AP Imotski / Autoherc Metković - razno

Autor manoplan, Siječanj 29, 2008, 20:17:32

sauron9900

Pratim vec duze vremena ovu temu,a ne bih ni ja dao da mi vozaci rade sto zele ako sam ja njima uredno platio njihov rad i placam obveze za njih,tko zna mozda je grupa nezadovoljnika u pitanju koji su radili sto su htjeli ili nije, mozda se varam... ;D ;D ;D...kako se ono kaže "imoćanska posla"... ;D ;D ;D thumbs

200D

da pohvalim mana 422 i njegovu ekipu ljudi rade kako treba i svaki dan je jedno od onih auta oko garaže na dizalici danas sam vidio mercedesa nekad IM-640-R i oduševio se pretpostavljam da je mali euroliner gotov.ali volio bi kada bi se man 263-AK malo doveo u red i s njega skinuo trenutni vozač jer blago rečeno nije kompetentan

turist

Citat: AnteIM  u Svibanj 02, 2013, 18:42:21
Citat: MATKO  u Svibanj 01, 2013, 22:48:08
Navodno kupijo autobuse za Autopoduzece Imotski, ragistrirao ih na Du, i prepisao u Metkovic i iznajmio Autopoduzecu, to je spas za Autopoduzece, 8.5 u Splitu rociste za stecaj

Pa tko je uopće trenutni vlasnik Ap-a papirnato?

bus123
Papirnato vlasnik AP Imotskog je Ivan Kraljević direktor Autotransporta Ljubuški koji je u sastavu Autoherca Grude kojem je vlasnik Miro Palac. Vlasnik na papiru ne smije ništa poduzeti, napraviti niti dogovoriti sa radnicima bez odobrenja Mire Palca.
good_boy

turist

Citat: MAN 422  u Svibanj 02, 2013, 19:02:54
za stečaj pitajte Matka i takve kolege mu jer oni imaju svoje intrese da firma padne, hvala Bogu stabilno je stanje, porezi čisti, plaća se dijeli velika većina obveza je očišćena, gorivo dolazi, broj putnika raste iz dana u dan i toj tvrtci nema više smrti ali da neće biti samovolje i samouprave tog neće, svaki dan se rade i dižu busevi.

Vlasnik je onaj tko jest u papirima i to može biti samo tako.

pozz iz APZ-a

bus123
Kako stvari stoje trenutno u APZ Imotskom nisam siguran da nam MAN 422 daje objektivne informacije.
Radnicima je devet plaća isplaćeno ovrhama sudskim putem. Plaću za 10. mjesec 2012. godine ispalćena je 09. 01. 2013. dan prije stečajnog ročišta, a ostale kad su radnici počeli predavati zahtjeve da se izdaju potvrde za neisplaćene plaće.
Prijedlog za stečaj je pokrenut jer APZ Imotski ovog trenutka ima obveze prema drugima od cca 13 miliona kuna. Od navedenog iznosa 8 ili 9 miliona kuna nastalo je za najam autobusa iz Autoherca Metković koji je opet u vlasništvu Autoherca Grude.
Autobuse koji su u vlasništvu APZ se popravljaju na takakv način da se ugrađuju stari dijelovi i to sa autobusa koji već duže vrijeme stoje u kvaru. U obadvije Setre još klima  nije proradila. Autobusi od Autoherca koji su u najmu popravljaju se tako da se stavljaju novi dijelovi jer to plaća APZ.
Kao što se vidi firma nije stabilna. Račun sutra može biti ponovno blokiran jer sam vlasnik  Autoherca Metković ima u svom džepu Zadužnice od 4 miliona kuna. >hammer<

turist

Citat: MAN 422  u Svibanj 02, 2013, 09:40:47
O pa drug Matko je ziv, past ce vam u vodu i 8.5 sve, kakvi su radnici sa dobrim namjerama a guraju firmu u stečaj a Autoherc im kriv hahaha, tu je jedino vas ostalo par ovi ostali su vam okrenuli ledja i krenuli raditi ljudi za plaću i firmu Matane.
Vidimo se na stečejnom postupku 8.5
bus123
E moj MAN 422 da si smio od Palca dogovoriti sa sindikatom, nit bi bilo prijetnji stečajom, niti pisanja ovakvih stvari na forumu. Svima u Imotskom je znano da je Palac jedino došao da uzme linije i prebaci na Autoherc Metković. Zbog toga je i napumpao dugovanja APZ sa cijenom najma autobusa. Ljudi u sindikatu su to prozreli, a i spriječili da se to i nedesi. E dragi prijatelju tu su problemei nastali i zbog toga još uvjek traju.
Kad si tako siguran da će 8.5. sve pasti u vodu na sudu zašto Palac već 10 dana zove jednog po jednog sindikalistu prijeti im otkazima i traži da potpišu povlačenje prijedloga za stečaj. Zašto ste angažirali državne tajne službe da prate sindikalne predstavnike i presreću elektronsku poštu. Dragi prijatelju to su činjenice.
good_boy

SETRA S415 HDH

MAN 422

O pa gospon predstavnik (turist) je tu, tko ste vi da procjenjujete tko je koliko duzan i je li prezaduzen,
Ljudi primaju plaće i okrenuli su se od vas jer se vidi da nemate dobre namjere kad ste pokrenuli stečaj, ostali ste samo pojedinci a sud će odlučiti po zakonu a vama je se nudila ruka da pokazete da ste za firmu da odustanete od stečaja, zašto bih ja sa vama sjedao to je bilo samo ispipavanje koliko daleko se ide, vidjeli ste da ne zelim ni sjediti sa vama a ovlasti u tvrtci imam koliko treba, vi niste čimbenik nikakav i to je dokazano kad se napravilo toliko od kad se došlo da ljudi imaju plaće, autobuse i rade i šute,
Paranoični ste i to je zbilja dobar pokazatelj.
LP i dosvidanja 8.5

Lion's Driver

Koliko sam danas shvatio:
MAN A13 RH 403 (IM 263 AK)==> Klima popravljena i promjenjeno ulje ali zato nisu ulili vodu pa je "brajo Mile" stajao u jednom selu da natoči i vozio ga u 4oj na maximalno okretaja ;D  ;D
Također indikator retardera ne valja pa je osuđen na radne kočnice a dalje se zna....

turist

Citat: MAN 422  u Svibanj 03, 2013, 15:46:31
O pa gospon predstavnik (turist) je tu, tko ste vi da procjenjujete tko je koliko duzan i je li prezaduzen,
Ljudi primaju plaće i okrenuli su se od vas jer se vidi da nemate dobre namjere kad ste pokrenuli stečaj, ostali ste samo pojedinci a sud će odlučiti po zakonu a vama je se nudila ruka da pokazete da ste za firmu da odustanete od stečaja, zašto bih ja sa vama sjedao to je bilo samo ispipavanje koliko daleko se ide, vidjeli ste da ne zelim ni sjediti sa vama a ovlasti u tvrtci imam koliko treba, vi niste čimbenik nikakav i to je dokazano kad se napravilo toliko od kad se došlo da ljudi imaju plaće, autobuse i rade i šute,
Paranoični ste i to je zbilja dobar pokazatelj.
LP i dosvidanja 8.5

bus123
Cijenjeni gospodine MAN 422 svakako ja nisam taj da procjenjuje koje prezaduzen i koliko nego sud. Ljudi u sindikatu su prvo prozrijeli kakve su Vam konačne namjere, a to su prebacivanje linija, otpuštanje radnika i likvidacija firme.
Objasni te nam koliko dugo ce radnici primati plaće ako nastavite poslovanje na ovakav način. Vidim da na krivu osobu upirete prstom. Ja  sam dragi gospodine samo dao komentare na Vaša pisanja, te ne vidim gdje sam pokazao paranoičnost nego sam samo iznio svoja saznanja koja imam.
good_boy

MAN 422

na kakav način gospodine turist, nitko nije niti ima namjeru išta pogasiti a ljudi će primati koji budu radili i koji budu za firmu i tu nema spora, Autoherc nije niti ima namjeru nikakve novce povlačiti iz APZ-a ima puno načina da se novci prenesu u kapital i to je ionako firma koja će raditi i biti respektabilna na tržistu, to što busevi nisu na njoj ne znači ništa bitno je da firma svaki dan radi sve bolje i bolje, autobusi se jednako popravljaju svi a oni koji imaju više kvarova i leže je normalnije da čekaju a da se servisiraju oni koji voze, polako se diže bus po bus i svaki dan sve bolje i bolje izgledaju,

pozz

200D

ja se s vama slažem i stvarno je lipo da firma dolazi na svoje ali mi je cudno vidjeti dubrovačke tablice i naljepnicu autoherc kad je auto stalno u autopoduzeću pa ako su obje firma vaše zar vam nije isto??

sauron9900

SETRA S415 HDH

Ima li kakvi novosti iz splita  sa suda?

MATKO

Jucer isplacena placa samo sedmorici zaposlenika i to onima koji su predali zahtjev za stecaj, tako da sudcu moze predocit da je isplatio place, cime se sve ljudi sluze, ceka se odluka za par dana

MAN 422

evo jedne prigodne jednog od sindikalista koji se ispričavao Miri Palcu da je bio zaveden da se pokrene stečaj da on to nije nikad htio za tvrtku, to je izjavio uz prisustvo glavnog prometnika i direktora,
da su pojedini njegovi kolege imali vlastitog interesa da se firma sruši da se mogu pojedinci okoristiti
odriče se kolega njih 6orice koji su bili za stečaj  koji su ga navukli da da potpis da bi se firma stečajem strmoglavila