Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

221

Ako se ne sagradi punionica ili ako bude kasnila, nema alternative kao u ZG-u?

tramvaj1910

Citat: 221  u Studeni 25, 2012, 14:27:49
Ako se ne sagradi punionica ili ako bude kasnila, nema alternative kao u ZG-u?

Mene isto ovo zanima, što ako dođu a punionice još nema, hoće li stat u garaži i skupljat prašinu ili ih nisu još ni stavili u proizvodnju?

Zanimljivo je da su splitski citelisi naručeni puno kasnije od riječkih, a već su praktički u splitu, pa me zanima jel se stvarno odugovlači s proizvodnjom riječkih ili negdje skupljaju već prašinu čekajući punionicu?

Bocko

Traženjem na webu, benzinske koje imaju plin, tj. "punionice auto plina" su OMV Vrata jadrana x2 i Petrol Škurinje.
Ne znam bi li se moglo puniti i je li to jedno te isto, no često vidim u Petrolu na Škurinjama da se Autotransovi pune tamo.
http://www.petrol.hr/karta/benzinska_postaja/bp-rijeka-skurinje

421

Citat: Bocko  u Prosinac 05, 2012, 11:43:32
Traženjem na webu, benzinske koje imaju plin, tj. "punionice auto plina" su OMV Vrata jadrana x2 i Petrol Škurinje.
Ne znam bi li se moglo puniti i je li to jedno te isto, no često vidim u Petrolu na Škurinjama da se Autotransovi pune tamo.
http://www.petrol.hr/karta/benzinska_postaja/bp-rijeka-skurinje
Sjedni - 1!
Miješaš LPG i CNG!
Zagreb ima jedinu punionicu CNG u Hrvatskoj, Rijeka će postati druga (i modernija):
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ikar

Za one koji neznaju LPG je Liquified Petroleum Gas iliti po našem UNP - ukapljeni naftni plin a on se dobiva preradom nafte. CNG je Compresed Natural Gas, odnosno Stlačeni prirodni plin. CNG je zapravno LNG (ukapljeni prirodni plin) koji se tlači u spremnike - mislim da se radi o tlaku od 20-ak bara, ali nemojte uzimati za riječ. Kolege iz ZG će znati bolje.

421

Sad si ga stvarno zakomplicirao:

LPG je Liquified Petroleum Gas( LPG) iliti po našem UNP - ukapljeni naftni plin a on se dobiva preradom nafte i tekuć je.
CNG je Compresed Natural Gas, odnosno Stlačeni prirodni plin  koji se tlači u spremnike - radi  se o tlaku od 200- 220 bara.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bocko

Ne znam.
Ali možda se može u spremnik od CNG-a staviti LPG za prvu ruku. Na wiki anwsersu kaže da bi radilo tako.

ikar

Ne valja se s tim stvarima igrat. Nitko ne želi riskirat raskidanje garancije. LGP je propan-butan, a CNG metan. Vjerojatno su s razlikom pametni ljudi smislili da je to odvojeno!

Spiker

Nema šanse staviti u CNG autobus, LPG gorivo. Spremnici CNG su na cca 2xx Bar-a. I, LPG treba isparivač (jer je tekući) dok CNG treba reduktor tlaka na radni tlak motora.

Shole

To su dva sasvim različita svijeta, a neupućenim ljudima to nije neka razlika i misle da je to jedno te isto.  CNG i LPG je skoro ko nafta i benzin

Bari

Ako sam dobro pročitao, a valjda nisam još senilan, Obi je jučer (odnosno prekjučer ako je jučer bilo u novinama) izjavio da je pri kraju izgradnja plinske stanice i da se njeno dovršenje očekuje u siječnju iduće godine  ???

Jučerašnji Novi list, str.14
KREPAT MA NE MOLAT !

Bocko

Ima nekih novosti?
Sredina 2. mj. a još se ne zna ništa ni o punionici ni o autobusima

shef

Bio je rok i jesen 2012., pa kraj 2012., pa siječanj 2013...

uglavnom:
mr.sc. Vojko Obersnel

Adresa: Korzo 16
            51000 RIJEKA

E-mail:    gradonacelnik@rijeka.hr

EDIT: puštanje u pogon punionice i autobusa 02.04.. Bilo na gradskom vijeću. Čovjeka se drži za riječ, a vola za rogove...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Spiker

Autobusi vam budu došli, to je sigurno i tak je po ugovoru.
A punionica nije po istom ugovoru kao i nabava buseva. Pa, možda vam bude kak i nama u Zagrebu.
Već četvrtu godinu, od njih šezdeset, vozi ih desetak/dvadesetak. Vikendom ne voze jer ih šparamo za tjedan. A punionica, još ni lopata zemlju nije vidjela.
A ugovor o održavanju se naravno poštuje.
ZET plaća puni iznos kao da se busevi troše i tuku kilometre.
Blago nekome!
Možda tako bude i vama.
Blago vama!