Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

Ivan

Koliko je ovdje pomiješanih lončića... Po kojem zakonu mora biti senzora?  Ako i mora, onda zakon treba mijenjati, ne može se sve kopirati iz Njemačke jer to se ne radi uvijek ni drugdje u EU, ali kakav je to zakon ako su riječki prošli homologaciju?? Apsurdno je da tramvaj 2200 dug 32 m ih uopće nema ni vlakovi dugi 80, zašto bi ondamoralo biti u 12 ili 18 m dugom busu? Nijemci vole senzore i na autobusima jer kod njih to funkcionjra, ali čak im ni metroi nemaju takve stvari, negdje su senzori zgodan dodatak ali negdje kao kod nas jednostavno nepotrebna komplikacija.

Što se tiče sigurnosti, upravo sam na drugoj temi malo prije govorio o igranju s relejima za stajališne kočnice s kojima je igra puno opasnija i stalno prozivam vozače zbog toga (i citirao uvaženog 421 kao pozitivca), a sad sam prozvan da me ne zanima sigurnost. To mi je malo smiješno.

Što se tiče mase, ne vidim koja je poanta, je li netko brojao putnike da može nešto konkretno reći? Čak i da se prijeđe za koju kilu u najgoroj gužvi, ne znam kad se osjetno prelazi 4/m2, ako netko misli da zg autobusi pate od toga nek konkretno prebrojava ali i smisli plan za sprečavanje ulaska, ako ne stane koliko stane, inače raspravljamo u prazno,.

Shole

Conecti u Beogradu imaju senzor koji mjeri najveće dopušteno osovinsko opterećenje i počne mu svirati alarm ako je bus prekrcan. Doduše svejedno možeš nastavit vozit, jedino što pišti.

Slažem se sa vama da treba voditi računa o sigurnosti, ali moderni autobusi su po pitanju svega totalno obratno projekirani.  Preglednost im je nikakva na sve strane. Od golemih retrovizora koji više zaklanjaju nego što vidiš na njih, pa do unutrašnjih konveksnih (ili konkavnih, whatever), koja su toliko lažljiva da Citaro izgleda kao da voziš vlak od metroa kao gledaš u njega.  Ne vidiš ljude ni na 2. vratima, a o trećima i četvrtima da ne pričam.  Uz to šuma stojećih rukohvata......

tramvajac 92

Kod Lion's Citya sam primjetio da u retrovizore odlično vidiš kad stojiš izvan kabine, a prema pričama vozača nije mu neka preglednost..

Usput, šta ovo više traži u ovoj temi, ovo je prije za Autobusi-razno.

1142007

Na kojoj stanici izlazim za KB Dubrava ?

hvala
Moj najdraži bus :
Sanos S 215 OS 866-BI GB 14

221

MAN SU220

A zašto na liniji 330 voze solo autobusi umjesto zglobnih a ide svako 5-10 min???

MAN19464

Zato što tu liniju vozi pogon autobusa Velika Gorica,
a oni nemaju zglobne autobuse.

221

Čisto kao zanimljivost,  ako se sjećate dok su bili živi O305G, znali su koji put uletiti na 330.

Što mislite, je li je bilo izvedivo da APVG dobije npr. 5 Citara za 330? Naravno, ne sada već kada su se nabavljali ovi busevi.

lovac27

dok su bili živi sg 220 i mercedesi 305, brzu liniju 330 je dosta dugo vozni red 1. vozila dubrava, pa je vozni red 1. vozio ili sg220, ili mercedes 305 a jedno vrijeme i zglobna kockica. Trebalo je dobro paziti jel spora ili brza linija, jer su ljudi znali uči u bus misleći da je lionija 268, a ono je bila 330. Unazad 6 godina ponovn taj 1. vozni red linije 330 vozi apvg, a ima 10 ili 11 voznih redova linije 330.

MAN19464

Citat: 221  u Prosinac 23, 2012, 14:13:10
Čisto kao zanimljivost,  ako se sjećate dok su bili živi O305G, znali su koji put uletiti na 330.

Što mislite, je li je bilo izvedivo da APVG dobije npr. 5 Citara za 330? Naravno, ne sada već kada su se nabavljali ovi busevi.
Neizvedivo jel pavg nemoze zbg skucenog prostora u
Garaži imati zglobne autobuse u tome je stvar, garaža gorica
Je predvidjena samo za solo buseve. Dubrava nevozi 330 liniju unazad
3 godine, jel je u gorici kritično falilo autobusa po 5 voznih redova na 330
Nebi izaslo pa je dubrava dobila vozni red 1 lin 330
Kada je dubrava i podsused dobila nove autobuse i gorici poslali
Stare i 5 novih, u gorici se stanje jakó popravilo sto se tice broja vozila
Tada je v.r. 1 vracen gorici

Portos

Citat: 221  u Prosinac 23, 2012, 14:13:10
...ako se sjećate dok su bili živi O305G, znali su koji put uletiti na 330.
Bilo je to u doba najveće krize s busevima pogotovo u APVG. Jedan O 305G bio je posuđen u APVG i zamjenjivao je na 330 2 vozna reda. Bilo je njime teško manevrirati u garaži ali snalazili su se nekako to kratko vrijeme dok je bus bio tamo. Pisali smo tada o tom busu tko će sada naći te postove.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Tomek

Dali mi može netko objasniti po čemu to linija 124 nedjeljom zaslužuju toliko više polazaka nego 130 i 131? Mislim 130 i 131 praktički od 90-ih su jako malo mjenjane i imaju svega par polazaka dnevno(a to su danas sve veći kvartovi puni malih zgrada) dok je 124 stalno dodavano još polazaka makar realno su oni nepotrebni. Očito se netko važan tamo doselio jer bi pravednije bilo da su se ti polasci podijelili na 124 i 130 ravnopravno.

marin

Ma to su radili oni likovi šta nemaju pojma o poslu  ;D znaš tamo oni... 124 je bezobrazno napunjena polascima nedjeljom, ima čak jedan polazak na 15 minuta nedjeljom ??? Mislim ko je tu lud, tolko nije ni radnim danom. Evo ide ovako iz GS 18:00, pa 18:15, pa 18:50.

Ivan

Za 124 sam se i ja uvijek pitao...
Da ima pameti netko bi s 4 autobusa i taktom od 1 h zajedno nedjeljom racionalno organizirao 124, 130, 131, 135  i 137 umjesto da na prvoj bezveze kruže a na ostalima bezveze stoje dok vozači dobivaju nedjeljnu plaću, a stalno pričaju kako je sve skupa nerentabilno i prijete novim ukidanjima. >:(

marin

Ja ne kužim kaj treba tolko polazaka na 124? Mislim u redu neka ih bude pola od ovog sad, npr. da 121 svaki drugi polazak ili treći produži u GS i vrati se kroz karažnik.