Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

jure

Znači jedino je jedanaestica išla današnjom Porinovom pa desno prema Poljudu, a četvorka se zaokretala oko HNK?

STress

Koliko se mogu sitit, bilo je tako.
U ožujku 1978. počela je obnova HNK (koji, nakon velikog požara iz 1970. nije bija u funkciji, nego su se predstave održavale u Domu brodogradilišta, pokojnom "Vicku"), pa su se i trase prominile - jedanajstica je pribačena na Radničko šetališe (današnja Gundulićeva), a četvorku su spusili na Rivu, da bi je par godina posli ukinili...

jure

Evo sam pronaša od Avtomontažafana na 8. str. ove teme:
4 Sučidar-Poljud-Sučidar (1974.).
Ne znam niti približno koji su još brojevi češali Hnk!?

STress

Može bit - moje su domicilne linije bile 7 i 11, posli još i 17.
Oko HNK su, koliko se sićan, išle samo ove dvi.

jure

STress

Paško

STress, šta je bilo sa tvojim popisom linija iz 1984.? Nikad ga nisi objavia.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Citat: netko  u Travanj 19, 2009, 22:24:53
Ovome bi trebali znati g.b.

Ove dvije slike su nastale 2002. kad je g.b. 575 pet dana stajao parkiran na stanici kod Pazara u protestu protiv kružnih taksista koji su držali nelegalne linije i bili nelegalna konkurencija. To se trebalo napravit da naša draga vlast pokrene inspekcije.
Ovo što vidite polijepljeno po staklima su poruke protiv taksista. ;)

Paško

Kad ste već počeli pričat o linijama, evo mreža gradskih linija sredinom 70ih

jure

Dobraaaa!

Iako su je onda napravili samo za one koji točno znaju linije. Npr. koja je ono početna stanica linija 17 i 18 istočno od luke , te put od nje sa spojem negdje u Višku ulicu (br. 11)?

Berlingo

Bio sam klinac i kad sam jednom cekao u Kostreni bus za grad stvorio se iz pravca Rijeke MB cudne boje. Gradski, kao nasi. Sve do sad sam mislio da je na njemu pisalo 2  i Poljud, no nakon ovakve dobre slike je jasno o cemu se radi. Imao je isto kao nasi onu traku gore s linijama. Nikad mi nece biti jasno sta je taj bus radio u mojem zavicaju. Ne vjerujem i da ce se otkriti ikad.

maky

Neki od starih Mercedesa O317 su bili poslani u Rijeku na komplet uredjivanje...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Možda je bio na generalnoj  u Autoremontu Matulji

EDIT:  preteče me Maky

Paško

Na isti dan kad i g.b. 138 registriran je i jedan Neoplan N416M registracije ST-477-FF.
Maky, nađi koji je. ;)

Berlingo

Jako dobro decki! Ja sam to puno puta pokusavao objasnjavati nekim ljudima i nitko mi nije vjerovao. E pa sad postoji dokaz i to nakon 30-ak godina! Zahvaljujem!