Linije - razno 2013.

Autor Westin, Siječanj 09, 2013, 07:59:20

Portos

Citat: Tomek  u Studeni 26, 2013, 18:19:04
Moguće da je 118 u kaosu i zbog nestašice autobusa, naime jučer viđeno 10-15 Citelisa kod zastupnika na parkingu, pitanje koliko ih je još u halama.
U Nedjelju se sa Jadranske avenije kod Lučkog u MAN servisu odnosno vani na parkingu vidjelo barem 10-12 Lion's Cityja.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

dean25

-Od četvrtka, 28. studenoga, uspostavlja se novo obostrano autobusno stajalište na liniji 270 Dubec - Sesvete – Blaguša, na Soblinečkoj cesti, kod raskrižja s Paruževinskom cestom (kod Termocommerca).

-Od četvrtka, 28. studenoga, ponovno se, nakon uređenja, uspostavlja obostrano autobusno stajalište Poljaki u Prekvršju, na liniji 262 Dubec - Sesvete – Planina Donja.

-Autobusno stajalište linije 279 Dubec – Sesvete – Novi Jelkovec, na terminalu Sesvete, bit će privremeno izmješteno od 2. do 10. prosinca. Autobus će polaziti s perona autobusne linije 225 (oko 100 metara zapadnije).

zet.hr

marin

Na 136 ovaj tjedan priličan kaos, barem je bio u ponedjeljak i utorak, vidjet ćemo danas kako će bit u špici. U ponedjeljak je bus iz Španskog trebo krenut u 18:04, a došao je u 18:10 tek u Špansko i nakon 2 minute dolazi drugi. Stvarno su jako loše podešeni semafori u Vrapču, za skretanje za Špansko prođe doslovno 6-7 auta, a di su još 3 autobusne linije koje skreću tuda.

MAN19464

Priča se da će od 01.01.2014.
linije 166 i 229. Preuzeti PAVG

dean25

Autobusno stajalište linije 269 Borongaj – Sesvetski Kraljevec, u Kobiljačkoj ulici, ispred kućnog broja 69 (u smjeru grada), bit će izmješteno (oko 100 m istočnije – ispred gostionice ,,Croatia"), od ponedjeljka, 2. prosinca, od 8.00 sati, do četvrtka, 5. prosinca, zbog radova na uređenju kolnika autobusnog ugibališta i premještanja nadstrešnice za putnike.

zet.hr

dean25

Na liniji 141 Reljkovićeva – Vinogradi – Reljkovićeva, od ponedjeljka, 2. prosinca, bit će uspostavljena nova stajališta: Vinogradska – Kosirnikova (obostrano) i jednostrana: Vinogradi 24 b; Vinogradi okretište i Vinogradi 27, a ukida se stajalište Vinogradi 34.

zet.hr

Ivan

Nda, tako im je i za 139 prvo trebalo dobiti pritužbe putnika da se ne zaustavlja kod bolnice pa su tek onda uveli stanicu Kosirnikova 9 (i opet izbjegli nazvat ju Vinogradska ili Sestre milosrdnice), kakav genije treba biti da shvatiš da je to daleko najbitniji objekt na cijeloj liniji i opet napraviš istu grešku s još jednom linijom... ::| Ne znam zašto odmah nije napravljeno najlogičnije stajalište negdje kod rotora za obje linije.

Izostavljanje stanice kod okretišta Vinogradi je najveća glupost koju sam dosad vidio kod vođenja linija, no dobro da ispravljaju, bolje ikad nego nikad, iako je samo okretište možda bilo i nepotrebno jer je 100m dalje jako široko raskrižje (šire od okretišta 141) i stajalište s nadstrešnicom na liniji 129 dovoljno za okretanje mini-busa i za stajanje jednog minija i jednog solo, no kad su napravili još jedno okretište nek bude i stanica kod njega... Samo baš me zanima koliko tisuća kuna košta uređenje jednog suvišnog okretišta, jednog stajališta poput tih Vinograda 34 koje će sad zapustiti, i koliko više košta uređenje tri stajališta naknadno umjesto odmah kad je stavljan novi asfalt i provođene ostale pripreme za bus.

Isto ne znam zašto opet petljaju s imenovanjem dva obližnja jednosmjerna stajališta umjesto da odaberu jedan broj, tako su dva dvosmjerna ranije na Vinogradskoj 75 i 88a, a i na nekim drugim linijama su to napravili u zadnje vrijeme, recimo koja je poanta odvojenih Srebrnjaka 131 i 132 umjesto da su kao prije jedan Srebrnjak 129 kako je još navedeno na kartama linija.

STIB

Kad smo već kod Srebrnjaka.
Stajalište "Srebrnjak 10" postoji i na liniji 201 (i tamo ima smisla), ali se isto tako zove i ono u Petrovoj (na liniji 202) što je totalna glupost i zbunjujuće, pogotovo za (neupućene) putnike s Kozjaka koji mogu misliti da će bus odmah iz Petrove skrenuti na Srebrnjak pa prema Kaptolu (a zapravo ide najprije na Kvatrić)
Mislim da sam to već napisao prije par godina, ali se ništa ne mijenja.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Pregledavajući tako razne podatke o prigradskim naseljima kud vozi ZET, došao sam do bizarnog podatka da po zadnjem popisu stanovnika Havidić Selo ima samo 53 stanovnika! I tamo vozi bus 157 taj kilometar i pol svaki radni dan u tri smjene a subotom dvije, dok od linije 160 koja okružuje s dvije strane niti jedan dio sela nije dalje od 1300 m... Jednostavno nevjerojatno, koliko god mislio da je ta linija glupost sad sam još zbunjeniji, mislio sam da ima barem tristotinjak stanovnika.

Zar se nije moglo provući liniju 160 jednosmjerno do tamo ako baš mora voziti? Čak i da ima par radova na cesti kroz dva-tri mjeseca se isplati ako se uzme koliko bruto plaće tri vozača i amortizacija vozila odnose, kroz dvije-tri godine praktički se isplati napraviti aveniju kroz selo.  >:(

lovac27

Citat: MAN19464  u Studeni 29, 2013, 22:48:46
Priča se da će od 01.01.2014.
linije 166 i 229. Preuzeti PAVG

Kao i autobusi umjesto kocika pa nista.... Ukoliko dođu, hoće li mijenjati broj linije?

lovac27

kad će apvg nazad preuzeti noćnu 268? jel se zna nesto o tome?

Ivan

Mislim da se neće mijenjati, vozila je Gorica i 133 pa se nije mijenjao broj, da ne govorim o 107 i nekim drugim primjerima ranije.

Mislim i da nikad ne treba mijenjati ni dodjeljivati brojeve zbog pogona i da trebaju biti po teritorijalnom principu a ne prema ZETovoj internoj raspodjeli, možda se 166 čak i može (možda ako usput napravi krug u Gudce? priča se dugo o liniji prema tamo) ali 229 definitivno ne jer ostaje u cijelosti na zagrebačkom području.

Ivan

Da nastavim još malo o Havidićima (da ponovim ima samo 53 (pedeset i tri) stanovnika), evo recimo koliko je koštalo 3,5 km ceste koja je bila u daleko gorem stanju po zaselcima Horvata...
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/bandic-i-bernardic-zajedno-u-autobusu-za-komare-443599

Čak i da košta toliko po kilometru (a ne bi jer je cesta i sad dosta dobra i teren lakši), 1,2 km do Havidića ne bi trebalo koštati više od 1,5 milijuna kuna... Ako se uzme da samo bruto plaće trojice vozača (a možda treba zbrajati i 4+ s obzirom na vozni red) uzmu 50-ak tisuća kuna, dakle investicija bi se sama otplatila za dvije godine, no s obzirom na dobro stanje ceste i to da su troškovi amortizacije i goriva dodatno iznad minimalnog što ide za manje od napisanog troška na vozače, mislim da bi se već otplatilo u ovo vrijeme od pola godine koliko 157 već dosad vozi... Zašto nitko ne razmišlja o ovakvom rasipanju resursa poput linije koja po stanovniku više košta nego radnički pokaz ZG-VG uz već dobru liniju 160 koja unatoč dužini nema zone, vjerojatno nitko ne može shvatiti ni objasniti.

Ivan

Inače, imam li krivi dojam ili na 123 jedva ima putnika poslije Gajnica, rijetko kad više od 10-12? Ne bi li mogla voziti svakih pola sata kao i (i usklađeno sa) 131, odnosno svaki sat vikendom, a 122 koja ima još manje putnika maknuti u svim kombinacijama? Kad bi se uskladilo sa 120 koja često kruži prazna dok 123 pokupi hrpu putnika, mislim da bi se uredno moglo uštedit vozače i autobuse, ne bi bilo nikakvih problema...

tramvajac 92

Nakon centra Podsuseda prema Podsusedskom Dolju ostane nekoliko putnika, pa bi se dalo recimo s 2 busa opsluživati taj dio, a do Podsuseda ima 15ak putnika (nije neka velika razlika ali je ipak nakon Gajnica jedina gradska linija s pristojnim taktom na Bologni).
Vikendom bi se trebala dovesti u red, i poštimati polaske na ili 05 35 ili 00 30, i isto s drugog kraja, te odrediti jasno koji  bus123 ide do kraja, a koji do Podsuseda. Vikendom bi se čak dalo fino uskladiti s pol Črnomerca, ali to se ili ne zna ili ne želi.
120 je za >hammer<. Tipična pomoćna linija koja nije dovoljno iskorištena zbog poznatih (i goreopisanih) razloga.