Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

Boki651

Nema nam šta bit čudno zbog škripanja, kad busevi voze preopterećeni, naročito solo Conecti.

mivano

Citat: daMassa  u Siječanj 28, 2011, 18:59:59
To na jako puno autobusa fali, kako nestane neznam, da se bas brzo trose ne vjerujem... Isto tako ne vjerujem da su jako skupe za nabavit druge...
A čuj...mi glavati i visoki uvijek zapnemo glavom za te četkice pri izlasku iz busa  >hammer<

Ruske

ali nije mi jasna jedna stvar, koliko su stari konetkori, 5g? neznam tocno, a SU220tke su stare 25g...isto su sigurno puno puta bile prekoopterecene, pa opet danas ne skripe koliko konektori...jel to stvar modernizacije starih buseva? ili sta? jer po tome ce konektori morat brzo na utegnuce unutrasnjosti

Shole

Kvaliteta završne izrade, ništa drugo.  Nemožeš ti uspoređivat današnje autobuse  (Citaro, Lion's City, Citelis...) sa autobusima iz vremena 412  (MAN SU220, Mercedes O305, Sanos S115...)   Ono je pravljeno da traje čim duže, da bude čim kvalitetnije, čim udobnije,  a za ove današnje nemogu baš reći s kojom namjerom se proizvode.  Nit su izdržljivi, nit su kvalitetno "stegnuti" iznutra, nit su udobni. Baš ništa.  Nakon 30 godina exploatacije u 412 ništa ne lupa, nikad se ne kvari, ne ubija te po rupama ko Citari, troši valjda oko 30 litara što je puuuuno manje od modernih, jedino šta ide malo slabije i što su stolice drvene.

Nisu ni tad svi autobusi bili extra kvalitetni i izdržljivi, bilo je i tad bisera poput zemunskog Ikarusa 115 (160), ali većinom su svi ostali autobusi bez ikakvih problema mogli vozit najmanje 20 godina.  Vidit ćemo što će bit sa ovim modernim.  Doduše i kad su došli prvi niski autobusi u Autotrolej 604-610 smo govorili kako to nije za naše ceste i kako će s raspast odma, ali eto, voze oni već 16 godina, idu odlično ko i prvog dana, unutrašnjost s aspekta putnika im je i dalje solidna (stolice i urednost), jedino što lupaju one plastike unutra po plafonu i ormarić od struje, al to je lupalo i kad su bili novi mada se i to da sredit ako ih duži ekipa koja vodi računa o busu

MB Citaro

na 641 razbijen zadnji desni kraj na cosku busa

MB Citaro

Na 705 razbijen zadnji branik

kico101

Imam jednu nedoumicu, vezano uz status 565. Zapravo, nije mi jasno, ide li u rashod ili u vožnju ( neka mi se ne zamjeri, ako je već provozio, a ja ga nisam uočio  :-[).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Povučen je iz prometa kad je mu je pukla ruda prikolice.  Stajao je jedno mjesec/dva i u tom periodu su već skinuli nešto djelova za one koji još voze.  Na kraju se odustalo od popravka.  Iako mi nije jasno zašto nisu rudu zamjenili nekom od prije rashodovanih SG220

kico101

Znači križaljka. Još jedan. :(
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

MB Citaro

Na 639 fali desni komad na zadnjem braniku

ikar

455 danas na 7ci. Putnički prostor - katastrofa. U prikolici se jedan par stolica giba cijelo vrijeme zajedno s podom!!! Rukohvati oni stari odvratni... A uz sve to i jedva ide.

MAKI

UOPĆE NE IDE SLABO.Danas sam se vozio s njim i sasvim je solidno išao.A stari i odvratni rukohvati nisu samo na njemu nego na  svim takvim autobusima.
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

mivano

Citat: ikar  u Veljača 24, 2011, 16:23:50
455 danas na 7ci. Putnički prostor - katastrofa. U prikolici se jedan par stolica giba cijelo vrijeme zajedno s podom!!! Rukohvati oni stari odvratni... A uz sve to i jedva ide.
Grmi u ovisnosti o tome u kojoj je brzini. Katkad se čudim šoletu koji ga mora dužit. Meni bi sluh otišao nakon jedne smjene.

Bari

Unutrašnjost GB 712
KREPAT MA NE MOLAT !

ikar

Nagradno pitanje - lokacija fotografije? :D  ;)