Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

tramvajac 92

Valjda jedino u Zagrebu postoji tabla na kojoj imaš samo jedan smjer (pr. 114 Ljubljanica-Prečko), tako da..

nexus

S time da je u ZG buseva s tabelama zanemariv udio.. Ostali su svi na ATRON-u, ako se ne varam..

Ali, ono što meni smeta je to što je nekad zamjena tabela bila redovna, promjena displeja isto tako, a otkad je došla zadnje pošiljka novih buseva to kao da se više nikoga ne tiče.. I svakim danom je sve gore i, zbog najretardiranijeg mogućeg raspoređivanja autobuse na linije, sve uočljivije..

Tomek

Ja u Zagrebu nisam vidio tablu na autobusu od 2009. kad su stigli ovi novi. Sve displayi, ako nekome crkne, a to je u zadnje vrijeme stvarno rijetko, onda je ili van prometa ili ubace neki papirić.

sendipula

Problemi se desavaju u prijemu GPS signala stanice su izmjenjene (sta se tice 1,25a) tako da se signal gubi i automatski vozac zaboravi prebacit liniju na okretištu, pošto je automatsko prebacivanje...znam sve jer sam u busu skoro svaki dan ali jbg digitalac uvijek ostane doma za busspotting!!
Živjela 184-ka!

NP-549

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 17, 2012, 21:46:06
Valjda jedino u Zagrebu postoji tabla na kojoj imaš samo jedan smjer (pr. 114 Ljubljanica-Prečko), tako da..

Imamo i mi jednu koja ide skoro pa možemo reć kružno (al ne 100%), i gle čuda, netko se sjetio baš na tu liniju stavit Conecto 657 kojem display ne radi 2 godine.  Ajde barem netko razmišlja.  Zaljepili su selotejpom  4 BRAŠĆINE na  šajbu i to niko ne dira.  Ionako se na toj liniji NIKADA ne okreću ni displej, a pogotovo ne tablela

nexus

Citat: sendipula  u Svibanj 17, 2012, 22:36:28
Problemi se desavaju u prijemu GPS signala stanice su izmjenjene (sta se tice 1,25a) tako da se signal gubi i automatski vozac zaboravi prebacit liniju na okretištu, pošto je automatsko prebacivanje...znam sve jer sam u busu skoro svaki dan ali jbg digitalac uvijek ostane doma za busspotting!!

Za okrenut tabelu ipak ne treba nikakav GPS, osim ako ga ne uzmemo kao akronim za Guzicu Podignuti sa Sjedišta. :)

Jednostavno, neprihvatljivo je da zbog nečije lijenosti i menefregizma bus prema Šijani vozi sa tabelom 1 Šijana - Stoja, po sistemu pokvarenog sata koji je točan dvaput dnevno. Nekome je to možda glupo sitničarenje, meni je odraz kulture i ozbiljnosti. Kako firme, tako i grada.

sendipula

Tu se slažem sa tobom jer rijetko se koji digne i zamjeni tabelu zivim na okretištu 6 i 4 pa vidim kad voze MAN NM222 (Vozi pod linijom 24 pula- šišan a na liniji je za Jadreške) i nikad ali baš nikad nisam doživio da me šofer nije pitao da mi ja zamjenim tabelu (pošto stojim pored njega) haha
Živjela 184-ka!

sendipula

Evo obečane naljepnice za sigurnost prometa i putnika  >hammer<

Živjela 184-ka!

sendipula

Danas, sam neslužbeno doznao da u rashod ide još buseva (gbr.197 MB O405-MAN NM 222.2-gbr 204, 205 i da MAN SL 223 nece vozit vise seoske linije nego ce bit ubaceni u gradske linije... ??? ???
Živjela 184-ka!

Tomek

Če dolaziti šta novoga? Ovi midi MAN-ovi malo prerano idu u rashod???

nexus

Naravno da neće.

Citat: sendipula  u Svibanj 22, 2012, 14:56:44
Danas, sam neslužbeno doznao da u rashod ide još buseva (gbr.197 MB O405-MAN NM 222.2-gbr 204, 205 i da MAN SL 223 nece vozit vise seoske linije nego ce bit ubaceni u gradske linije... ??? ???

Turčini već dugo ne voze samo prigrad. A budući da najava o prinovama više nema, jasno je šta to znači - nove redukcije ionako tragikomičnog voznog reda. S druge strane, s obzirom na to koja inteligencija vodi Pulapromet, ovo me nimalo ne čudi. Dapače, više me začudi svaki dan kad se, toliko izgubljen u vremenu i prostoru, Škatar uspije dić iz kreveta, obuć na pravu stranu i doć na posao. To su čuda, a ne rashodovanje 15 godina starih autobusa u momentu kad se vozni (ne)red raspada..  ::|

noxis93

Citat: nexus  u Svibanj 22, 2012, 23:29:33
Naravno da neće.

Citat: sendipula  u Svibanj 22, 2012, 14:56:44

Turčini već dugo ne voze samo prigrad. A budući da najava o prinovama više nema, jasno je šta to znači - nove redukcije ionako tragikomičnog voznog reda. S druge strane, s obzirom na to koja inteligencija vodi Pulapromet, ovo me nimalo ne čudi. Dapače, više me začudi svaki dan kad se, toliko izgubljen u vremenu i prostoru, Škatar uspije dić iz kreveta, obuć na pravu stranu i doć na posao. To su čuda, a ne rashodovanje 15 godina starih autobusa u momentu kad se vozni (ne)red raspada..  ::|

Pa kako ti nije jasno da moraju rezat kad im Cammeo krade putnike...  >hammer<

nexus

sendipula

MANOVI su totalni fail u pulaprometu, za dolazak novih autobusa neznam, raspitat cu se pa cu javit!!
Živjela 184-ka!

nexus

Ajde super  :) Ali, u stanju u kojem jgp u Puli trenutno jest, sve ispod 8 novih (ne nužno novih, zašto ne i rabljenih) buseva u zamjenu za 5 rashodovanih bit će još jedan u nizu podbačaja javnog prijevoznika..