Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

kico101

Citat: shef  u Siječanj 03, 2012, 16:34:00
Samo se nadam da se neće ostvariti ono o čemu se šuška po gradu, da neki idu pravac Čistoća (uppps, možda ovo nisam smio napisati)  :-X
A što će Classici u Čistoći? Će ih obojat u zeleno? ;D ;D ;D

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Klanaman

Ako ugrađuju bolja sjedala vjerojatno će dobit klimu. Koja svrha takvih sjedala ako bus nema klimu? Koga bi vozili s njim? Pomorsku školu?!  ;D ;D ;D

kico101

Školarcima ne treba klima. Djeca bi se mogla prehladiti. Btw, da mi je netko u mojim školskim danima rekao da školski bus mora imati pojaseve i klimu, smatrali bi  da nije baš sasvim svoj. Ali danas smo toliko razmaženi, tako da ne možeš udovoljiti svima, pa da se okreneš naopako. To je tako.

shef

Sa boljim sjedištima mogu vozit i neke ugovorene prijevoze na kraćim relacijama. A za to ipak treba klima. Vremena se mijenjaju, idemo naprijed.
I da, da ne ostane nedorečeno, čuo sam da nakon što je prvi put u xy godina Autotrolej poslovao pozitivno (što nije ni čudo uz ovakva rezanja), Smojver ide u Čistoću srediti situaciju.
Ovo je ponavljam gradski trač, koji sam čuo iz više izvora.
Pošto kupio, po to prodao...pa se ujedno i ograđujem..
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Citat: shef  u Siječanj 04, 2012, 11:03:57
trač

To je samo jedan od,  bilo ih je već na desetke

kico101

Klima osvanula i na 652, tako da, zasad osobno znam za 5 Conectooa: 652-654-655-662-665. Vjerojatno ih je još, ali ne vidjeh.

Bari

Ja sam danas vidio i 661 sa klimom. Dobro kico kažeš, vjerovatno ih je još...
KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

Od ova dva  655 i 665 jedan ima, a drugi ne, al nikad neznam koji je koji

kico101

Istina, iako imam informaciju iz pouzdanog izvora, na 665 nisam vidio kutiju gore. Zapravo, kad gledaš iz auta koji vozi iza teško je procjeniti.

Uostalom, u krajnjoj liniji nije ni bitno. Čini se da će čitava serija 652-666 dobiti taj uređaj. Ne razumijem zašto su baš solo Conecti dobili prioritet u odnosu na zglobne Citare prve serije, ali dobro. Možda Citari traže drugačiji ( vjerojatno i skuplji ) tip klima uređaja, a ionako idu po 2 po autobusu, znači ukupno 24, dok je za solo Conecte dovoljno 15. Osim toga i putnici na linijama 1A,2A,3,3A,4,7A i 8 trebaju klimu, a ne samo oni na zglobnjacima.

Preostaje pitanje financiranja ugradnje istih u ovim bremenitim vremenima. Ima li važnijih stvari? Vjerojatno ima, ali ugradnja klima je znatno manja stavka od nabavke novih vozila ( a i županijski izbori su sve bliže, pa bi bilo dobro na ljeto glasačima omogućiti uvid u to tko čini pravu stvar za njih ). A to što okosnicu voznog parka djelom čine vozila starija i od 30 godina, who cares. Tko zna, možda i u 412 osvane nova klima.

Shole

Ajmo jedanput okrenut ploču (što donekle i jesmo) pa pohvalit ovaj potez, kao i potez stavljanja siceva u Lion's Classice.  Situacija je takva kakva je i pravo je čudno da se ide u takve investicije i treba to pozdravit.  Regiji će sad bit slobodni jer neće morat vozit one glupe školske linije pa će se tamo zaradit na izvanrednim vožnjama.  Da. ima buseva starih i 30 godina al su svi ispravni. Uostalom, znamo svi ovdje da su Avtomontaže nepoderive i da mogu slobodno vozit još 10 godina.  Natječaj je već vani za 10 plinskih, s tim da je plan da ih bude 40.  Nije to sve skupa ni tako loše s obzirom na ukupnu situaciju.   A isto tako,  mediji su uvijek odma tu kad se radi o negativnim stvarima.  Te Autotrolej ovo, te ono,  šoferi nevalju, busevi stari......  a sad ni slova u novom listu ni nigdje drugdje da se ulaže i u obnovu postojećeg voznog parka

zvone16

Moram priznat stolice su jako udobne :) Bolje od Fainsa ... Kad uđeš u bus  buljimir Koliko je drukčiji nego prije  ;D
ZvoneXp

Shole

Da, a kakve će bit za par mjeseci ?  Sve pošarano flomasterima i poljepljene žvakaće svukuda. Siva Fainsa je barem zahvalna za održavanje.

kico101

Iz Novog Lista:

<< Natrag   

Datum objave: 12.1.2012   Rubrika: Rijeka
KLIME UGRAĐENE U PET GRADSKIH AUTOBUSA »AUTOTROLEJA«

RIJEKA Pet gradskih autobusa Autotroleja opremljeno je klima uređajima u sklopu projekta nadogradnje klimatizacije u postojeća vozila riječkog javnog prijevoza, započetog krajem prošle godine. Riječ je o solo autobusima marke »Mercedes Connecto«, ukupna vrijednost investicije je 275 tisuća kuna, a opremu je nabavila i ugradila tvrtka »Termobil«, odabrana putem javnog natječaja. Tim se ulaganjem broj klimatiziranih autobusa Autotroleja popeo na 21, od 177 koliko ih je ukupno u voznom parku.
    – U projekt nadogradnje krenuli smo iz razloga podizanja standarda prijevoza i povećanja zadovoljstva naših korisnika, a što će posebice doći do izražaja tijekom ljetnih mjeseci, istaknula je glasnogovornica Autotroleja Kristina Prijić.
    Projekt nadogradnje klima uređaja u postojeća vozila u Autotroleju kane nastaviti, sukladno financijskim mogućnostima. Isto tako, svi novonabavljeni autobusi ubuduće će biti klimatizirani, uključujući i prvih deset autobusa na stlačeni prirodni plin (CNG), za čiju je nabavu Autotrolej koncem prošle godine raspisao javni natječaj, a ponude će biti otvorene u ponedjeljak, 16. siječnja. (M.Gl.)

Znači, zasada samo 5 Conecta ( 652,654,655,661,662 ). Za siceve u Classicima se nisu sjetili.

mivano

Dakle, gradonačelnik ispunjava svoja obećanja.

Shole

Ispunjava ih Smojver jer ova ulaganja idu iz vlastitih sredstava (čitaj: naših plaća) a ne iz proračuna Grada.