Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Matija87

ja sam bio jučer na 32-uji s njim i mogu samo reć da se vukao tamo kod novog lista i sjediti do motora otraga je pokora..

NP-549

Od Ike prema Lovranu 20 na sat.

Portos

791 i 793 (solo) su zamjenski Citelisi, isporučeni su naknadno. 791 je svoju isporuku dugo čekao, u carinarnici Jankomir stajao je danima.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Bolje reći tjednima ako ne i mjesecima, jer sam ga ja viđao unutar kruga carinarnice kad sam dolazio petkom na praksu.

echo

Citat: kico101  u Srpanj 19, 2013, 09:32:25
Apeliram na odgovorne u Autotroleju da se konačno riješi situacija na liniji 1, prije nego netko ozbiljno nastrada od vrućine i nedostatka zraka. IRISBUS CITELIS NIJE ADEKVATNO VOZILO ZA PRIJEVOZ 100 LJUDI U LJETNOJ SEZONI, A RAZMACI PO 20 ILI VIŠE MINUTA NISU NIKAKVA UŠTEDA, NEGO GUBITAK OD IZGUBLJENE PRODAJE KARATA. ( da- VIČEM )
Svim stanovnicima Marčeljeve Drage želim  ugodnu vožnju  u najvećem taxiju u Hrvatskoj. bus123

Ja apeliram da se nabavi 150 novih zglobnih autobusa, utrostruči broj svih polazaka i produži jedno 5-6 linija

kico101

Citat: echo  u Srpanj 21, 2013, 17:33:45
Citat: kico101  u Srpanj 19, 2013, 09:32:25
Apeliram na odgovorne u Autotroleju da se konačno riješi situacija na liniji 1, prije nego netko ozbiljno nastrada od vrućine i nedostatka zraka. IRISBUS CITELIS NIJE ADEKVATNO VOZILO ZA PRIJEVOZ 100 LJUDI U LJETNOJ SEZONI, A RAZMACI PO 20 ILI VIŠE MINUTA NISU NIKAKVA UŠTEDA, NEGO GUBITAK OD IZGUBLJENE PRODAJE KARATA. ( da- VIČEM )
Svim stanovnicima Marčeljeve Drage želim  ugodnu vožnju  u najvećem taxiju u Hrvatskoj. bus123

Ja apeliram da se nabavi 150 novih zglobnih autobusa, utrostruči broj svih polazaka i produži jedno 5-6 linija
Moram priznati da Te nisam razumio. Ako je ovo ironija, baš i nije duhovita. Znam da se ništa neće dogoditi od ovog mojeg "tzv" apela ( nismo mala djeca ), ali ovaj forum bi trebao biti i mjesto gdje se trebaju i pokretati neke stvari, a ne samo evidentirati što se događa.

U ovom gradu je, očito, sve dobro i ne treba ništa mijenjati, uključujući i postavke JGP.

Molim povećati broj polazaka za Marčeljevu Dragu za barem 20, a isto toliko oduzeti za Pećine i Biovo. Je li tako u redu?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Sve nešto muljaju i kemijaju sa uštedama.  Dajte vi lijepo te Citelise na liniju 1 od 01.09. do 30.06.  a ta jadna dva mjeseca naše sezone pustite raji da se normalno vozi na more, i usput uštedite nešto. 
MOLIO BIH OVIM PUTEM  RUKOVODSTVO AUTOTROLEJA  DA NA LINIJU 1 STAVI  AUTOBUSE   500,536,567,581  KOJI UKUPNO SVA ČETIRI ZAJEDNO TROŠE OKO 100 LITARA NA 100 KILOMETRA, ALI UNUTRA STANE 200 LJUDI U SVAKOG!!!

Šalu na stranu, ali ti busevi po ravnom ne troše preko 35 litara, a ko se voli igrat matematikom nek mi malo izračuna sljedeće:

Bus koji prevozi 200 putnika troši 35 litara/100 kilometara,  dok bus u koji se jedva nagura 85 ljudi troši 50 l / 100 km.   Koji bi to omjer bio?

Boki651

Citelisi nisu busevi za ljetnu "jedinicu", to je već javna tajna. Strašno je samo što nitko od odgovornih to ne uviđa ili ne želi vidjeti.
Moram priznati da sam se jutros ugodno iznenadio kad je dobri "stari" Conecto naišao. Paradoks je taj da mi je u njemu bez klime bilo ugodnije nego u Citelisu s klimom. Otvoriš prozor do kraja i zraka kao u priči.
Nije bez razloga u zadnje vrijeme popularan naziv "Šitelis".

echo

Citat:
Moram priznati da Te nisam razumio. Ako je ovo ironija, baš i nije duhovita. Znam da se ništa neće dogoditi od ovog mojeg "tzv" apela ( nismo mala djeca ), ali ovaj forum bi trebao biti i mjesto gdje se trebaju i pokretati neke stvari, a ne samo evidentirati što se događa.

U ovom gradu je, očito, sve dobro i ne treba ništa mijenjati, uključujući i postavke JGP.

Molim povećati broj polazaka za Marčeljevu Dragu za barem 20, a isto toliko oduzeti za Pećine i Biovo. Je li tako u redu?

Nije nikakva ironija, mislio sam sasvim ozbiljno. Ti sada apeliraš da se "konačno riješi situacija na liniji 1" a čitav niz drugih stvari, koje i nisu baš karakteristika kvalitetnog gradskog prometa, više nitko i ne spominje. Problem s jedinicom je samo dio jednog većeg problema - generalno nekvalitetnog gradskog prometa.

Pokrenuti neke stvari? Pa baš to. Maksimalni domet ovog foruma zadnje vrijeme je komentirati dali je neki bus izguljen s lijeve ili desne strane, ili mu škripe druga ili treća vrata. Vjerujem da je cijenjenoj gospodi iz Autotroleja cilj gradski promet učiniti što kvalitetnijim, ali, pretpostavljam, kako uglavnom samo sjede u uredima i ne voze se autobusima, možda im i nije najjasnije što je to kvalitetan gradski promet. To im samo treba objasniti. Neka svatko iznese svoju viziju idealnog gradskog prometa, i neka apelira za nju, a ako se sve te vizije donekle poklapaju, mogli bi apelirati za jednu zajedničku. Pa ako se ta vizija ovdje često pojavljuje, i često čita, možda postane dio svijesti onih koji bi ju mogli ostvariti.

Što se tiče same jedinice; naravno da citelisi nisu adekvatni za tu liniju. Neznam zašto inzistiraju na njima, ali neka nam to ovdje Glasnogovornica kaže. Možda je to radi nekog razloga koji je nama nedokučiv. Mislim da se takvim potezima može samo rastjerat putnike, i vjerovatno ih je dio već rastjeran. To znači više auta na cestama, više zagađenja, manje prodanih karata, itd.

U međuvremenu, ja apeliram za daleko kvalitetniji gradski promet. Kvalitetan gradski promet je kada su kapaciteti (kapacitet - broj polazaka, broj sjedećih i stajaćih mjesta na raspolaganju putnicima) daleko veći od trenutnih potreba. Jedino se na taj način može privući nove putnike.

gizmo

Opet su se izkazali šefovi,odnosno onaj tko je dogovarao poseban prijevoz za Učkarski sajam.Vani idealno vrijeme,na Slatini skoro za svaki polazak 70-ak putnika,a prevoze ih 111 i 112.Uguralo se u 112 skoro 50 osoba,na usputnim stanicama ljudi mašu,ali ne stane ni igla više.I dođe 112 do tunela i ostane u kvaru,dobro je i izdržao do tamo.I tko će će bit kriv,vozač koji je uzeo toliko putnika,a šta će s njima,ili onaj tko je dogovarao poseban prijevoz i preporučio minije?Vjerojatno vozač.

NP-549

Prijevoz ne organizira Autotrolej nego onaj ko organizira cjelokupni sajam.  Oni su inzistirali na minibusu, iz samo njima poznatih razloga, i to po strogo određenom rasporedu kojeg su oni napravili.  Očito nemogu stat na kraj neredu među parkirani autima na Poklonu (unatoč hrpi vatrogasaca i redara koji sjede u hladu).  Na partizanske smotre na Tuhobiću je znalo doć po 10 tisuća ljudi pa nikada nije bilo problema s prometom iako je cesta široka otprilike kao 1/3  ove za Učku.

shef

Conecto 655, linija 18. Vozač vezan sigurnosnim pojasom. Čudo koje još nisam vidio.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Samo mi nemoj reć da je bilo oko 16:15 sati

shef

Ne,ne, kasnije...mislim da je to vožnja 50 iz Rijeke, displej Brnčići
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic