Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

marin

Samo Citaru u pravilu legne cijeli prednji kraj, a ne samo desna strana kad npr svi ulaze na prva vrata, a to se riješava kneeling tipkom ili se zatvore vrata i pričeka se malo (i čini mi se da ne smiješ tada držati kočnicu).

man323

Koji je motor u midijima #16 i #17? 220KS ili 241KS

Sent from my iPhone using Tapatalk

tramvajac 92

220 konja, kao i u starima.

Dreamwalker

Cacciamali gb 91 je dobio novu presvlaku poda i nove nosače sjedala. Nisam siguran jel jedini.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

Zar mu je to već potrebno ?  Pa koliko je prešao ?

Dreamwalker

Kako je 91 bio u APP, danas mi je ovo bila prva vožnja njime. Općenito, nosači su u katastrofalnom stanju, i to im je svima mana. Truli već dugo vremena. Kad su došli, svi su imali onu sivu standardnu presvlaku poda, a na ovome mi je baš upala u oko da je crna s točkicama i vidi se da su nosači novi jer se šarafi još sjaje. Inače su ZET-ovi Cacciamali dosta loše sklopljeni. Na nekim primjercima se može vidjeti ispucali lak s prednje strane, imaju problema sa senzorima od vrata (pište da su u vožnji otvorena vrata), rukohvati su rasklimani, a neki i prokišnjavaju. Prošli su oko 200 - 250 tisuća, a neki primjerci kod dodavanja gasa zvuče kao stari Volkswagen T3 kombiji ;D

NP-549

Al su unatoč svemu tome bolji od onog Stratosa

tramvajac 92

Meni kao putniku je stratos bolji, ne skače toliko, djeluje mi solidnije napravljeno. Jedino me kod njega muči što je zvuk za otvaranje/zatvaranje vrata preglasan.

NP-549

Za putnika je sigurno bolji jer je niskopodan,   ali s tehničke strane me interesiraju kakvi su.  Ono što sam načuo je da su katastrofa.  Autonomija oko 100 kilometara,  više napraviš nultih nego na liniji,  a diferencijali se raspali nakon 10 tisuća kilometara, što ne smatram nekom bezveznom pričom jer on zbog svoje niskopodnosti nemože imat klasični diferencijal, i kozna kako je to izvedeno.  Očito jako loše.   Nebi se ni najmanje čudio da je ZET znao za autonomiju i namjerno su ih uzeli puno više nego im stvarno treba

Majstor

Raspadaju se redukturi na diffu
Bez reduktora bi išao 170 kmh
Zet nije htio od leasinga preuzeti Cicimicije dok ih ne urede neke vise neke manje jer su raspadnuti
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Dok su kod nas postojali samo Čičimičiji onda ih nitko nije htio vozit nego su se grabali za stare Traffice,  a onda kad su 2013. došle Kapene na plin nastala prava pomutnja ko će ugrabit bolji Čičimiči.  Sad slove za najbolje minibuse  :) :)   Natankaš ga i miran si 500 km,  a Kapenu moraš točit 3 ili 4 puta u smjeni i stalno gledat na kazaljku jer ako stane moraju te šlepat, a to su muke isusove

Tomek

I po pričama vozača s kojima sam pričao, a i moje putničko iskustvo je da je Stratos prema Cacciamaliju kao Sprinter prema Dailyju, jedino je problem CNG pogona jer mogu proći samo 110km na plin, al to se riješava u ZET-u zamjenama usred dana drugim Stratosom.

Dreamwalker

Ivan

Citat: NP-549  u Prosinac 05, 2015, 11:16:37
Nebi se ni najmanje čudio da je ZET znao za autonomiju i namjerno su ih uzeli puno više nego im stvarno treba
Mislim da je netko morao znati... Nije da možeš sakriti volumen plinske boce kad ju vidiš, lako je izračunati po potrošnji motora dokud može dogurati. Ako je u natječaju bila navedena autonomija (netko stvarno treba c/p ako ima) onda ih treba vratiti... Jer ni nema potrebe za njima kad ne voze ništa što CC nisu mogli u broju u kojem su već bili prisutni.

Zašto su uopće uzeti ili došli u obzir stvarno mi je misterija. APP (još) nije poslao CC drugima iako ih ne treba, i u pogonu ima debelo preko 20 minija za ono za što dnevno na cesti treba 4!!! vozila!!! Tko to radi tako očito budale od Zagrepčana i od ZET-a koji se guši u dugovima, zaista bih volio znati.

Ako se još može, treba ostaviti recimo 6 komada, ostatak vratiti ili prodati nekim manjim gradovima kojima ova autonomija može proći, a umjesto toga kupiti midije kojih se lako može koristiti 20-ak, no ili nitko bitan nema pojma ili nikog nije briga pa se ova opcija zaboravlja iako je u gradovima i na istoku i na zapadu sve češća, no ZET je mudriji od svih...

Dreamwalker

Ja bi rekao da je napravljeno točno ono što treba raditi. Povukao bi paralelu s HŽom na proljeće kad je masa linija bila ukinuta zbog manjka strojovođa. Napravljeno je restrukturiranje na način da su oni koji se po kancelarijama igraju na kompu i stoječki nešto rade jer nemaju gdje sjesti koliko ih ima, a otpuštena je hrpetina strojovođa. Na papiru sve štima, smanjili su broj radnika. E tako i u ZET-u. Fali im recimo 10 midi autobusa koji imaju kapacitet od xx ljudi. Nabavljeno je 16 mini autobusa koji imaju yy kapacitet. Ako staviš jedndžbu xx*10=yy*16, sve paše. Oni su povećali ukupni kapacitet voznog parka koji je bio u manjku, a to što nema tko voziti vlakove i to što je kupljeno 16 neiskoristivih škatula, je u ovoj priči najmanje bitno.