AP Imotski / Autoherc Metković - razno

Autor manoplan, Siječanj 29, 2008, 20:17:32

martin

Citat: vwgolfmk1  u Studeni 26, 2012, 16:44:21
Ma uvik je tako bilo i bit će. Ko god dođe privari imoćane i utra ih u još veće dugove. Šteta ovog MANa nije bio loš bus, a ni Temsa nije dugo izdržala....Ja sam optimist i mislim da će AP-Imotski jesnog dana stat na noge ali ovo s Temsom i MANom i rashodima nemogu još zamislit. buljimir
Ta temsa kolko recimo ruznog vanjskog izgleda i prostora vozaca,mogu vam rec dame je odusevila sto se putnickog izgleda tice udobnost i izgled,klima za 5
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

Lion's Driver

ja nisam vozač ali bitnije su mi tehničke karakteristike i sama vozivost nego udobnost i sl. Dakako i to je bitno ali svaki bus gledam iz perspektive vozača. Što je njima bolji i meni je. šteta nisam se stigao provozati u Temsi pa da vidim kakva je  ;D

MAN 422

Citat: Tomek  u Studeni 26, 2012, 14:50:16
Isto tako je radio i M.Jujnović sa Promet Makarskom, a i Autoprijevoz Sinj.

ja ne kuzim pojedine ljude na ovom forumu,
autopoduzeće nije bilo drzavno kad ga je autoherc uzeo, normalno da će koristiti svoje autobuse kad su Imotski svi toliko uništeni da ne mogu ni na parking, sve što se napravi ne izdrži 2 dana zbog namjernog uništavanja, evo pitanja za vozačine, ok mehanički uništeni autobusi ali kako je svaki autobus unisten limarijski, otkinuti branici, bunkeri i ostalo a sve super vozači voze?
druga stvar je koliko je ulupano novca da bi se porezna kartica dobila i čisti porezi bili, da bi se djelatnici naplatili 8 plaća je utuzeno i skinuto sa računa Imotskog i idu sudski na tekuće račune, da se ne govori koliko je izmireno dobavljača sa ovrhama i to sve od 7. mje od kad je autoherc dosao, jedini koji koče tvrtku su radnici jer im nije u interesu da radi, zašto ne skinu blokadu 1mj pa da vide hoće li im se plaće uplatiti na račune?

MATKO

Gosp.Man 422 odbrojani su vam dani, novci na racunu su od Autopoduzeća koje je ono zaradilo dok ga nije Palac navodno preuzeo, zasto nije donio novac i ispaltio plaće, pa nebi bio blokiran račun, nego vas ne briga za poduzećem nego su vam koncesije bitne, zar nije sramota da autobusi svako drugi dan ostaju bez goriva

Tomek

Citat: MAN 422  u Studeni 27, 2012, 11:46:39
Citat: Tomek  u Studeni 26, 2012, 14:50:16
Isto tako je radio i M.Jujnović sa Promet Makarskom, a i Autoprijevoz Sinj.

ja ne kuzim pojedine ljude na ovom forumu,
autopoduzeće nije bilo drzavno kad ga je autoherc uzeo, normalno da će koristiti svoje autobuse kad su Imotski svi toliko uništeni da ne mogu ni na parking, sve što se napravi ne izdrži 2 dana zbog namjernog uništavanja, evo pitanja za vozačine, ok mehanički uništeni autobusi ali kako je svaki autobus unisten limarijski, otkinuti branici, bunkeri i ostalo a sve super vozači voze?
druga stvar je koliko je ulupano novca da bi se porezna kartica dobila i čisti porezi bili, da bi se djelatnici naplatili 8 plaća je utuzeno i skinuto sa računa Imotskog i idu sudski na tekuće račune, da se ne govori koliko je izmireno dobavljača sa ovrhama i to sve od 7. mje od kad je autoherc dosao, jedini koji koče tvrtku su radnici jer im nije u interesu da radi, zašto ne skinu blokadu 1mj pa da vide hoće li im se plaće uplatiti na račune?

To si u pravu. Ako se radi za boljitak firme svi normalni ljudi to podržavaju, samo u ovoj državi je previše negativnih slučajeva bilo tako da svi danas pušu i na hladno!

tourino

U nekim stavarima se slažem sa MAN 422 što se tiče vozača, nije ih briga za stanje autobusa i takvima treba zabraniti voziti. A MATKO je u pravu što se tiče novca, ako si ga kupio i po kojoj cijeni " Jesu li pare legle na račun Imotskog za kupnju"???? Koliko sam upoznat sve što je sanirano ovrhe, plaće i druge stvari, to je plaćeno linijama u vlasništvu AP Imotski, a ne novcem od novog gazde. Isto tako moramo biti svjesni da je Autoherc pomogao da linije budu bolje popunjene, ali ne na način kojim je to učinjeno "Iznajmiti svoje autobuse i naplaćivati ih". Ako je već kupio Imotski zašto nije doveo 5 autobusa registriranih na AP Imotski i nebi se povlačila ovakva rasprava.

MAN 422

prvo: netko nesto kupuje po cijeni po kojoj to netko prodaje ako je to njegovo i tako je to kupljeno,
drugo: vozila su trebala doci da se moglo razgovarti sa ljudima koji voze međutim cast izuzecima njima je svrha samo srušiti i rashodovati
treće: kad se Autoherc ušao u Imotski nije bilo para jer su bile isparilie po raznim ovrhama,
četvrto: Autoherc da mu nije zanimljivo bilo AP ne bi ga kupovao nego bi sacekao da se uruši i otvorio koncesije jer ih oni ne bi imali više jer nisu imali čime voziti
peto: poreza preko 2 milijuna je plaćeno i to je AH ocistio sa svog računa,
šesto: što bi uzimali druge buseve ako imaju već buseve, sta su trebali dovesti im buseve i gorivo i dat da oni kradu kako su i krali do sad i uništavali.
sedmo: privatna firma kupljena od privatnika ljudi to ne zaboravite
osmo: ciji busevi su zaradjivali te novce koje AP ima na racunu opet AH
deveto: firma je privatna i nikakvi vozacki ili ini lobiji nece se tolerirati

MATKO

Odbrojano ti je vrijeme vjeruj,nemate 12 000 kn da platite popravak setre koja lezi u Vrgorcu,a zasto ste preposali kombija na Metkovic i jos jedan bus,a sto se tice poreza vidjet ce se za koji dan

200D

po meni je zalosno da se prepucavate po forumima zanimljivo je to da svi povlace svoje teze i od njih ne odustaju. gospodin palac se za sad ne cini kao neozbiljan vlasnik ali je sramota da se bez goriva ostaje po cesti. kao drugo nisu ljudi toliko krivi jer su navikli na zavlacenja i varanje,a od autoherca nije korektno da toj firmi uzima auta ito sprintera i higera,a ako postoji razlog neka ga gazda obznani jer problem je sto gazda suti a radnici se boje ito opravdano

Zadarsko dite

AP Imotski je privatno vlasnistvo i to je neupitno. Ali vlasnik treba postovati pozitivne zakonske propise koji vaze u Repunlici Hrvatskoj i drzati se istih. Dakle isplatiti place radnicima, poreze, dugovanja i sve ostalo jer je AP Imotski pravna osoba i kao takvu se gleda. Radnici su u pravu sto nikome ne vjeruju.

Koncesije nisu nicija cacina prcija pa da se uzimaju kako se kome digne vec postoji zakonska procedura na koji nacin se to uzima. Pogledati slucaj Contus gdje su koncesije dane onom koji je zaposlio sve djelatnike posrnule tvrtke.

Radnici imaju prava i to treba postovati. Isto tako, radnici imaju obaveze kojih se malo tko pridrzava, pogledati vozila, ponasanje i nacin rada jednog dijela radnika.

Hoce li vlasnik AP Imotski zapaliti sve autobuse kad isplati sve dugove tvrtke ili ce ih pokloniti svojim omiljenim vozacima je sasvim nebitno sve dok postuje zakonske propise u RH koji kazu kako se imovina tvrtke ne smije otudjivati ako se s tim izbjegava platiti obaveze, najkrace receno.

Dakle gospodo vozaci iz AP Imotski, vi ste svoje dionice prodali i niste vlasnici "svoje" tvrtke. Ako zelite raditi, zaradite svoju placu posteno i trazite i prema sebi posten odnos, sve ostalo ne valja.
Gospodin vlasnik tvrtke mora postovati zakone u RH i mora dopustiti nastavak rada sindikata u AP Imotski jer sindikat nije lobi i sindikat te sindikalne povjerenike mora postovati onako kako zakon u RH nalaze.

Ovo prepucavanje ovdje je bas zabavno citati, bez obzira sto ih ima koji ovdje pisu s gorcinom.

MATKO

Prometni inspektor u Omisu zaustavio Autohercov autobus i napisao kaznu jer vozaci koji su prijavljeni u Metkovicu ne smiju vozit Imotske linije

martin

A kojom logikom nebi smili vozit,akoje Autohercov bus u najmu i imaju ugovor koce im zabranit vozit ako su u radnom odnosu kod Autoherca
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

tourino

MATKO ZNAŠ DA SAM NA VAŠOJ STRANI, ALI NEMOJ PISATI GLUPOSTI, A  DI BI TREBALI BITI PRIJAVLJENI MOŽDA U ČAČKU!

MATKO

Gospodo moja da pojasnim,iznamljeni su autobusi ali ne i vozaci,jer autobus trebaju voziti vozaci ciji su nosioci koncesija,a to su vozaci ,Autopoduzeca,a ne Autoherca

STEFI- GRAF

Oko čega se pojedinci zamaraju ili su to oni kojima su stali na rep pa više nemogu  npr za paketić do Osijeka uzet 100kn.Kad uđeš u Autohercev bus bar nije nečist traljav i ofucan.