Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Ivan

Citat: conecto  u Kolovoz 20, 2014, 13:55:06
Conecti su 2005.
Da, da, pomiješao sam godište s ekvivalentnom serijom turskih MAN-ova koji su došli iste zime par mjeseci ranije... :-[

822DoDo

na Conectu (gbr.438) strgani "panti" na poklopcu motora tak da je to vise - manje samo nataknuto
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Pa koji tebi autobusi valjaju? Kukaš da je Citelis smeće, a hoćeš da se ovi raspadnu. Ma nedo Bog dragi da se raspadnu, to i Citari su sad jedini dobri zglobni autobusi. Da ih se sredi bili bi najbolji autobusi u ZET-u. To što se njima ne da održavat, njihov problem.

marin

Pojavili se Citelisi gbr. 791 i solo 793, te oba imaju naljepnice vozim na prirodni plin. Po nekakvoj logici sad više nisu zamjenski već ZET-ovi?

dominik,

Ali još nemaju ZET naljepnicu.
Izgleda da u APP fali tih naljepnica jer sam primijetio da ih par buseva nema već preko pola godine.

dean25

Što je tebi?
Ja kukam da su Citelisi smeće?
Gdje?kada?u kojoj temi?
Koliko znam da ako netko kuka da su Citelisi smeće da si to onda ti a ne ja.

Ja sam u prethodnom postu komentirao da je dobar potez da je na 109 MAN Biodizel,ali sam odmah dao ocjenu da su zapušteni tj da se o njima nevodi računa baš kak bi trebalo.

marin

I dok se ne raspadnu. Dobar je potez što su biodizeli na 109, a još bolje bi bilo da su Citelisi.
Pa ja kukam s pravom, ali namjerno nisam htio napisati da ti kukaš dok se voziš s vozačima da su krame i smeća i da slikam kak se cesta vidi itd, itd. Eto sad si dobio objašnjenje, inače ovo nisam morao napisat, mogao si sam skužit na kaj mislim.

Ivan

S kim se ti svađaš? Dean je napisao da su NG313 u lošem stanju, ne loši autobusi sami po sebi.

Meni je draže da na 109 voze Citelisi, nije mi baš jasno kojom logikom jesenski vozni red znači da ih treba maknuti s te linije.

Ivan

Usput, opet se pitam zašto svi skupa zovu NG313 "biodizeli" kad već godinama ZET to više ne stavlja bio u svoje autobuse. :P
Definitivno se osjeti po mirisu. Bedaste zaboravljene naljepnice ništa ne znače. Meni je nekako bilo glupo zvati ih bilo kako osim NG313 i kad su vozili na drugo gorivo, no dobro, da ne brbljam.

Ne mislim da će biogoriva spasiti planet, ali još uvijek mi inače nije jasno zašto je ZET potpuno odustao od toga kad je već imao infrastrukturu i kad se dobivaju poticaji i tako dalje, skuplje je održavanje ali lijepo se osjeti da Samoborček, Autoturist i Presečki i dalje stavljaju biodiesel i u novije autobuse (kad sam ranije pisao obično bi netko odgovorio "oni u svojim kramama mogu paliti i mazut", ali ovo nisu bile krame, mislim da sam osjetio i kod novog Crosswaya), pa mi nije jasno kako se isplati privatnicima a ZET-u ne... Možda je loše išlo sa 100% bio na NG 313, ali trebalo je probati i na drugima, ne sjećam se točno ali mislim da je u specifikacijama većine (a možda i svih) serija dizelaša 2008./2009. a možda i 2006. i školskih, bila priprema za 100% biodiesel pa se moglo malo probati na drugima, ili barem u manjem omjeru, no nikog vjerojatno nije bilo briga, kao i kod ostalih stvari u toj firmi kad je jednom netko rekao koga briga, nitko se više nije sjetio...

Robert

Ne znam po kojoj logici se stavljaju biodizeli na 109, al činjenica jest da su ih stavili na tu liniju jer su cijelo ljeto prometovali Citelisi. Možda je razlog klimatizacija. Meni osobno ne smeta jer su busevi sasvim OK što se tiče udobnosti i voznih karakteristika. Održavanje je sasvim druga priča. Ne znam u kakvom su stanju motori, al limarijski su pojedini u dosta lošem stanju (kao npr. gbr 163).

tramvajac 92

Biodizel Autoturist toči u svoje Classice, nije to G&S da može mazut  ;D

Mislim da je to (uz MB O405GN) jedini busevi koji imaju nadimak...

marin

Motori su u super stanju, idu kao da su se tek razradili, konkretno taj 163 ide ko raketa al doslovno, i jako je udoban. Nek kaže ko kaj hoće, to je istina.
Ranije sam već komentirao za taj 163 da je meni najbolji bus tu na zapadu.
@ Ivan
Iz konteksta se dalo zaključiti da je mislio da su loši...kako bi ti shvatio rečenicu da nek ostanu što dulje na 109 dok se ne raspadnu jer su zapušteni.
Zašto bi se raspali, pa lako se oni srede da se hoće. Od mene je to to.
Inače i ja se slažem samo nek daju Citelise na 109, biodizeli su uz Citare kao stvoreni za 172, 176, 177. A Citelisi nek se trgaju u gradu sad malo na sve ostale kratke linije uključujući 109 na kojoj su se godinama Citari trgali i bilo konstantno pretrpani. Ako biodizeli ostanu to je za njih kraj.
Da se mene pita, linija 172, 176, 177-Citaro, biodizel.
120-NG312, ili NG313, ipak ih još ima
109, 134, 125, 136, 119, 121-zglobni Citelisi
135, 137, 126, 127, 128-solo Citelisi
123, 124, 130-lionsi
To je što se tiče Črnomerca, a i na "Savi" nebi škodio koji Citelis ponekad umjesto da se rade nebuloze i stavlja se na 168, koji se još povlači u garažu, biodizel.
Solo Citelis ima za to sasvim dovoljno plina.

Ivan

A baš si se raspisao... Zašto bi na najekstremnije strme linije u gradu 128, 135 i 137 išli bilo koji plinski autobusi kad ima toliko dizelaša s 310 KS i mjenjačima namještenim za brdsku vožnju... Mene nekako zabavlja voziti se u Citelisima na 135 koju redovito koristim jer mi je još uvijek neobično, ali ako uključimo bilo kakvu logiku onda nije pravi izbor.

I ne znam koliko bi ti solo Citelisa rasporedio po gradu kad ih ima samo 20 (21), ako ih je 75% na cesti (i to je više od većine drugih tipova) već ih je 16 u prometu ako pokriju samo 114, 118, 124, 126, 127 i 129.

tramvajac 92

Problem kod 113 i 114 što je nekad solo, nekad zglob pa nemreš ozbiljno računat na ni na solo ni na zglob.

221

Kad se već spominju razne naljepnice, je li netko zna zašto je 850 ima one naljepnice s djecom i roditeljima?