Linije AP Velika Gorica

Autor sokre, Studeni 13, 2011, 20:11:24

sokre

Pojavio se Toi-toi na stanici u Zapruđu.

Riješen je dio problema..

Danas sam prolazio tamo i uz zahod vidio 454 na 308.

sokre

MAN19464 - zašto se busevi u garaži nekada parkiraju ovako kao na slici, a nekada na drugu stranu garaže?

Baš sam gledao kako netko majstorski parkira u rikverc autobuse - sve ih je `uguzio` iz prve.

MAN19464

odlično pitanje da nebi ispalo da su parkirani kao da ih je poplava izbacila.

ovih par autobusa na desnoj strani ili nisu išli van ili su odvojeni za izlaz u kasne službe
a ovi na lijevoj strani slike oni se nakon završetka vožnje parkiraju u krug oko radione radi nočnog pregleda.
kada stignu majstori u radionu u 20:00 sati počinje pregled tada 10 min. prije parkirač pali po 5 autobusa i uvozi ih u radionu počne od onih prvih 4 parkiranih i krece uljevo na druga vrata u radionu, tada majstori i čistačice obave svoj dio i kada glavni pregledač kaže parkiraču da je ispravan izlazi na rikverc oslobađa ulaz u radionu,trčečim korakom napušta taj autobus ulazi u drgi naveze ga u radionu tada se vraća u onaj prvi pregledani i odvozi ga na ono desno mjesto na slici i u rikverc ga parkira, jel kod nas se rijetko kad vozi naprijed sve je u rikverc, kada ga parkira tada trči do radione i tada je več gotov pregled na tom drugom autobusu i sve se ponavlja do zadnjeg.
što se tiče parkiranja sve mora biti naknap parkirano kako bi svi stali, a opet moraš ostaviti dovoljno mjesta da se može  hauba otvorit u slučaju da neče ujutro upalit.kada se popune sva mjesta na desnoj strani slike tada se otvore mjesta oko radione i tada perkiraš uz ove zgrade stim da jednog moraš parkirati uz skladište par cm od stepenica i paziti do drugog skladišta da ne lupiš u vrata a opet da nisi predaleko kako bi mogao drugi ispred stati tako da se može na drugom hauba otvoriti i nakraju parkiraš 4 autobusa iza radione i sad je dobro jel postoji rasvjeta u krugu a prije si morao na svakom parkiranom ostaviti svjetlakako bi ga vidio kad sa drugim dolaziš na rikverc je ga jednostavno nevidiš ako nisi ostavio poziciju. onda uz navoz parkiraš 2 busa i jedan uz kučicu perača al skroz do ograde naknap kako bi ona 4 busa iza radione mogli izači od njega, a uz dispečera treba parkirati u dva reda 6 autobusa.
uglavnom uvjeti su katastrofalni kako za prakirača tako i za radionu i još kad se usred pregleda dogodi kvar na terenu tada parkirač izgori i vozi bus na zamjenu jel nema pričuvnog vozača tada pregled staje dok se parkirač nevrati, a onda se i ostali busevi počnu vračat u garažu i tada nastaje kaos, još da napomenem kada u svemu tome dođe do nedaj bože da parkirač zapne za neku stepenicu ili banderu u krugu tada nastaje teški mobing nad njim, pisanje raznih izvješča pa razgovor kod šefa i nakraju odlazak na remizu na ispiranje mozga u prvnu službu gdje mu se određuje usteg od plaće jel je napravio materijalnu štetu poslodavcu od 200 kn pa sve do 5000 kn ovisi o šteti, pa je i zbog tog presinga još dodatno teže raditi kao parkirač, mislim da netreba napomenuti kako one osobe koje su štetnim ugovorima za nove autobuse nije ni dlaka pala sa glave a kamoli neki usteg sa plaće zbog toga što plaćamo nove autobuse koji stoje.

221

Vezano uz vožnju u rikverc, susjedi u okolnim zgradama sigurno polude od silnog pištanja buseva.  ;D

sokre

Kaže čovjek iz čijeg stana sam slikao, da od kad su došli novi busevi praktično se i ne čuju.

Nisam ih ni ja čuo, a prozor je bio cijelo vrijeme otvoren.

Sjeća se on `onih starih razvaljenih` i jutarnjih zagrijavanja i turiranja mašina ..

A i aerodrom je blizu - avioni isto dosta buče. Tako da su manje-više navikli.

MAN19464

ali ipak nije im lako, ja suosjecam s njima i ostavim bus na leru 10-15 min i nema turiranja, al oni koji dođu knap oni moraju turirat, a to je katastrofa za hladan motor, a još veča katastrofa je susjedima.
sokre ispricaj se vlasniku stana u moje ime i svih nas što nas trpe.

sokre

Palo mi je danas na pamet da 307 i 308 nikada nisu ni vidjeli Zapruđe.

Pa čak ni kada je izlaz bio na Rotoru. Malo sam pogledao to staro stajalište. Ma moglo bi se nešto napraviti da opet tamo stoji. Jako malo vozila se vozi u krug.. 307/308 sam čini 50% dnevnog prometa tim dijelom..

Ovo je Utrina.  :D

I ova stanica u Ukrajinskoj, prije skretanja za Šišićevu (ispred Renaultovog servisa).. Postavljena je stanica prije par godina, pa sam pomislio da se sprema preusmjeravanje 307 / 308. A izgleda da je bilo samo bitno postaviti još jednu stanicu. Zanimljivo kako je presjekla biciklističku stazu.

Pretpostavljam da je nekada tu stajao bus koji je išao iz Travnog na Kvatrić i obrnuto.

tramvajac 92

Di je nestala ln 320 Velika Gorica-Industrijska zona (i di to uopće dođe)?

sokre

AP Velika Gorica - stanje po noći ..

Slika minijaturne veličine, ne vidi se ništa-uklonjeno

tramvajac 92

sokre

Ne znam što se dogodilo prvi put. Ovaj puta je širine 850px.

221

ZET-ova linija s najvišim rednim brojem.

sokre

Zna li se zašto bus 307 / 308 ne prolazi kroz Mićevec kao nekada, nego produži `novom obilaznicom`?

MAN19464

Zato jel su stručnjaci radili novu cestu kroz centar i nisu računali na autobuse,
Napravili su nogostupe i to su morali ukrasti od ceste, zbog ograda kuča, tako su
suzili cestu i nemoguče je mimoilaženje autobusa i ostalih veliki vozila (morali bi se penjat na visoke nogostupe)
Nakon uvida zet kontrole zaključak je da se tu nemože prometovat.

Ivan

Pa koliko je uska ta cesta? ??? Kud sve voze po zagrebačkim brdima kroz Remete ili Borčec, ne znam kakva cesta u Turopolju može biti preuska...