Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

Boki651

587 i 588 imaju u svom interijeru novu ponudu, slapove, jer kiša prolazi pored brtvi na krovnom otvoru i pere bus. Fora je kad je sunčano vani, u busu uvijek pada kiša, jer zaostala voda na krovu uvijek nađe rupu za proći u bus.

mivano

Citat: shef  u Siječanj 15, 2014, 16:10:15
Nisu samo oni... koliko znam od njih 13, 11 ih je dobilo plin... pokušavam nać koja dva nemaju (pretpostavljam da je jedan od ta dva 601 budući da je neko vrijeme u kvaru).
Nezamjenjivi su, naročito kad je snijeg.  ;D
I 601 dobio plin. Ja ne čujem nikakvu razliku u zvuku motora.

EDIT: Povlačim dio posta. Sve objašnjeno u drugoj temi. Dakle, mješavina.

Bocko

Danas se vozio u 615. MAN SG322 i ovaj gr br bi trebalo nominirati u kategoriji najbučnijih autobusa u Hrvatskoj.
Nema čega ne škripi, drnda, buči u tom autobusu. Najglasniji su krovni poklopci, bočni plastični poklopci na vrhu, sva plastika, prozori, stolice, pleksiglas kod vratiju...
Ravna cesta ili puna rupa zvuk je stalno isti, nepodnošljiv.
Ti krovni poklopci, zar moraju biti tako glasni i rasklimani. Imam osjećaj kao da se na svakoj rupi otvore i zatvore, crna plastika za okretanje na njima je u banani, ma sve je.
Žao mi je vozača kojemu se uvale ti autobusi, ja bi izludio da to moram voziti.

kico101

A vjerojatno, neće još predugo.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

MB Citaro

Lupa ali 615 ide ko metak, po meni su bar što se brzine i vožnje tiče serija 611-615 i 621-625 najbolje, a po udobnosti je mečka zakon

zvone16

Nisu ti MANovi SG 322 problem za vozit.

Oni su bučni tek kad prođeš harmoniku ostatak je okej.

Lupkaju i sve kad se to ne duži nit ikoga briga pa je tako kako je, već duže vrijeme su oni takvi.

ZvoneXp

kico101

Oni su takvi od 1996-te, kada su pušteni u promet. Tada sam se puno više vozio u njima, a osobito u stražnjem dijelu. Ovdje mislim na seriju 611-615.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Opasna konkurencija su im već sada Citelisi. Što će tek iti kad budu stari ko SG-ovi preostaje nam za vidjeti. Ili će kao u Conectima netko pritegnuti sve vide kako spada pa su busevi gotovo neprepoznatljivo tihi unutra. Iako neznam kako u Citelisu pritegnuti klimave panele i stakla u okvirima.

tramvajac 92

Imaš dole u lijevom uglu jedan vijak koji imbusom zategneš i ne lupa ti staklo.

Bocko

Ali recimo 621 je kompletna suprotnost 615 a riječ je o istom tipu autobusa-SG322. Ništa se ne klima, ne buči, sve stegnuto. Kao da je 10g noviji i sada izašao iz tvornice. Mislim da bi na 615 jednostavno trebalo malo zategnuti vide, dodati gume na prozorima i stegnuti stolice.
Btw sada se osjeti da u nekim autobusima uopće ne radi grijanje. Danas sam se vozio u SG240 (mislim 591) koji je bio hladan kao i vanjski zrak. Baš neugodno hladno bude u njemu (i vozaču s kapicom) a svi prozori i vrata zatvorena. One puhalice se valjda uopće ne održavaju jer u stražnjem djelu nije radila (sjedio iznad nje).

zvone16

Nije jedini, na 648 grijanje uopće ne radi.
ZvoneXp

Boki651

588 bez prozora u drugom dijelu busa na lijevoj strani. Vjerojatno se skužilo da je prozračivanje zahvaljujući nedostaku četki iznad i ispod vrata sasvim zadovoljavajuće, pa su odlučili suzbiti propuh :D.

amalok.95

Danas sam čuo da se sutra ide po 4 Iveca i 1 kombi

amalok.95

Citat: zvone16  u Siječanj 24, 2014, 23:13:16
Nije jedini, na 648 grijanje uopće ne radi.
Grijanje u 648 radi i to ko blesavo barem u prednjem dijelu

zvone16

Onda je sređeno, ima mnogo vozača koji mogu potvrditi moju informaciju.

BTW: Iz iskustva govorim bolje napiši da si samo čuo da se ide a ne od " vozača ".

Neke firme kažnjavaju radnike zbog ovakvih stvari, pa da određene osobe ne stavljaš u neugodu situaciju bolje nemoj pisat ovako.
ZvoneXp