Tipovi autobusa na linijama 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:17:23

tamlover

Citat: sokre  u Srpanj 06, 2011, 23:57:08
Na 218 je danas bio 176.

Ili se sporije vozi ili su popravili tu grbu na cesti.

Zna li tko kakva je to grba razbijala motore?

Prošao sam autom dijelom trase, ništa neobino nisam vidio.

Ako i postoji može bit samo u Šancima. Ostatak trase od Borovja prema kolodvoru nema sigurno nešto što bi smetalo citarima. A možda su bili problem i ležeći policajci kod škole J.Kaštelana na Savici u kombinaciji s lošom cestom, al to je popravljeno/preasfaltirano prije par mjeseci
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Navodno je bila neka neravnina kod starog okretišta u Šancima. Da li još postoji ili je sanirana - ne znam.
Ali, sve je obična glupost ZET-ovih "stručnjaka" koji nas vode (samo smo kasnije mi vozači krivi za sve).
Ako zapne motorom Citaro, zapeti će i O-405 GN (samo je to prema procjeni "stručnjaka" manja šteta valjda, iako su nekad, kad su se pojavili bili daleko veće "čudo" kao jedni od prvih autobusa bez stepenica).
Slično je bilo nedavno i s Borongajem kad je postojala zabrana za nove Citare na linijama 231 i 269 zbog prijelaza preko tramvajske pruge na kojima su oni "zapinjali". Bila je to primjedba jednog vozača koji je svojevremeno bio jedan od sindikalnih čelnika, sasvim je druga stvar što on (kao i većina drugih) nije znao baratati s ECAS-sustavom ovjesa kod druge generacije Citara (za što i nisu krivi, jer ni "stručnjaci" koji su ih kupili o tome ne znaju previše, a kamoli da bi im netko o tome nešto pokazao).
Inače, novi Citari su znali (kao nekad Ikarusi, ali iz posve drugog razloga) strugati po cesti na potpuno ravnoj cesti kad bi se malo prikočilo, a on bio pun. Ali nije da nema lijeka i rješenja!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

lovac27

danas na liniji 268 gbr. 176 i 183 i skoro svaki dan po jedan podsusedski citaro

Portos

Ovaj tjedan često na 172 viđam i MB Citare. Neki dan čini mi se čak 3 komada. Uz njih standardno voze i NG 312. NG 313 viđam na liniji 176.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

221

Pa zar niti po ljetnom voznom redu APD nema dovoljno zglobnjaka za redovan izlaz?

dean25

x

lovac27

danas na liniji 268 gbr. 181 i jedan krug u 12.58 vozio gbr. 347

Tomek

A 347 je noćas vozio prekrcat na noćnoj 268

lovac27

gbr. 347 na liniji 304; a gbr. 345 na liniji 322  nešto novo?

421

Citat: tamlover  u Srpanj 07, 2011, 12:51:25
Citat: sokre  u Srpanj 06, 2011, 23:57:08
Na 218 je danas bio 176.
Ili se sporije vozi ili su popravili tu grbu na cesti.
Zna li tko kakva je to grba razbijala motore?
Prošao sam autom dijelom trase, ništa neobino nisam vidio.
Ako i postoji može bit samo u Šancima. Ostatak trase od Borovja prema kolodvoru nema sigurno nešto što bi smetalo citarima. A možda su bili problem i ležeći policajci kod škole J.Kaštelana na Savici u kombinaciji s lošom cestom, al to je popravljeno/preasfaltirano prije par mjeseci
Postoje dvije kritične točke na trasi linije 218: od starog okretišta u Šancima i natrag postoje dva para ležećih policajaca, tamo se brže vozi pa bi to mogao biti razlog oštećenja zaštitnog poklopca motora.
Drugi je ulazak u stanicu prije škole,jer je šaht na ulasku u stajalište ispod razine kolnika pa su busevi zaranjali u pod i posljedično su stradavali desni bočni plastični branici.
Ostali dio trase nije ništa drugačiji od ostalih.
Uostalom i ovo bi mogao biti razlog:
http://www.jutarnji.hr/cak-90-posto-lezecih-policajaca-postavljeno-je-mimo-pravilnika/955533/
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Hvala za ovaj link, odličan tekst kao i komentari ispod njega!
S obzirom kako sve izgledaju i gdje se sve postavljaju ležeći u Zagrebu, nisam ni znao da o tome postoji nekakav "Pravilnik" jer sve izgleda kao da ga nema. Trebalo bi njime točno definirati gdje se uopće mogu postaviti, ja bih to ostavio samo kod škola i vrtića, a ne gdje god se tko sjeti.
Prvi put da je netko kod nas napisao - ležeći policajci podižu potrošnju goriva, ali i buku i samim time nisu ekološki.
A GDJE JE POANTA?

lovac27

danas na liniji 321 vozio jedan city gbr. 34x. Znači počeli su osim brze voziti i ostale linije? Opa.

221

Citat: 421  u Srpanj 09, 2011, 19:58:47
http://www.jutarnji.hr/cak-90-posto-lezecih-policajaca-postavljeno-je-mimo-pravilnika/955533/
Da su kretenski postavljeni - jesu. Čemu služe ležeći npr. na Bukovačkoj i to uzbrdo!!?? Cijela cesta ionako izgleda kao kozja staza (kao i većina podsljemenskih cesta) i onda se netko sjeti između prekopa staviti brdašce. Da ne povjeruješ!

conecto

Takvih ima koliko voliš, ali poseban je biser onaj na najvećem usponu na Srebrnjaku. Valjda su skužili da autobus ove kockaste može "prekoračiti" pa su ga za svaki slučaj stavili uz šaht i to je postalo nemoguće jer tuda mora proći desni kotač. Zbog njega se najčešće pretrpani 201 mora na najvećem usponu praktično zaustaviti što je veliki napor za motor, potrošnju i nije nimalo ekološki.
A GDJE JE POANTA?

Portos

Citat: 221  u Srpanj 10, 2011, 17:19:56
Citat: 421  u Srpanj 09, 2011, 19:58:47
Da su kretenski postavljeni - jesu. Čemu služe ležeći npr. na Bukovačkoj i to uzbrdo!!?? Cijela cesta ionako izgleda kao kozja staza (kao i većina podsljemenskih cesta) i onda se netko sjeti između prekopa staviti brdašce. Da ne povjeruješ!
Da li je itko (osim mene) vidio ležečeg policajca na cesti Domaslovec-Samobor? Ne znam tko je postavio to čudovište ali ogroman je i izgleda kao skakaonica. Nažalost sam žurio pa nisam stao i uslikao ga ali vjerujte mi takav ne prašta brzu vožnju. Odokativna površina mu je 8x8 metara.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.