Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Ivan

Citat: sokre  u Rujan 03, 2011, 17:26:12
Koliko proizvođač (MB / MAN) očekuje  da bi njihovi autobusi mogli napraviti kilometara prije nego se rashoduju?

Vjerujem da bi u MAN-u bili pomalo iznenađeni da čuju da je 267 napravio toliko kilometara.

Što mislite, da li će i jedan novi bus moći toliko izdržati kao SG-i?
Definitivno, ja bih rekao da je prosječni NL 263 i O 405 N u 12 godina već prešao prosjek koji su SG-i odradili u 20-ak, ili su barem blizu...

221

Citat: konkordsky  u Rujan 04, 2011, 15:14:48
legendarni 586, ali sa koliko motora je to prevalio?

Pa i motor je rezervni dio.  ;D
Ne sjećam se točno, čini mi se da je promijenio 2 ili 3 motora.

plavi ZET-ov bus volim

IZNENAĐENJEEE!!! 8-8 8-8 8-8

Gbr. 138 je novo obojan i prvi je svoje vrste:

Najradije bih stjerala ljude koji mi ovako uđu u kadar dok slikam nešto bitno.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Shole

Uopće ne izgleda loše ! (ne govorim o kvaliteti radova, nego samo o izgledu).   Ukupni dojam su puno popravile i srebrne felge koje bi sad trebalo i oprat koji put, a ne da budu crne za 15 dana i tako narednih 5 godina.  I da,  obavezno dodat krunu na prednje felge.

tramvajac 92

Tu krunu nema ni jedan zglobni MAN, a od solo ju imaju samo oni iz 2006 i kasnije, dok Mercedesi imaju svi (od kockica pa na novije)

Ivan

Hm, da, nisam siguran sviđa li mi se bojanje ili ne, ali stvarno izgleda dobro sređeno. Nekako imam dojam da se ZET-ovo održavanje općenito polako poboljšava (doduše, APD mi ne ostavlja baš tako dobar dojam, pošto se stariji Citari malo žešće raspadaju).

Krunu nemaju svi MAN-ovi od 1996. do 2004. jer su ih naručili sa radkapama koje nitko nije vraćao (a malo je i čudno da su uglavnom stajale dok ne bi na cijeloj seriji misteriozno nestale u roku od nekoliko tjedana, prije bi odlazile malo po malo, ali na zadnje tri serije su jako brzo nestale ::|).

dominik,

221

Da sam ga vidio u gradu, ne bi uopće obraćao pažnju, mislio bi da je neka obnovljena kockica.  ;D
Šalim se, lijepo izgleda.

marin

Jos da mu valja diplej ako bolje pogledate vidjet cete da pise Gornje Vrapč, jedino mislim 150 ima novi prednji displej pogledajte ga i recite jače svijetli i prikazuje normalna imena svoh linija, a kad smo vec kod displeja pogledajte ga na 188 on je ja mislim prvi od novih citara sa polu pokvarenim displejem (po noći pola svijetli a pola ne) npr. kad je bio na liniji 136 piše mu Špans i to sa pola "S" a ostali dio i broj ne svijetli !  >:( >:( >:(

Ivan

Prilično sam siguran da displeji nisu novi nego samo očišćeni, pošto to nitko ne čisti na displejima starim 7-8 godina obično ima dovoljno prašine da slova i pozadina izgledaju smeđe...

221

A u čemu je problem sa stražnjim displejima Citara? Koliko ih svijetli? Nije vrag da su ukleti?  :)evil

Portos

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Rujan 08, 2011, 18:17:18
IZNENAĐENJEEE!!! 8-8 8-8 8-8

Gbr. 138 je novo obojan i prvi je svoje vrste:
Prekrasan je!!!
Da su barem 141 i 143 još živi pa da i njih tako obnove :-(

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Ma kažem vam na 188 je nešto drugo pogledajte ga po noći pa vete vidit! a za stare je to istina iako mislim da nebi samo očistili 150 nego sve !

marin

I da zaboravih nisam još primjetio autobuse koji baš ne šaltaju dobro osim danas gbr.205 inače je bio jedan malo brži i žešći vozač, uglavnom stanica je Vrapčanska smjer Špansko vrata se zatvore i krenemo prva brzina, druga pa kako smo se spuštali dođemo na 40kmh i umjesto treća prebaci se prva i ja gledam okretaji do kraja (to je trajalo par sekundi) i nije to jedini primjer ide prek ležečeg uspori iz treće u drugu što je dovoljno da tako i ostane i onda ga prebaci naglo u prvu pa opet se dere, i još bi bilo puno primjera kojih mi se neda navodit!(vezano za taj bus i da ne mislite da je stvar vozača bilo je i to sa drugim vozačima)

ikar

Je možda bio malo duže pod retarderom na nizdbrdici? Kod automatskih mjenjača zna tako prebacit u nižu. Vozači će bolje objasnit zašto.