ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

TAM

Upravo o tome govori tom popisu ne bi bilo kraja, a što je najgore oni ne prestaju uništavati svoju i tuđu imovinu, nije ih uopće briga. Još piše da oni posluju pozitivno, da nemaju novih dugovanja, da su likvidni itd. itd. Koga oni zavaravaju. Ima već godina dana da je prošlo otkako je rečeno da ATP nabavlja rabljene autobuse iz Njemačke. Evo nema puno da su opet rekli da kupuju nove autobuse. Pa di su ti autobusi? Oni nisu u stanju popraviti ove svoje kante koje jedva voze i oni bi nabavljali nove. Pa garaža im je poput smetlišta nemaju di parkirati autobuse koji voze. Još kako zahvaljuju Praženu i Krki Promet koji im žele pomoći. Tako što im uništavaju autobuse kao da su njihovi i sad ih oče kupiti Čazmatrans. Pa što ima vrijednog u ovoj firmi? A da ne govorimo o genijalnosti njihovih mehaničara.
Dani ponosa i slave!

sibencan

Šteta da smo ostali bez Aabenre. Ali unutrašnjost je bila u KATASTROFALNOM stanju!
Eurobus AV 120

bagatin22

U zadnjem broju jednog zupanijskog tjednika sam procitao da im je Grad dao 9 mjeseci da se prilagode novim uvjetima iz natjecaja za gradski prijevoz.sramota i katastrofa.Da im se da i 99 godina ti se ne bi prilagodili.Zao mi je tih stotinjak ljudi koji rade u ATP-u ali ta firma ne zadluzuje postojati.O vozacima koji vam za placeno ne izdaju kartu ne zelim ni govoriti,a ako istu trazite kazu vam da sta zanovjetate da je bitno da ste njima platili a izdane katte ionako nitko ne gleda.Sram ih i stid bilo.Najgori prijevoznivi u RH,a mislim i sire.Sram me je tko me vozi a jos vise kad vifim sta tek rade turistima i sta ti ljudi misle o Sibeniku pored ATP-a

5AR

Ako ih neko i kupi valjda neće tražit nove mehaničare i vozače, a kako pišete da su nemarni i neharni, uništit će i tu novu firmu i vozila.

zlepur1

Godinama pratim stanje ATP Šibenik i uspoređujem je sa ostalima u pogledu kvalitete usluge, stanja autobusa i ponašanja voznog osoblja.Odmah da naglasim da nisam zaposlenik ni jedne firme nego se ovim bavim iz hobija.
Od nekad ugledne i skoro najjače prijevozničke firme Atp Šibenik se srozao na jednu minornu firmicu od koje svi zaziru, zahvaljujući u prvom redu nemaru i nebrizi kako radnika tako i rukovodećeg kadra.Istina neko će kazati da je početak kraja ATP-a raspad tvornice aluminija što je u jednuruku točno.Ali isto tako je istina da sadašnje garniture vozača i ostalih zaposlenika (čast izuzecima) ne zaslužuju posao koji imaju.
Vozači masovno kradu na kartama i to više bez ikakvog skrivanja naglašavajući da to rade zbog malih plaća, mehaničare nije briga a izgleda ni rukovodstvo.
Mnoge međugradske , prigradske i gradske linije su ukinute navodno zbog nerentabilnosti-čitaj nedostatka autobusa, a da o nedolasku na postojeće linije i ne govorimo.Autobusi šporki, raspad sistema,sa samo jednom ispravnom kočnicom bolje da i ne voze jer ionako poneki ljudi koji čekaju radničke linije idu pješke po 10-15 km ili ih se trpa po 15 u kombije sa 6 mista.
Sve u svemu jedna tuga i žalost.Evo otvoreno ču kazati da se mene pita od postojećeg voznog osoblja ostavija bi 7-8 vozača koji rade pošteno i korektno.Mislim da je krajnje vrime da ih neko uzme i prikine tu agoniju pa zva se i Čazmatrans Dalmacija bar će biti kakvog takvog reda a virujem da će se i povečati broj polazaka i vratiti obustavljene linije.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

peron24

"Situacija sa Atp-om zadnjih par godina je potpuno nezamisliva i neshvatljiva svakome tko nije iz SBK zupanije. Postalo je normalno da  policija zaustavlja vozila usred linije i izbacuje iz prometa. Zbog raznoraznih kvarova busevi budu mjesecima u radionici,mnogi odu u rashod kao 3 Aabenre,1 Graf Stift,Steyri i bezbroj Mercedesa. U roku par mjeseci solidan bus pretvori se u kramu koja jedva savlada i malu uzbrdicu. To se dobro vidi na privatnim busevima koji voze za ATP. Vincek je mudro postupio kad je svoja vozila vratio nazad. Ostao je samo jedan kombibus VZ 632 LE. Drugi apsurd je organizacija gradskog prometa odnosno besplatnog vozanja penzionera. Rute linija su radjene u vrijeme kad pola kvartova nije ni postojalo. Trgovacki centar nije povezan sa centrom grada kao ni industrijska zona. Cijene karata su preskupe (10 ili 11kn). Na lokalnim linjama je kolaps. Mladi su prisiljeni stopirati,a to je podjednak rizik kao i voziti se u neispravnom vozilu. Veze sa primorskim mjestima su takodjer jako slabe, od dvije linije napravi se jedna pa se u 14h natrpa i po 90 putnika. U ljetnim mjesecima je totalna katastrofa. Rijeke turista imaju velikih problema sa prijevozom za okolne turisticke centre od Murtera, Pirovca preko Vodica pa sve do Primostena,Rogoznice i Marine. Tu bi bili idealni neki niskopodni troosovinci a linije bi bile super-profitabilne. Obavezno treba uvesti linije koje bi povezale NP Krku sa svim primorskim tur. centrima jer interes putnika je ogroman. Za naselja u Zagori potrebni su minibusevi kakve ima Dare. Ljetos sam prolazio kroz naselja ispod Mosora (Srinjine,Tugare,Naklice) i ugodno me iznenadilo kako je tamo organiziran prijevoz. Privatnik Dare sa minibusevima vozi kombinirano sa standardnim Prometovim busevima. I sve 5. Ovdje to nikome nije palo na pamet. Postojecem koncesionaru ATP se po Zagori neda voziti, a politika nedozvoljava drugima da preuzmu linije koje su putnicima neophodne. Sad me jako zanima kako ce Cazmatrans postupiti.
"Ako budu i dalje upravljali isti ljudi kao i do sada,onda cijela ova stvar nema nikakvog smisla. Autobusi ce propadat, prijevoz ce biti neefikasan,gomilat ce se dugovi a djelatnici i putnici prolazit kroz agoniju. Nadam se da ce se formirati firma po uzoru na CZT Dalmaciju koja ima koncesija za linije Laurusa odnosno puno prije njega Croatia Zadar Line. Porebno je dovesti par gradskih buseva, bar 15 lokalnih, 5-6 minibuseva i 12-15 za dalje linije,(od toga bar 4 troosovinca da voze za ZG). Mora se hitno nesto poduzeti po pitanju odrzavanja jer sa ovakvom situacijom CZT netreba slati nikakve buseve osim starih Tamova,Sanosa i Dubrava. Ostaje puno lijepih uspomena na ATP iz 80-tih i druge polovice 90-tih ali ovo zadnjih 10 godina je tuga i tragedija i nema druge nego drzati fige za sve one vozace koji su korektno radili svoj nimalo lagan posao. Valjda ce znanje i rad imati prioritet nad politikom i mutnim poslovima koji su na Balkanu  postali svakodnevnica.

lions

Oko 16:20 iz Vodica je za Zagreb otišao sivi volvo 9900 na liniji Šibenik - Vodice - Zagreb.

Ima li ovdje ATP zaposlenika ili nekih upucenih? Kada se autobus koji vozi tu liniju vraca?
Imamo za Zagreb u: 9:20 i 16:00
A za Šibenik u: 16:00, 19:30 i 23:00 (ova linija ide jos u Karlovac, Zadar i Biograd).

VISEON

Također i u 01,30 iz Šibenika (nekad išao iz Dubrovnika, pa jedno duže vrijeme nije vozio i sad ponovno vozi ne znam od kada, išao sa njim u 12mj. dolazi u Zg oko 5,40).

St!pe

U vrijeme kad sam redovito postao,uglavnom sam javljao koji je AV120 obnovljen i stavljao ekskluzive slika.
Danas je to sve uništeno u par godina.Vozi tek par Eurobuseva,krpaju se s najmovima.Satrali su i bijelog 9900.
Šta reći o firmi koja je trula od vozača do samog vrha.To treba ugasit.Ovo prodat šta se prodat da,5-6 ispravnih vozila ostavit i dovuć nekoga ko zna radit posao,jer oni očito neznaju.Čazmatrans vidim je glavni pretendent.Više nisam toliko upućen,ali mislim da je sve bolje od ovog trenutnog stanja.
Istih tih 50-60-100 neznam ni ja radnika koji se sad boje otkaza i zazivaju milost grada i sindikata su sve ove godine sebi spremali u džep.
To je sve trulo.Cijela struktura i firma.
Imaju rentabilne međugradske linije,a ljeti voze i Dubrovnik-Trst i Split-Ljubljana.Para je bilo,ali se pokralo i zamračilo i sad je ajme.A jebiga moja ekipa.
Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

VISEON

Da s ponedjeljkom je krajnji rok da Čazmatrans Nova predoci plan i financijsku strukturu s novcanim jamstvom za preuzimanje ATP-a Šibenik sa svim međunarodnim, međugradskim i lokalnim s gradskim prometom putnika, kao i turistickom agencijom, kolodvorom u Vodicama i svim nekretninama što su još uvijek u vlasništvu ATP-a Ši.

tamlover

Lijepo je vidjet St!pu opet!
Puno se ovdje posta o gradskom i prigradskom prometu, a imamo i za to predviđene teme u gradskom podforumu Šibenik JGP. Zadržimo se tu na sudbini poduzeća i dužim međugradskim linijama i autobusima koji ih voze.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Servis

Jučer potpisan ugovor o preuzimanju od strane Čazmatransa.

VISEON

Onda bi i ova tema mogla brzo pod Čazmatrans s obzirom kako su i druge firme prešle, jedino ako ne stoji u ugovoru da se koristi ime ATP Ši i dalje.

Servis

Ne piše još ništa o tome tako da ćemo pričekati.

Teutonic

Ja se samo nadam da će napokon staviti autobuse na linijama na kojima bi trebali biti.To znači da ne želim više gledat gradske buseve koji idu za Tribunj.
I hoću li morati kupiti novi pokaz kad ih preuzmu ili tek kasnije?