Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

dominik,

Citelis g.b. 684 je danas imao djelomično odvojeno staklo nasuprot 2. vrata koje se odvajalo i lupalo za vrijeme vožnje. Očito da je loše zaljepljeno prilikom zamjene pa je popustilo jer mi se čini da je baš iznad tog stakla s vanjske strane bus prelakiran, tako da je valjda bilo i razbijeno staklo.

marin

Ima još bar 10 Citelisa u kojima lupaju te bočne šajbe na svakoj manjoj grabici jer su im spojevi nikakvi. Donji dio stakla kad se stisne doslovno se vidi cesta!
A na recimo gb.r 770 ja samo čekam da padne jedna bočna šajba kolko lupa i trese, drži se samo za gornji dio. Tak da to nije ništa novo.

dominik,

Super, tako je i na ovom to izgledalo.

Ivan

Citat: marin  u Veljača 23, 2016, 09:41:57
Ima još bar 10 Citelisa u kojima lupaju te bočne šajbe na svakoj manjoj grabici jer su im spojevi nikakvi. Donji dio stakla kad se stisne doslovno se vidi cesta!
A na recimo gb.r 770 ja samo čekam da padne jedna bočna šajba kolko lupa i trese, drži se samo za gornji dio. Tak da to nije ništa novo.
Ma baš 10... Ima ih par, često sam u 770 pa ne bih rekao da je problem blizu barem 20 Citara na kojima postoji slično stanje a stakla se ljuljaju još dalje, pogotovo solo kod kojih je ovo praktički neizbježno. :P I osjećaj još neugodniji zbog tvrđeg ovjesa, i zbog šasije su imali ne samo odvajanja (redovita) nego i pucanja što se vidi po novijem modelu stakla. Samo to nitko od vas nikad nije vidio a kamo li "zabilježio" i zabrinuo forumsku javnost...
A dogodi se povremeno i na MAN-u, rjeđe ali izuzetno neugodno jer su im stakla još duža nego Citarova i staklo onda struže po metalu i staklu. Pa o tome nitko ne piše svaki put kad primijeti, MAN ili Mercedes je blagoslov kad dođe na liniju makar među staklom ili na limariji imao rupu kroz koju može proći pas i da mu ruži prijenos i ga odvlači dizalica i da mu je ispao auspuh i da mu mjenjač ne radi a vozač vozi klikanjem 1-N-2-N, ili pogotovo tvrda vožnja neugodna za putnike što se Citelisu skoro nikad ne događa ali ipak ćemo zabilježit Citelis jer se "čudno" nagnuo, čak i u segmentu u kojem je bolji ne valjda, sve bolje od Citelisa a za probleme na ostalima nikad čuli a kamo li vidjeli. ::| ::|
Ali valjda samo ja nailazim na takve primjerke MAN-a i MB-a, samo neću pisati pizd..ije jer je to često prosječno stanje za ZET, ako vidim serijski problem onda napišem da raspravimo jednom u par godina ili o pojedinom g.b. koji ima izraziti ili ako ga duže znam onda primijetim dugo zapostavljan problem, no o jednom modelu imamo nadobudne izvještaje jer su nekome nepreboljena opsesija i moramo znati svaku glupost kao tragediju. Kojem g.b. danas škripe vrata ili se čudno nagnuo, baš me zanima zašto nije već na rezanju. ::|

Ništa novo s modernim staklima... Ali bitno da je istaknut problem Citelis. :P
Muka mi je više stalno trkeljat po istom, ispada forum za smeće, kako niste sebi dosadni više u 3pm.
::| ::|

dominik,

Koji je tvoj problem? Prvi put sam to primijetio na Citelisu i to napisao bez da i jedan bus favoriziram, pogotovo ako je neispravan.
Ovo je forum pa se tu i tamo napiše neka zanimljivost i to je to, čemu drama?
Meni je isto dosadno čitati kako jedini braniš te Citelise kao da si ih ti proizveo, a moje osobno mišljenje je da ti busevi ne valjaju ali baš nisu ni za smeće, pa se ne moram to u svakom postu isticati.
A tebi ako ti se nešto ne čita, nitko te ne tjera da čitaš.
Jedno stavno sam morao reagirati jer si mi dosadio s tim da uvijek imaš neki komentar koji se tiče Citelisa.

marin

Stvarno, Ivane, vjeruj mi problem je veći nego što misliš. Ja sam zabrinut oko njegovih stakala, uostalom pucala su na solo Citarima, zglobnim nisu? Niti na novim zglobnim i nema niti jedan da se klima staklo i cijela je**** konstrukcija krova i svega, dok kod Citelisa je to tako i rekao sam, dok se malo nasloniš na staklo pored stolice ti ga odmakneš da se vidi cesta!! To je već ozbiljniji problem, a teoretski u tom trenutku kad se nasloniš može proći auto pored tebe kroz lokvu i smočiti te kroz tu rupu! Reci da cjepidlačim ali onda niti water test nije kako spada, a da ne pričam da prokišnjavaju naveliko (i nije kondenzacija, provjereno)!

Shole

Problem je sa staklima koja su naknadno stavljana, a ne sa originalnima.  E sad, dal je to do vaših majstora u garaži, ili je to rađeno u Resniku to vi znate.  Što se plafona tiče,  Citelis ima potpuno drugačiji plafon od MAN-a i Mercedesa,  oni paneli su samo prislonjeni na konstrukciju i lagano zaljepljeni.  A materijal je nešto kao stiropor al malo čvršće.  Ako se baš zainatiš vrlo lako podigneš cijelu ploču  (slično ko spušteni stropovi po kancelarijama)

Portos

Citat: Shole  u Veljača 24, 2016, 10:02:53
Problem je sa staklima koja su naknadno stavljana, a ne sa originalnima.
Točno. Očito se netko ne drži propisane tehnologije pri lijepljenju zamjenskih stakala. To je problem onog tko bus održava a ne proizvođaća autobusa i nema veze sa kvalitetom samog autobusa jer to nisu originalna stakla. Na modernim autobusima oplate i stakla dodatno ukrućuju karoseriju vozila, ukoliko su stakla loše zalijepljena trpi kompletna konstrukcija karoserije. Ne znam tko vrši zamjenu stakala na ZET-ovim autobusima, ali definitivno netko ne zna svoj posao.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

dominik,

A jesam ja nešto drugo napisao?
Marin se samo nadovezao na moj post, ali odmah je to protumačeno kao pljuvanje po Citelisu, jer se slučajno ne smije ništa primjetit na njemu.
Pa meni bus sa takvim problemom nema šta raditi u prometu dok se to ne popravi jer postoji opasnost za putnike i ostale sudionike u prometu,  a ja gledam već 2 dana g.b. 684 kako redovno vozi i sumnjam da su to preko noći riješili.

marin

Za taj 684 je jedan vozač napisao da neka ga otpeljaju na CIOS ili neka ga poprave i da na cesti nema što raditi jer bus nije išao s mjesta, nabijao je kao niti jedan drugi, krov se cijeli tresao i raspadao, a i ni kickdown mu nije primalo kolko je smeća ispod pedale gasa bilo valjda (iako neki dan danas normalno funkcioniraju, a neki su kao zapečeni i nikako se ne daju stisnut od kad su bili novi). A stakla da nisu original? Tko kaže da se nisu odljepila samo s donje strane, a s gornje tako i tako nisu zaljepljena kad se drže za nešto crno plastično.

Portos

Citat: marin  u Veljača 24, 2016, 21:42:55
Za taj 684 je jedan vozač napisao da neka ga otpeljaju na CIOS ili neka ga poprave i da na cesti nema što raditi jer bus nije išao s mjesta, nabijao je kao niti jedan drugi, krov se cijeli tresao i raspadao, a i ni kickdown mu nije primalo kolko je smeća ispod pedale gasa bilo valjda (iako neki dan danas normalno funkcioniraju, a neki su kao zapečeni i nikako se ne daju stisnut od kad su bili novi). A stakla da nisu original? Tko kaže da se nisu odljepila samo s donje strane, a s gornje tako i tako nisu zaljepljena kad se drže za nešto crno plastično.
Dok god nadležni iz ZET-a toleriraju takve autobuse u prometu i ne poduzimaju ništa da se poboljša njihovo održavanje stanje će biti takvo kakvo je. Tebi Marine predlažem da osim što nas uredno izvještavaš o kvaliteti Citelisa napišeš jedan E-mail ZET-ovoj službi za odnose s javnošću te Policijskoj postaji Prometne policije te im ukažeš na neispravna vozila u prometu. Možda tada netko od nadležnih reagira te pritisne održavanje da radi posao za koji su plaćeni a možda se kojim čudom pojavi i neka patrola Prometne policije te isključi takva vozila iz prometa. Mi ovdje na forumu smo ionako nebitni i ne možemo utjecati na održavanje tih autobusa.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Citat: marin  u Veljača 23, 2016, 21:48:14
Stvarno, Ivane, vjeruj mi problem je veći nego što misliš. Ja sam zabrinut oko njegovih stakala, uostalom pucala su na solo Citarima, zglobnim nisu? Niti na novim zglobnim i nema niti jedan da se klima staklo i cijela je**** konstrukcija krova i svega, dok kod Citelisa je to tako i rekao sam, dok se malo nasloniš na staklo pored stolice ti ga odmakneš da se vidi cesta!! To je već ozbiljniji problem, a teoretski u tom trenutku kad se nasloniš može proći auto pored tebe kroz lokvu i smočiti te kroz tu rupu! Reci da cjepidlačim ali onda niti water test nije kako spada, a da ne pričam da prokišnjavaju naveliko (i nije kondenzacija, provjereno)!
A da to potkrijepiš kojom slikicom? ???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Rekao bih da malo prejudicirate stvari. Svaku večer  bus123 bus123 bus123 prelaze preventivni TP, pa netko stavlja svoj potpis da je vozilo ispravno. Ujutro vozač procjenjuje da li je bus ispravan pa ga mijenja ili vozi. Teško da vozač može znati da neka šajba nije zalijepljena u donjem dijelu jer je za volanom.
Marine, kad dođeš na krajnje stajalište priđi vozaču i pokaži problem ili dozovi otpremnika i ukaži na problem.
Pisati uredu za odnose s javnošću ili Policiji je malo previše jer to nije kvar vitalan za promet pa da se slijedom toga isključi iz prometa.
U krajnjoj liniji nazovi APP i traži rukovoditelja pa ukaži na problem i navedi garažne brojeve pa će uslijediti reakcija.
Ili nazovi Autobus doo, i požali se na održavanje.
Mislim, uopće ne znate proceduru održavanja buseva u garažama ZET-a. Dragi Portos može se forumaški biti bitan, samo treba ciljano pitati onoga koji je odgovoran ili koji može promijeniti stvari.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Nije problem, mislio sam i video snimiti i uploadati na ytb, samo kad nađem jedan takav Citelis, ukomponirat ću sve zajedno od drmanja cijele konstrukcije, do stakla.
I 421, ne znam kako to misliš, ali puno puta jedna te ista stvar se ponavljala iz dana u dan iako je svaki dan pisano u knjigu, tak da ako meni onaj koji pregledava autobus na piše da je isti ispravan (a u knjizi kvarova piše kvaro/kvarovi), onda taj laže. Puno puta je samo potpis na kraju tog lista ili je uvedeno itd..

leonardo123

Garažni broj 454 promijenio tablice: 8256FP