Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

tomekk

A kako to funkcionira u skladu s brojem putnika u Zg? Jel bi bilo bolje da su svi solo s 2 i zglobni s 3 vrata ili solo s 3, a zglobni s 4 ??
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

dominik,

Citat: tomekk  u Ožujak 08, 2011, 19:36:09
A kako to funkcionira u skladu s brojem putnika u Zg? Jel bi bilo bolje da su svi solo s 2 i zglobni s 3 vrata ili solo s 3, a zglobni s 4 ??
Po meni su solo sa 2 vrata losija solucija zbog guzvi,pa se sa 3 vrata obavlja brza izmijena putnika ,također su bolji i zglobni sa 4 vrata iz istog razloga.

Tomek

I jedno i drugo ima svoju namjenu. Nekad ti treba bus sa manje vrata i više sjedala i taj bolje paše na nekim prigradskijim gradskim linijama, dok ovi sa troja su bolji za veće gužve.

221

Citat: dominik,  u Ožujak 08, 2011, 19:50:14
Po meni su solo sa 2 vrata losija solucija zbog guzvi,pa se sa 3 vrata obavlja brza izmijena putnika ,također su bolji i zglobni sa 4 vrata iz istog razloga.

Koliko dobiješ bržom izmjenom putnika, toliko izgubiš, ako ne i više, čekajući da se tih četvero vrata (odnosno stražnjih dva) zatvore.

tramvajac 92

Da ako se zatvaraju na senzor (citaro).
Ovi s manje vrata su prilično dobri npr za 107.

MAN19464

da putnici ulaze na prednja vrata i da kupuju i pokazuju karte dovoljna su jedna vrata za izlaz na solo busu a dvoja na zglobnom jel dok svima pregledaš karte već je izlaz obavljen, naravno kada nebi bilo putnika koji ulaze na vrata namjenjena isključivo za izlaz.

MAN19464

gb. 818 dobio novu plavu boju a gb. 801 sve više dobija žutu boju odnosno hrđu na nekoliko mjesta je procvjetao i curi hrđa

lovac27

Hoće li gbr. 420, 421,422, 423 i 424 konačno postati gbr. 820, 821, 822, 823 i 824. Ovo nema smisla. Tri vrste brojeva (3xx, 4xx i 8xx) u APVG

221

Ako nisu dosada, ne vjerujem da će se to napraviti.
Ali pogledaj APD: imaš 1XX, 2XX, 4XX, 5XX, 6XX. Sve to vozi. Znam, nisu svi garažirani u APD-u, ali plinska kriza je pokazala da se busevi mogu mijenjati kako god kome paše.
Ova kriza može postati stalno stanje stvari, pa tko će ići mijenjati te silne brojeve?

MAN19464

420 421 422 423 424 još uvjek se vode pod garažom dubrava iz nekog razloga moraju ih imati kod sebe u evidenciji i pisat kako su na ispomoći u pavg pa su odlučili da to budu ta zadnja 4 mercedesa kockica zato nemjenjaju brojeve, samo mi nije jasno kad je gorica posuđivala autobuse dubravi zašto su posudili 801 806 808 itd. a mogli su samo vratit njihove.
mislim da će još dugo nositi svoje gb. iz dubrave, ionako svi znamo da su u gorici i nije to problem.

Neprilagodjen

gbr. 880 dosta jako cuka kad salta u nizu brzinu..

conecto

Po (ne)iskorištenosti vozila u ZET-u Citelisi ipak nisu na prvom mjestu. Školski autobusi nakon 3 godine imaju prijeđenih 75-80 tkm, dakle rade oko 25 tkm godišnje. Meni nije jasno zašto se ti autobusi (barem oni automatici s dvoja široka vrata) ne koriste na linijama kad nema škole npr. vikendima, za vrijeme školskih praznika ili npr. noću za službena kola. Bili bi više nego prihvatljivi na prigradskim linijama u te dane što sad uredno odrađuju Lion's Cityi koji nabijaju preskupe lizing-penale. Školskima je lizing istekao i sad su u vlasništvu ZET-a pa ne bi bilo problema po tom pitanju, a na takvim linijama s dosta km prištedjeli bi lijepe novce. Glupo je kad ih sparkiraju cijelo ljeto sa strane u garaži (još k tome većini uredno radi klima) i 2,5 mjeseca čekaju novu školsku godinu, a onda zadnji dan frka da li će svi upaliti.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAN19464

Citat: Neprilagodjen  u Ožujak 24, 2011, 21:33:02
gbr. 880 dosta jako cuka kad salta u nizu brzinu..
najviše cuka prilikom prvog dodira pedale kočnice tada retarder žestoko cukne jel je poluispravan,  vozači koji imaju sluha i osječaja isključuju retarder jel je neugodno vozit sa tim cukanjem, a naravno tada se više troše kočnice nego kada je retarder ispravan pa on obavi veći dio usporavanja busa, međutim u pavg-u nikada u povjesti nije popravljen retarder pa tako neće biti ni ovaj.

MAN19464

gb. 343 prošli tjedan navršio jubilarnih 100 000 km

Shole

Uuuu strašne li stvari sredit retarder. Sva sreća pa je kod vas uglavnom ravno. Mi bi se u Rijeci svi poubijali samo da si jedan dan bez retardera.  Kod nas je mission imposible da bus izađe van bez (ili sa neispravnim) retarderom.  Bolje da stoji u garaži dok ga ne srede, jer će ionako stajat pošto ćeš kočnice sje.... nakon pola smjene. A nije baš mali trošak mjenjat komplet zadnje ferode