Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

tomobrad

Citat: tamlover  u Prosinac 02, 2007, 23:12:09
Ovo je jako korisna tema bila na starom forumu i nikako ju ne bi smjeli izostaviti. Kao i prije, pišimo mišljenja, komentare i dnevne zanimljivosti o linijama.

Kratko predstavljanje linije 102

Trasa: Britanski trg - Nazorova - Tuškanac - Gornje Prekrižje - Šestinski vijenac - Šestine - Šestinska cesta - Mlinovi - Mihaljevac

Dužina: 9 350 m

Tipovi buseva: otkad se gotovo svaki dan vozim sa 102 (od 1999.) na njoj pamtim redovno NL 263 '99, s čestim upadima EL 2x2, pa još NL 263 '03 i naravno sada NL 313. Dakle, na njoj su uvijek vozili najnoviji busevi.

Iz smjera Mihaljevca, na Britancu se 102-jka "pretvori" u 103 i produži do Kraljevca.

gaspa

Naravno da su busevi najnoviji. Društvenu elitu s Pantača i okolice ne može voziti neka krdža  ;D

DJ_ZG

Citat: gaspa  u Prosinac 03, 2007, 13:24:57
Naravno da su busevi najnoviji. Društvenu elitu s Pantača i okolice ne može voziti neka krdža  ;D

to sam i ja uvijek mislio :D isti slucaj i sa 101 ;)

NL 313

Sumnjam da je zbog toga, jer se "društvo s Pantača i okolice" vozika uokolo sa skupocjenim autima tak da im bus nije potreban. A to kaj stavljaju nove buseve je zbog toga što su linije prikladne za takav bus, uvijek su gužve na polasku, a ima i dosta umirovljenika kojima klima u ljetno vrijeme (ako radi) dobro dođe!
NL 313 i NG 313 su najbolji zagrebački busevi
Ali zadarski novi citari su također među najboljima kod nas

Ivan

Eto, linija 139 je dobila natpis na displeju... Trebalo im je "samo" 4 tjedna...

DJ_ZG

Citat: NL 313  u Prosinac 11, 2007, 12:53:32
Sumnjam da je zbog toga, jer se "društvo s Pantača i okolice" vozika uokolo sa skupocjenim autima tak da im bus nije potreban. A to kaj stavljaju nove buseve je zbog toga što su linije prikladne za takav bus, uvijek su gužve na polasku, a ima i dosta umirovljenika kojima klima u ljetno vrijeme (ako radi) dobro dođe!

naravno i to stoji... svi se vozikaju svojim auticima... al se opet nemogu oteti dojmu da novi busevi uvijek voze na mondenim lokacijama... mozda kad predsjednik ujutro ode do ograde po novine voli vidjeti novi bus kak prolazi :)

a sad, linije prikladne za takav bus... neznam kako si to mislio... ceste onuda i nisu bas nesto bajno, guzvi na polascima ima svuda isto tako i umirovljenika, a i svima nama klima dobro dodje :D

NL 313

ceste su uglavnom u redu, u zadnje vrijeme jedan je dio obnavljan,  a to znam jer sam se 10 godina svaki dan vozio tom trasom!
NL 313 i NG 313 su najbolji zagrebački busevi
Ali zadarski novi citari su također među najboljima kod nas

Ivan

Hm, iako na voznom redu i dalje piše da je izvanredna linija, na ZETovoj karti linija je Mihaljevac - Tomislavov dom označena normalnim sljedećim slobodnim gradskim brojem, 140. :) Znači li to da vrijede (ili će vrijediti) redovne zagrebačke karte? :) Znam da će im to malo smanjiti profit, ali mislim da bi to bilo lijepo, također i kad otvore novu žičaru, sigurno bi tada bilo još i malo popularnije...

manoplan

Jedno pitanje za Vas koji možda znate...
U POS-ovom naselju u Španskom,preciznije kod nove škole i vrtića napravljeno je ugibalište za autobus (stanica).Autobusi zasad tamo ne prolaze.Znate li ima li ZET u planu uvesti kakvu liniju ili možda preusmjeriti neku od starih.

Ivan

Citat: manoplan  u Prosinac 22, 2007, 12:11:39
Jedno pitanje za Vas koji možda znate...
U POS-ovom naselju u Španskom,preciznije kod nove škole i vrtića napravljeno je ugibalište za autobus (stanica).Autobusi zasad tamo ne prolaze.Znate li ima li ZET u planu uvesti kakvu liniju ili možda preusmjeriti neku od starih.
Planovi koje sam čitao po novinama su da linija 114 u budućnosti ide kroz POSovo naselje, onda kada se napravi tramvajska pruga između Ljubljanice i Horvaćanske i linija 9 produži do Prečkog...

tamlover

Ugibališta takvih ima dosta u gradu koja godinama stoje neiskorištena. U POS bus sigurno neće tako skoro.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

manoplan

Hvala na odgovoru.
Znači,morat ću i dalje koristiti liniju Reljkovićeva-Malešnica koja me jedina može efektno (bez presjedanja na tramvaj) dovest do centra grada.Problem je u tome što moram pješačit do najbliže stanice punih 15 minuta

tamlover

E sad, nemaš stan u tramvajskoj zoni i s tim bi se trebao pomiriti. 146 je ionako izmišljotina debila koji duplira tramvaj i autobus Ilicom dobra 2 km i trebalo bi ju vratiti tamo gdje joj je i mjesto - na terminal Črnomerac. Ako hodaš od POS-a do busa koji vozi za Stenjevec (!!!) onda razmotri malo svoju logiku (gdje bi već bio da si sjeo na jednu od dvije linije koje slijede)...
POS ima dvije linije koje mu gravitiraju i mislim da je logično što ne voze baš samim središtem naselja (jer ne vozi bus ni središtem starog Španskog npr. ili Gajnica). To su 115 i 134. Od onog trgića kod vrtića i na jednu i na drugu stranu ne treba više od 3-4 minute do autobusa. Ja stvarno ne razumijem gdje je tu problem! Osim u komociji.

manoplan

Citat: tamlover  u Prosinac 23, 2007, 11:01:51
E sad, nemaš stan u tramvajskoj zoni i s tim bi se trebao pomiriti. 146 je ionako izmišljotina debila koji duplira tramvaj i autobus Ilicom dobra 2 km i trebalo bi ju vratiti tamo gdje joj je i mjesto - na terminal Črnomerac. Ako hodaš od POS-a do busa koji vozi za Stenjevec (!!!) onda razmotri malo svoju logiku (gdje bi već bio da si sjeo na jednu od dvije linije koje slijede)...
POS ima dvije linije koje mu gravitiraju i mislim da je logično što ne voze baš samim središtem naselja (jer ne vozi bus ni središtem starog Španskog npr. ili Gajnica). To su 115 i 134. Od onog trgića kod vrtića i na jednu i na drugu stranu ne treba više od 3-4 minute do autobusa. Ja stvarno ne razumijem gdje je tu problem! Osim u komociji.

Pa naravno da je u komociji 'problem'.Zar je tu nešto loše?

tamlover

Po meni je!
Tražiti nekakvu liniju za kvart kojem su pod nosom 2 autobusa (6 ako se protegne noge do stanice na Zagrebačkoj av.)!??
Jao, jao - ima ljudi koji su puno bliže Trgu bana pa pješače puuuno duže od stanara POS-a Špansko.
A da ne govorim o tome kakav takt ima linija 115! Što bi dali neki da mogu dobit takt 115-ice! Odrekli bi se autobusa koji im stane pred kućnim pragom - jednom u satu, ili vikendom triput dnevno. >:(