Kako ste zadovoljni pripremom ZET-a za snijeg?

Autor podsusedski lavic, Veljača 11, 2012, 13:17:07

podsusedski lavic

I sami vidite što se vani događa..Snijeg,led,bljuzga,jak vjetar...al naši zetovci i dalje nezaustavljivo rade :D kako ste zadovoljni s njihovom pripremom za zimu? Kako ste zadovoljni sa iskustvom vozača po snijegu? Imate li kakvih negativnih iskustava ili pozitivnih? Slobodno pišite :))))) I naravno,pamet u glavu prilikom izlaska na cestu.. Jer u pola sata može mnogo snijega napadat a neki vozači kao i pješaci to shvaćaju olagodnom okolnosti. Zato polako i sigurno u prometu :)

Ivan

Citat: podsusedski lavic  u Veljača 11, 2012, 13:17:07
I sami vidite što se vani događa..Snijeg,led,bljuzga,jak vjetar...al naši zetovci i dalje nezaustavljivo rade :D kako ste zadovoljni s njihovom pripremom za zimu? Kako ste zadovoljni sa iskustvom vozača po snijegu? Imate li kakvih negativnih iskustava ili pozitivnih? Slobodno pišite :))))) I naravno,pamet u glavu prilikom izlaska na cestu.. Jer u pola sata može mnogo snijega napadat a neki vozači kao i pješaci to shvaćaju olagodnom okolnosti. Zato polako i sigurno u prometu :)
Pa ne znam, meni se čini da ZET na snijegu funkcionira solidno kao i zadnjih godina... Ako poneki autobusi ne voze to je normalno jer ako padne ozbiljniji snijeg nema zimske službe koja može dovoljno očistiti Perjavicu ili Graberje da bus ne proklizi, a što se tiče čišćenja stajališta imam dojam da se ZET trudi koliko već ima kapiciteta...

Imam inače u zadnje vrijeme sve više prigovora na ZET, ali oko ovoga ništa posebno.

GT-R

Napisao sam prije par dana u temi Autobusi razno ovaj post:
Izgleda da kockica gbr. 507 vozi na ljetnim ili losim zimskim gumama.
Dvaput sam se vozio u njoj s dva razlicita vozaca i oba nisu vozili preko 20/30 km/h, u zavoju skroz polako bez gasa, a na Heinzelovoj sa stanice je cak i zaslajdrao.

Desilo mi se i da tramvaj nije mogao skretnicu okrenuti (zbog snijega i smrzavanja) pa je bio zastoj od par minuta ali je vozač uspio nekako pomaketi.

Što se tiče autobusa, nemam nekih zamjerki, ovaj Lion's City nije normalan, sa dobrim zimskim gumama on na brdu stoji bez problema, neproklizuje a na semaforu ostavlja sve iza sebe.

marin

128 je danas trebao ostvariti polazak sa Črnomerca u 11:00, ali je vozač došao tek oko 11:10 i rekao da se jedva spustio i da za sad više ne vozi, 127 je skraćena do Vaupotićeve, 137 do Gornjih Padina (zanimljivo je da je 137 kad je došao na Črnomerec, pisalo 37 minuta zakašnjenja, a stanica je pisala Dudovec, znači da nisu ništa mjenjali u polascima i pitam se kako vozač zna kad treba krenut? Valjda po sljedećem redovnom polasku sa Črnomerca. Bus je na Črnomercu stajao bar 30 minuta. ) 126 je skraćena do Završja, 135 ne znam jel uopće vozi. Drugim riječima budimo sretni kaj uopće ravne linije voze jer i one kasne po 10 -ak minuta.

Portos

Uglavnom zadovoljan. KTI autobusa je visok i razlozi problema na linijama uglavnom nisu zbog ZET-a. U doba kada je ZET imao lošija i loše održavana vozila bilo je dosta problema u zimskim uvijetima sa smrzavanjem zraka u vozilima i lošim grijanjem istih, srećom sada takvih problema više nema. Budući svi zglobni autobusi imaju stražnju pogonsku osovinu potreban je oprez pri prolascima kroz zavoje i na križanjima no drugih poteškoća čini mi se nema.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Citat: Portos  u Veljača 12, 2012, 16:51:48
Uglavnom zadovoljan. KTI autobusa je visok i razlozi problema na linijama uglavnom nisu zbog ZET-a. U doba kada je ZET imao lošija i loše održavana vozila bilo je dosta problema u zimskim uvijetima sa smrzavanjem zraka u vozilima i lošim grijanjem istih, srećom sada takvih problema više nema. Budući svi zglobni autobusi imaju stražnju pogonsku osovinu potreban je oprez pri prolascima kroz zavoje i na križanjima no drugih poteškoća čini mi se nema.
Koncepcijski su zračne instalacije na   bus123 premještene "u krov" pa smrzavanja više nema, održavanje   bus123 je prepušteno davateljima leasinga koji zadovoljavaju servisne normative, dok su jedini problem gume. 
Generalno možemo biti zadovoljni, ali ne u potpunosti.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

sad su ti problemi koje navodite, zet-ova loše održavana vozila prešla sva u pavg.
smrzavanje zraka je neminovna pogotovo kada se pokuša pokrenuti nakon nedjelje kada svi stari busevi stoje a neki nerade od petka, tada ih majstori u nedjelju navečer pokušavaju pokrenuti tj. odmrznuti zrak.
velikim naporom radnika servisa velika gorica uspije se ponedjeljkom pokrit sve linije
majstori na parkingu legnu pod bus u snijeg i pokušavaju grijanjem na razne načine odledit da makar može ući u radionu i tako ga u potpunosti odmrznu. uglavnom tamo je stanje kaotično i uvjeti su nevjerovatno loši za ljude u servisu, ta strka traje cijelu noć i stvarno je nevjerovatno šta ti ljudi moraju izdržat kako bi spasili sve linije i polaske u jutarnjim satima, ja im se ovim putem zahvaljujem na trudu koji ulažu za svoje sugrađane.

Grof

Citat: 421  u Veljača 12, 2012, 17:11:43

Koncepcijski su zračne instalacije na   bus123 premještene "u krov" pa smrzavanja više nema
Jesi siguran da su "u krovu"?Da nije ipak zaslužno "čudo tehnike" isušivač zraka? Jer ako nema vode zrak ne mrzne. Zar ne?

Portos

Citat: MAN19464  u Veljača 12, 2012, 18:20:56
sad su ti problemi koje navodite, zet-ova loše održavana vozila prešla sva u pavg.
smrzavanje zraka je neminovna pogotovo kada se pokuša pokrenuti nakon nedjelje kada svi stari busevi stoje a neki nerade od petka, tada ih majstori u nedjelju navečer pokušavaju pokrenuti tj. odmrznuti zrak.
velikim naporom radnika servisa velika gorica uspije se ponedjeljkom pokrit sve linije
majstori na parkingu legnu pod bus u snijeg i pokušavaju grijanjem na razne načine odledit da makar može ući u radionu i tako ga u potpunosti odmrznu. uglavnom tamo je stanje kaotično i uvjeti su nevjerovatno loši za ljude u servisu, ta strka traje cijelu noć i stvarno je nevjerovatno šta ti ljudi moraju izdržat kako bi spasili sve linije i polaske u jutarnjim satima, ja im se ovim putem zahvaljujem na trudu koji ulažu za svoje sugrađane.
Ne bih se baš u potpunosti složio, vozila koja su prešla u PAVG su bila vrlo dobro održavana tek u APVG su se započela lošije održavati. To nipošto nije krivica nikoga drugoga osim ZET-a koji godinama ništa nije ulagao u PAVG ili je ulagao jako malo.
Svaka čast na požrtvovnosti mehaničara skidam im kapu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

@ zlatni
Citaro ima,  City i Citelis ne , a isušivač zraka svakako utječe na rad instalacije.
Aludirao sam na ove tvrdnje koje spominje MAN19464 u APVG.
Izuzetno mi je žao što kolege mehaničari rade s brenerom umjesto da se bave redovnim održavanjem u ljudskim uvjetima.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Znači i kod vas isušivači rade ko i u Rijeci.  Ne rade.  Prije se više vodilo računa o zračnim instalacijama, znalo se da se tamo negdje na jesen, u listopadu, pregleda isnatalacija i ulije alkohol. Sada toga više nema, i onda se desi da nemoš otvorit/zatvorit vrata, a bus bez tog nemože krenut.  Da barem možeš maknut s parkinga pa će probit negdje u vožnji, al jbg, nema mrdanja dok se vrata ne osposobe

Tomek

Vozila su bila lose odrzavana, pogotovo NL-i koji su non stop vozili jer u APP nikad nije bilo dovoljno autobusa. Mislim da ih sada u APVG vise cuvaju, a kod vecih kvarova tako i tako idu u APP ili ARZ

421

Citat: Ivan  u Veljača 11, 2012, 13:27:48
a što se tiče čišćenja stajališta imam dojam da se ZET trudi koliko već ima kapiciteta...
ZET ne čisti stajališta: niti autobusna niti putnička!
To čine : ZG ceste,Čistoća i Zrinjevac, ili ugovorni partneri.

MAN19464

Tomek je upravu, nedavno je servisni išao po alkohol za zračne instalacije i dobili su samo 2 litre u PAD-u. za PAVG.
gb. 345 i gb. 347 neradi dodatno grijanje treba proči cijeli krug na liniji 330  da počne grijati putnički i vozački prostor, nešalju ih u Hrvatski Leskovac jel će brzo morat na servis pa da neidu dva puta i tako rade već 8 dana kao da je ljeto pa stignemo to popravit.   bus123 >hammer<

MAN19464

Za ponedjeljak 14.01.2013. Predviđaju puno snijega i velike probleme u prometu, kao i onu subotu 08.12.2013.g.   Samo što je sad u pitanju radni dan i vidjet ce mo kako ce to ispasti .