Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

Portos

Citat: STIB  u Svibanj 26, 2012, 12:47:49
Na plakatu za izložbu o Dubravi u Muzeju grada Zagreba je ova slika tramvajskog okretišta i autobusnog terminala u Dubravi.
Za ljubitelje autobusa će sigurno biti zanimljivi zglobni Ikarus u prvom planu, a vjerojatno i ostali koji se još mogu vidjeti.
http://img14.imageshack.us/img14/3197/12v0526001800x600.jpg

Međutim, slika je zanimljiva i za ljubitelje tramvaja jer se na tramvajskom stajalištu vidi gomila ljudi, a tramvaja niotkuda.
Očito je negdje bio neki zastoj. Vremena se nisu puno promijenila...  ::|
Na slici je IK 160 tzv. rogonja iz prve serije jedan od prvih 10 u APD. APP ih je imao 5 a APD 10 komada i teško su ih zbog ogromnog volana mogli voziti vozači nižeg rasta odnosno velikog trbuha i kratkih nogu. U APP su imali g.b. 202-206 a u APD 651-660.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

buSHunter795

U Sesvetama je zamijenjeno stajalište autobusa linije 212 i 279. Navodno je razlog premještanja bila buka i šum motora od Citelisa onima u San Antoniu, DM-u i American Donutu, kako sam čuo od jednog vozača danas. Jer 279 stoji duže vrijeme tamo, a 212 kreće brzo sa stajališta.  ::|

tramvajac 92

Radovi na terminalu Ljubljanica

Autobusi linija 113 Ljubljanica - Jarun, 114 Ljubljanica - Prečko, 115 Ljubljanica - Špansko i 116 Ljubljanica - Podsused most ne skreću na terminal Ljubljanica, zbog radova na Fallerovom šetalištu, već nastavljaju Zagrebačkom avenijom do raskrižja sa Selskom cestom, na kojem se polukružno okreću. Uspostavljeno je krajnje stajalište na ugibalištu u zoni Zagrebačke avenije i Selske ceste, a početno u zoni raskrižja s Fallerovim šetalištem. Završetak radova očekuje se 30. lipnja.

Loš potez. Mogli su napraviti i bolje, da autobus dotiče tramvaj, makar preko Selske i Ozaljske..  >hammer<

221

Pa kaj nije zabranjeno skretanje iz Selske u Ozaljsku u pravcu sjevera? Mislim da je.
Jedino što bi mogli je da bus polukružno okrene ovako kako su napisali i zatim skrene u Puljsku do Ozaljske. Pitanje je da li bi se mogao okrenuti i na terminalu ako tamo kopaju?

Westin

Citat: 221  u Lipanj 28, 2012, 16:05:31
Pa kaj nije zabranjeno skretanje iz Selske u Ozaljsku u pravcu sjevera? Mislim da je.
Jedino što bi mogli je da bus polukružno okrene ovako kako su napisali i zatim skrene u Puljsku do Ozaljske. Pitanje je da li bi se mogao okrenuti i na terminalu ako tamo kopaju?

Bus ide do Selske gdje se zavrti i stane na autobusnoj kod Kazališta Trešnje ide natrag prema stanici Fallerovo šetalište na Zagrebačkoj . Ne ide uopće po Ozaljskoj

tramvajac 92

Ma kopaju tam di su peroni, a ne u okretištu. Zadnji put je išao Puljskom, a jel zabranjeno stvarno ne znam  ???

marin

Terminal su već odavno trebali sredit jer je u totalnom k***u, rupa tamo, rupa vamo, a sad pitanje je oće li se svi autobusi moć stisnut na ugibalište.

221

Citat: Westin  u Lipanj 28, 2012, 17:02:06
Bus ide do Selske gdje se zavrti i stane na autobusnoj kod Kazališta Trešnje ide natrag prema stanici Fallerovo šetalište na Zagrebačkoj . Ne ide uopće po Ozaljskoj

Kužim ja da ne ide. Moje razmišljanje je išlo na ovu rečenicu tramvajca:

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 28, 2012, 13:07:42
Loš potez. Mogli su napraviti i bolje, da autobus dotiče tramvaj, makar preko Selske i Ozaljske..  >hammer<

Ivan

Pa zabranjeno je i na puno raskrižja gdje se ZET kod zadnjih tramvajskih zamjena vrtio polukružno okretanje, pa se opet to izvanredno radi... Javni prijevoz mora imati prednost i to je to. Slažem se da je trebalo do Ozaljske, čak i ako se ne skreće sa Selske bus ima kuda okolnim ulicama kružiti ili do okretišta, u svakom slučaju su mogli očistit parkirališta na Puljskoj i napravit privremeni zamjenski terminal...

marin

Sory šta prekidam raspravu, ali zato je ova tema:
okretište u Borčecu (130) sprijeda i otraga

marin

Jankomir i 229  ;D

I reljkovićeva s istim busom i vozačem:

221

Promjena na terminalu Glavni kolodvor:
Od petka, 6. srpnja izmještaju se početna stajališta autobusnih linija 219 Glavni kolodvor - Sloboština i 220 Glavni kolodvor - Dugave, na terminalu  Glavni kolodvor.

Autobusi linije 219 polazit će s perona broj 5 (zapadni dio terminala - prije stajališta linije 268), dok će početno stajalište linije 220, biti na peronu broj 6 (zapadnije od dosadašnje lokacije).

Izlazna stajališta linija i dalje ostaju na dosadašnjoj lokaciji.

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/izmjestanje-stajalista-za-linije-219-i-220.aspx

Edit: Ako ovo treba ići pod Linije-razno, molim moderatore da premjeste post.

sokre

Ne piše da li je ovo trajna ili privremena promjena..

Smrdi na ukidanje linije 219.

221

Ako sam dobro shvatio, 220 ide tamo gdje je sad 219 i ostatak perona ostaje prazan? Inače, uvijek je bilo problematično provlačenje i ulazak na stajalište busa 219 kada 220 već stoji na svom stajalištu.

dean25