Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Urbino LE

Da nisu to dva primjerka za homologaciju, jedan Crossway, a drugi Crossway LE. Samo mi to pada napamet ako su solo 12 metarski, i ako su to sa popisa sa zadnje javne nabava, osim ako nisu to autobusi na probi.

actros

da, stigao je bijeli crosway

Paško

Citat: Urbino LE  u Prosinac 11, 2012, 22:24:18
Mislio sam da smo standardizirali boje, da će svi biti žuti al eto.
Bijeli su kao i Dailyji, odnosno sve što se nabavi od Autobusa...

Po onome što se priča, trebalo bi doći 4 Dailyja i 12 Crosswaya (6 gradskih, 6 prigradskih - sad, u čemu će sve biti različiti ne znam)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Urbino LE

Gradski su ti Crosswa LE, a prigradski mogu biti Crossway LE ili Crossway(kao onaj na probi). Što me čudi je ono što sam vidio u garaži. Dok jedan od dva može biti Crossway ili Arway, drugi je kako mi se čini viši i to je već Evadys, konkurencija MAN Lion's Regiu. Je li to proba ili što ne bih znao reći.

Zna li tko razlog zašto bijeli autobusi ako nisu na probi ili u najmu?

Paško

Znam što je LE, ali govorili su mi da je razlika između dva tipa u sjedalima (što bi značilo da je model isti - pazi, ne pričam o onome što je došlo, nego što bi trebalo doći).
Ja nisam još bio do garaže (a ni ne mogu ovaj tjedan), tako da ti ne znam reći što je tamo, ali ne bih se začudio ni da je Evadys. Postoji Evadys H, niža verzija...

Urbino LE

Ne postoji gradski Crossway da nije LE, a u osnovi su oba mehanički istovjetna i gotovo istoga dizajna gledano izvana. Baš na Evadys H i mislim, ne izgledaju definitivno oba kao Crosswayi.

Urbino LE

Zapravo ta dva busa mi se baš čine kao ova dva sa stranice Autobus d.o.o., link.
A možda i jesu to napokon oni iz nabave.

troosovinac

Ova dva Iveco- Irisbusa su došla samo radi obuke mehaničara

bela lađa

Degeneral

Jesu to onda dva ista došla ili?

Paško

Navodno će Evadys H voziti za agenciju...

Urbino LE

Nisu isti, to je vidljivo, al vjerojatno su to Crossway i Crossway LE koji bi trebali činiti okosnicu prvoga dijela ove nabave. Ja sam iz daleka vidio i moram reći da se ne vidi najbolje.
Malo sam se igrao matematike u svezi ove nabave. Kaže se da je mjesečna rata za leasing 650 000 kn mjesečno sljedećih 5 godina što će reći kada se sve proračuna na 26 vozila dođe na okruglih 200 000 eura po vozilu.

Ali ono što me zanima je hoće li se pogriješiti i kod ove nabave. za onu prethodnu bi zamjerio Prometu što MAN-ovi nisu sa Euro 4 motorima, znači sa nešto potentnijima D20 umjesto starih D28 i to Regio ka što mu pristaje sa motorm od 350/360 KS, te zašto u Citara G nije OM457 sa 354KS. Za mene su to definitivno pogrešno naručene stvari.

Citat: Avtomontažafan  u Prosinac 12, 2012, 21:21:20
Navodno će Evadys H voziti za agenciju...
Što bi bilo i logično, to je klasa Regia kolko mi se čini plus je snažni motor od 380KS unutra.

netko

Svaka čast novim busevima :D :D ,ali nemogu ovo neprokomentirat.
Članak objavljen 03.12.2012.
Kako nas je izvijestio Držislav Brčić, predsjednik Uprave "Prometa", za ovaj dio nabave još je u tijeku postupak javnog natječaja, odnosno čeka se da mu isteče žalbeni rok. Grad Split nova vozila uzima na leasing od pet godina s mjesečnom obvezom od 650 tisuća kuna, koje će se financirati iz proračuna sa stavke kapitalnih donacija.

- Nakon isteka žalbenog roka, očekujemo da bismo za 15 dana mogli potpisati ugovor s najpovoljnijim ponuđačem – najavljuje Brčić.

Prema ovim riječima ugovor je trebao biti potisan negdje oko 18.12.2012.No svi vjerujemo da busevi dolazu do Božića,jer su rashodi počeli,a i došla su dva "probna" u garažu.

O čemu se ovdje radi.Laž direktora,puno prije objavljeni natječaj bez da smo mi znali ili neko muljanje(npr.uzimanje sa lagera),ili pak nečemo možda vidjeti buseve do Božića.

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

COVIK

Ma ti autobusi uopće nisu došli da ostanu,tu su samo u prolazu.

Ne dolaze nikakvi nemojte se nadat,nema para ni za plaće a kamoli za autobuse.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

troosovinac

Citat: netko  u Prosinac 12, 2012, 23:16:21
Svaka čast novim busevima :D :D ,ali nemogu ovo neprokomentirat.
Članak objavljen 03.12.2012.
Kako nas je izvijestio Držislav Brčić, predsjednik Uprave "Prometa", za ovaj dio nabave još je u tijeku postupak javnog natječaja, odnosno čeka se da mu isteče žalbeni rok. Grad Split nova vozila uzima na leasing od pet godina s mjesečnom obvezom od 650 tisuća kuna, koje će se financirati iz proračuna sa stavke kapitalnih donacija.

- Nakon isteka žalbenog roka, očekujemo da bismo za 15 dana mogli potpisati ugovor s najpovoljnijim ponuđačem – najavljuje Brčić.

Prema ovim riječima ugovor je trebao biti potisan negdje oko 18.12.2012.No svi vjerujemo da busevi dolazu do Božića,jer su rashodi počeli,a i došla su dva "probna" u garažu.

O čemu se ovdje radi.Laž direktora,puno prije objavljeni natječaj bez da smo mi znali ili neko muljanje(npr.uzimanje sa lagera),ili pak nečemo možda vidjeti buseve do Božića.

to je za sljedeči natječaj ta vozila bi trebala doč do 9 mj 2013
bela lađa

troosovinac

Citat: COVIK  u Prosinac 12, 2012, 23:21:48
Ma ti autobusi uopće nisu došli da ostanu,tu su samo u prolazu.

Ne dolaze nikakvi nemojte se nadat,nema para ni za plaće a kamoli za autobuse.
dolaze 6 prigradski crossway 6 gradski i 4 kombia sljedeči tjedan se ide po njih
bela lađa