Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

822DoDo

Sve su to vrazje birokratske stvari...uglavnom da dalje ne mlatimo bezveze Conecto je Turčin jer je stvarno proizveden u Turskoj...hvala na odgovorima
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

NP-549

Citat: Dreamwalker  u Kolovoz 27, 2015, 21:27:21
2007. prvi vlasnik. Još imam originalnu prometnu (ove godine ju budem mijenjao) tak da to ipak ovisi od auta do auta.

Otkad smo u EU se to drugačije vodi. A zašto, sam bog zna

smogovci.bbb2

Pa i MAN je svu proizvodnju buseva prebacio u Poljsku i Tursku. Nije onda ni on više ŠVABO (ili je  ;D )
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

tramvajac 92

Naši zadnji MANovi su 100% iz Poljske, mislim da su i prethodni, da su oni NL 263 (iz 1999) zadnji proizvedeni u Njemačkoj.

Tomek

Da, što se tiče NL-a samo su oni iz 1999. iz Njemačke, ostali su Poljaci i pokazalo se da kvalitativno nema razlike, štoviše, ovi iz 2003. se možda i bolje dugoročno drže od onih iz 1999.

Shole

Da, al je i model razvijen za razliku od onih prvih Njemačkih

Tomek

Zanimljivo je da i ti Njemački koji su bili s početka proizvodnje su se pokazali sjajnima uz minimalno održavanje, nije ni čudo da toliko ljudi u ZG preferira MAN uz takve serije autobusa s kojima godinama nije bilo nekih ozbiljnijih problema, a za održavanje nisu čuli.
Zanimljivo je i to da je kod nekih nakon jedno 12-ak godina na dijelovima izbila hrđa dok na nekima nije, no nakon što su komplet sređeni u ARZ-u su većinom hrđali nakon manje od godine dana.. Nevjerovatno!

tamlover

Drž vodu dok majstori odu. Sigurno je kvalitetno napravljeno, zamisli da ti tako auto netko složi!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Majstor

Nema veze sa kvalitetom posla već materijala
Običan lim nije za oplate autobusa a javna nabava bas takav kupuje
Samo mi sudite pošteno !

tamlover

Kad sam napisao kvalitetno napravljeno to je podrazumijevalo i materijale i posao. To jedno bez drugoga ne ide.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

leonardo123

Danas sam vidio Lion'sa na autoputu od Zaprešića prema Zagrebu. Nažalost, nisam zapamtio garažni broj, ali mislim da se radi o APP-busu. Naprijed je na displayu pisalo PROBNA VOŽNJA. Zna li netko o čemu se radi?

tramvajac 92

Možda je baš to  ;D

Nakon servisa su ga izveli na probnu vožnju, pa i na autoput da vide kako ide. Ako je test prošao, ide u garažu, pranje, tankanje i parking dok ga ne napišu za neku liniju. Nisam siguran jel ide prvo tenkiranje ili pranje, al nije ni jako bitno.

smogovci.bbb2

http://www.zet.hr/default.aspx?id=5739

Citat:ZET-om do škola uz visoke standarde

Posebno prilagođeni autobusi za prijevoz školske djece, koji nadmašuju visoke propisane standarde Europske unije, od danas su opet u prometu.

Tijekom ljetne stanke vozila su pripremljena za novu školsku godinu, a njima će se dnevno prevoziti oko 3.500 učenika do 19 osnovnih škola. Podsjetimo, posebnim linijama prevoze se učenici nižih razreda osnovnih škola kojima je prebivalište udaljeno do 3 kilometra od obrazovne institucije, odnosno više od 5 km za učenike viših razreda.

Na zagrebačkim je cestama, osobito u zonama škola, od danas znatno veći broj djeca pa sve sudionike u prometu pozivamo na dodatan oprez.

Nije na odmet niti podsjetiti kako se na redovnim tramvajskim i autobusnim linijama tijekom vožnje treba držati za rukohvate. Sve putnike molimo za međusobnu suradnju, uz preporuku da se prtljaga, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, ne nosi na leđima, nego drži u ruci ili na krilu. Budite oprezni i s drugim predmetima, poput sve potrebnijih kišobrana.

Mjesto u vozilu prepustite onima kojima je potrebnije. Podsjećamo, zbog vaše sigurnosti, ulazak ili izlazak iz vozila nije dopušten tijekom i nakon signala na vratima. Zahvaljujemo vam što se pridržavate naših preporuka!

Želimo vam ugodno putovanje i sretan put!

GT-R

Vidjeh maloprije kockicu stoji na Heinzelovoj u smjeru juga na cesti, iza nje Crafter, a jucer jedna kockica u smjeru Kvatrica full plava gbr 52x na 4. vratima jedno krilo otvoreno u voznji.