to komplicirano, ne znam.

marin

marin

U vezi one zamjene tracnica
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/od-ulice-grada-vukovara-do-zapruda-autobusom.aspx
vjerujem da ce na toj izvanrednoj liniji vozit Citelisi.
Ovim linkom sam vam samo skratio put do te stranica.
Nemojte me sad optuzivat ak nije tocno mozemo rec da sam vam samo postavio pitanje.

STIB

Citat: conecto  u Lipanj 12, 2010, 10:21:49Navodno se to više neće ni raditi, odnosno kad autobus promijeni pogon više mu se ubuduće neće mijenjati GB.
Konačno je netko u ZETu došao pameti.
Zamislite da su se tramvajima mijenjali garažni brojevi svaki put kad su premještani s Trešnjevke u Dubravu...
Usput, taj sistem (da GB ovisi o spremištu/garaži) sam do sada viđao jedini u Rusiji (SSSR-u)
Isprika za  o-0 ;)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

kojot

Citat: marin  u Lipanj 12, 2010, 12:47:26
U vezi one zamjene tracnica
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/od-ulice-grada-vukovara-do-zapruda-autobusom.aspx
vjerujem da ce na toj izvanrednoj liniji vozit Citelisi.
Ovim linkom sam vam samo skratio put do te stranica.
Nemojte me sad optuzivat ak nije tocno mozemo rec da sam vam samo postavio pitanje.
To će voziti AP Podsused pa neće voziti Citelisi

igor 409

Citat: conecto  u Lipanj 10, 2010, 13:45:07
Istina, od prošlog tjedna na 237 krenuli zglobni busevi, definitivno nije manjak buseva, vjerojatno su gužve u špici prema Žitnjaku pa bi zglobni tamo mogli od sada biti stalno (osim vikendom).  ???

Izgleda da će biti i vikendom jer je i danas na 237 zglobni (čini mi se 514). Inače, ne radi mu displej a umjesto table je na bijelom komadu papira ispisano 237 tako da je možda crko danas tokom smjene.

Ivan

Citat: conecto  u Lipanj 12, 2010, 10:21:49
Citat: MAN19464  u Lipanj 11, 2010, 22:34:18
Ti MAN-ovi do daljnjeg ostaju u APVG, možda čak i trajno, iako im nisu mijenjanji garažni brojevi.
Ovih pet koji su sad u VG su druga grupa u godinu dana koliko su novi MAN-ovi tamo (a ni prvima nisu mijenjani brojevi), jedna se rotacija već dogodila i ne bih baš rekao da će ovi ostati trajno kad skupljaju tako malo kilometara.

Na 237 sam u nedjelju ::| još prije tri tjedna vidio zglobnog Citara. Meni se to čini kao čisto razbacivanje, ni radnim danom nisam tamo viđao neke gužve, mislim da za zglobnim nema baš nikakve potrebe.

marin

LJudi na 136 je man lav gb.309