Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

nidi

Citat: Shole  u Siječanj 11, 2011, 11:56:37
Citat: nidi  u Siječanj 10, 2011, 22:14:19
:-\ A i ruku na srce ti su autobusi i tako u jako lošem stanju posebno oni na liniji cavtat koji su prešli u prosjeku cca 600tkm a kao da imaju najmanje milijon kilometara, sl222 su neki u puno boljem stanju!

A šta oni oru snjima vinograde kad završe smjenu?  Pa vidjeli smo slike unutrašnjosti Classica Ü (pardon ako je stari SÜ313) koji izgleda totalno uništen. Zanemarimo putnički salon na čije (ne)uređenje nemožeš puno utjecati osim redovitim čišćenjem i krpanjem (očito SF za Libertas), ali što oni vozači urade od buseva!!!! Ako imaju 600 tisuća onda je pretpostavka da imaju oko 4,5 godina.  Pa naši su tada još ko novi praktički.  A kolko mi je poznato, i u Libertasu se duže busevi i nije da svi voze sve pa da se zato sve uništilo.  Jasno mi je da onakvi busevi baš nisu podobni za liniju 10, i da bi bolje odgovarao niži bus za manjim sjedalima u salonu, npr nekakav low entry Lion's City sa širokim vratima, al to što nije takav, nego Classic Ü na liniji, nije nikakvo opravdanje za totalno zanemarivanje od strane vozača.
Pa ispada kao da u najboljem slučaju i oru vinograde jer i izvana su dosta "potrošeni" a da ne govorimo o vibracijama diferencijala i trzaje retardera u vožnji, klapanja, otresanja preko neravnina itd. U kratko rečeno tako mladi autobusi a u očajnom stanju. Ima puno do vozača ali mislim i da su puno zapušteni što se tiče održavanja, npr. vozio sam se u takvom tipu autobusa od autotrolej-a i zet-a i stvarno su u puno, puno boljem stanju.
*****  V     O      L       V       O   *****

medo

naj noviji članak na dubrovacki.hr

http://www.dubrovacki.hr/clanak/25668/korda-popustio-libertas-ostaje-u-konavlima?c=1

ako im je vjerovat onda sve ostaje kako je bilo...čazmatrans ne dolazi u konavle.... mislim..čisti primjer političkog igrokaza.

Shole

Bolje i tako nego da su svi na gubitku.  Čudo neviđeno, u Hrvatskoj prevladao zdravi razum. To je valjda prvi put

nidi

Citat: medo  u Siječanj 17, 2011, 17:32:18
naj noviji članak na dubrovacki.hr

http://www.dubrovacki.hr/clanak/25668/korda-popustio-libertas-ostaje-u-konavlima?c=1

ako im je vjerovat onda sve ostaje kako je bilo...čazmatrans ne dolazi u konavle.... mislim..čisti primjer političkog igrokaza.
Daj Bože da tako bude, jer ipak je libertas jedini koji treba i mora voziti ovdje u Dubrovniku i okolici, samo da Pero V. sutra opet što ne "zakuha"! >hammer<

421

Ne znam da li ovo postoji na forumu, ali vrlo potresna slika.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

narancasti

Citat: 421  u Veljača 26, 2011, 18:26:44

Ne znam da li ovo postoji na forumu, ali vrlo potresna slika.
ima tu negdje na forumu slike koje sam ja slikao
uzivo je bilo još potresnije za vidjeti...

evo linka
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=169.75

nidi

U libertasu opet problemi u dogovoru s općinama, primjerice sada od općine Konavle traže još dodatnih milijun i pol kuna ukupno 4 milijuna kuna! ??? Čak su i molili općinu da im pusti bar nešto sada da mogu dati plaće. :o Zar je tako loše stanje u libertasu, ili se pokušava uništiti na sve moguće načine? >:(

stručnjak

MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO, PAŠ VIDIT KAD TE STIGNE GLOBALNA KRIZA!!! ;)

đivo

Skreće lijevo iz trake za desno skretanje oduzimajući prednost vozilima iz lijeve trake  >hammer<

gasparr

atlasovac

Citat: gasparr  u Ožujak 13, 2011, 10:01:37
????????????????? u čemu je problem
Ti si dosad u svojim postovima često pozivao na propise pa pogledaj što kažu za tu situaciju.

gasparr

ako je ovo križanje starčevićeve i vojnovićeve onda je bus došao desnom trakom starčevićeve koja je rezervirana za autobuse, a uglavnom zbog gužve na ovoj ulici i nepošptivanja prava prednosti za javni prijevoz nije se mogao prestrojiti prije križanja te je normalno da je iz krajnje desne trake skrenuo lijevo

miky

Ovdje je veliko pitanje jeli ovaj Isuzu uopće smio voziti desnom trakom samo za JGP i Taxi ako je vozio POVREMENI PRIJEVOZ (jer onda nije JGP), a ako je i smio voziti desnom trakom trebao se prestrojiti skoro 300m prije raskrsnice.

đivo

citat:

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA
NN br. 67/08

6. SKRETANJE
Članak 56.
(1) Vozač vozila koje skreće udesno dužan je skretanje obaviti krećući se krajnjom prometnom
trakom koja se prostire uz desni rub kolnika, osim ako prometnim znakom na cesti nije drukčije
određeno.
(2) Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je skretanje obaviti krećući se krajnjom lijevom
prometnom trakom koja se prostire uz središnju crtu i uz zamišljeni ili obilježeni luk koji spaja dvije
središnje crte bočnih kolnika, odnosno prometnom trakom koja se prostire uz lijevi rub ceste s
jednosmjernim prometom, osim ako prometnim znakom na cesti nije drukčije određeno.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno
odredbama ovoga članka.
završen citat

Prometnog znaka nema, a žuta traka prestaje kod zgrade Hidrocentrale(dakle najmanje tristo metara prije raskrsnice)