Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

citaro

Shole

Odlične slike,  sve 5 !!!!   Široki plan,  fina kompozicija slike .......

citaro

Hvala, Shole :)

Btw. već sam ovo pitanje postavio, ali nisam dobio niti pozitivnu niti negativnu reakciju, pa evo ponovo. Što kažete da napravimo popis svih okretišta s nekim podacima o njima (vrsta: terminal/okretište, linije koje završavaju na istom i sl.) s pripadajućim fotkama i ta tema onda bude 'pinnana' kao i primjerice tipovi autobusa? Ja bih osobno napravio temu s postom u kojem bi bio popis svih okretišta i terminala i pripadajućih informacija i fotki, a one fotografije koje fale bih naknadno dodavao.

hrvoje.skoc

Meni se osobno jako sviđa ta ideja  thumbs

tramvajac 92

Ak riječani imaju slike stanica i okretišta, možemo i mi sam okretišta  thumbs

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

citaro

Super, onda se bacam na posao.

citaro

Evo tema ''Terminali i okretišta - popis'' je otvorena. Molim da se TAMO NE KOMENTIRA za slučaj da tema bude pinnana, pa da moderatori ne moraju diskusiju prebacivati ovdje, tako da sve pritužbe i ispravke pišite ovdje :)

Kod nekih okretišta/terminala sam imao problema odrediti što su (terminal, da ili ne), a isto tako sam za okretišta čiju fotku nemam privremeno ubacio screen-shotove s google mapsa, pa ako se nađe bolja fotka, lako se ubaci umjesto dotadašnje.

Kod nekih okretišta fali fotka - na njima ili nisam bio ili ih ne mogu naći na karti, pa bi svaka pomoć oko lociranja bila dobrodošla :)

tramvajac 92

Štrpet je djelom rikverc, možda neki vozač može okrenuti iz prve, na TBJJ se okrene baš na samom trgu, možemo to nazvati stajalištem.

Dobar početak  thumbs

citaro

Hvala, evo još malo pa je i 'istočni dio gotov i onda još VG.

Ivan

Okretište Žitnjak (ovo na slici ispod pruge) nije isto kao Žitnjak-Dioki, tamo se više niti jedan ne okreće, inače je bilo kod tvornice jednu stanicu poslije ovog okretišta Žitnjak, ali valjda više nema potrebe kad je Dioki u problemima.

Linija 162 se na većini polazaka okreće u Ašpergerima koje je zapravo slično okretište kao obližnje Štrpet (tehnički oba su u Kupinečkom Kraljevcu, ali ZET to malo čudno označava po zaselcima, mislim da bi na obje linije na displeju moglo pisati 16x K.KRALJEVEC i u drugom redu x ili y, kako na drugim linijama piše ZAGREB / __); uglavnom, kao i Štrpet nekad se može okrenuti od prve ali obično treba malo u rikverc, a polasci za Kupinec su više iznimka kad treba dopuniti 169 nego pravilo.

Donji Dragonožec, ako se nešto nije promijenilo, nije baš u strogom smislu okretište jer bus kruži kroz trokut Turopoljska - Donjodragonožečka - Pod Stoborom, i između svakog raskrižja je po stotinjak metara, između su kuće a ne travnjak ili asfalt kao na tipičnom okretištu. Tako je bar bilo sa svakim vozačem s kojim sam ja išao, možda ima nekih koji se i okrenu kod škole, iako ne vidim potrebu za takvim manevrom.

Inače, ako su Reljkovićeva i Prečko "terminal" ne znam zašto onda ne bi bili i Trg Mažuranića, Vrapčanska aleja i Podsused - most, jer tamo neki Samoborčekovi polasci imaju prvu stanicu. :P :)

citaro

Hvala Ivane na dopunama.  :)

Buduci da vise ne mogu uredjivati post, mozes li ti molim te popraviti greske? I zabunom sam poslao dupli post u toj temi, pa te isto molim da visak obrises.

822DoDo

ono ti je kriva slika za okretiste u Laktecu (na tom raskeizju okrece skolski Cazmatransov bus), zet okrece na raskrizju prije u rikverc, naravno

P.S.
Evo slika sa google maps pa ako je netko od vas voljan neka zamijeni
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

sokre

Možda bi `Reljkovićeva` trebalo preimenovati `Trg dr. Tuđmana`.

Čisto zbog lakšeg snalaženja.

citaro

Otkrio sam još 2 greške...

- okretište 218 nije Savica I., već samo Savica
- kriva slika i naziv za Travno, bus ne stoji na Božidara Magovca 111