Linije - prijedlozi

Autor tamlover, Prosinac 10, 2007, 14:50:24

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Rujan 28, 2016, 16:43:35
Koturaška je veći dio dana skoro prazna, ali su to peroni prilagođeni za 12m buseve, što je malo nezgodno za 18m bus.
To ne smeta na Črnomercu gdje ljudi cijele dane hodaju s tramvaja i s busa na bus i u Konzum iza tih autobusa :P a nema druge opcije nego vožnja u rikverc, ovdje na Koturaškoj je područje na kojem se pješaci uopće ne kreću i mislim da je neizmjerno bolja situacija, ne bi smio biti nikakav problem za vozača.

tramvajac 92

Črnomerec je kaos, da uopće dođeš do busa moraš se probiti kroz terasu birtije, nekoliko kioska i štandova i pokojeg ilegalca. Onda nastaje potraga za busom (ako nisi često tamo, nije nikakav problem izgubit 10 min dok nađeš bus. Pogotovu kad s istog perona polaze 2 autobusa u isto vrijeme za različite smjerove. Jedan je na peronu, a drugi negdje pokraj. Zglobni na dosta linija vire van svojom zadnjom trećinom i slično.

Moglo bi se to i presložiti, pa da ne mora toliko zglobnih van viriti, ali dobro. Nikog još nije puknuo bus tamo na sreću.

Na Gl. kolodvoru se da postaviti još jedan bus. Recimo da stoji na peronu s 219.

smogovci.bbb2

Da, 229. I ZET neće jer im taj peron služi kao parkiralište za linije 218, 234, 268, 281 dok nema polaska na 219
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Da se i to posložit. Za par polazaka u danu i nije neki veliki problem, a što se tiče parkiranja buseva na ovim linijama, između 221 i 220 ima mjesta za  2 zglobna, te pored 220 isto 2 (malo taxi smeta, al to se može premjestiti prije terminala, uz ZABU, prije ona 3 parking mjesta) + još 2 mjesta di se parkiraju dvokratni VR. Znači, ukupno 6 mjesta, + iza 221 to je 7. Od 24 zglobna vozna reda, znači da se skoro 1/3 buseva može sparkirati tamo.

smogovci.bbb2

Traženo je preko VGČ N. Zg- istok da se 229 prebaci na peron od 219 jer 229 vozi subota, nedjelja (blagdan, praznik) preko Sloboštine. Ali su odbili (razlog u mom predhodnom postu)

Ivan

Kako im je razlog stajanje drugih autobusa kad ih je vikendom manje i svi stanu na svoje perone, a 229 vozi triput rjeđe nego 219? ???

ZET treba poraditi na logici svega što radi općenito, a putnici najčešće ispadaju najmanja briga.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 29, 2016, 07:37:48
Da, 229. I ZET neće jer im taj peron služi kao parkiralište za linije 218, 234, 268, 281 dok nema polaska na 219
Traženo je preko VGČ N. Zg- istok da se 229 prebaci na peron od 219 jer 229 vozi subota, nedjelja (blagdan, praznik) preko Sloboštine. Ali su odbili (razlog u mom predhodnom postu)
Obje tvrdnje su neistinite. Nebulozno je pomisliti a kamoli izreći da peron 6 služi kao parkiralište za linije 218, 234, 268, 281 dok nema polaska na 219 i da zato ZET neće.
Činjenica je da su se vozači u dane vikenda dosjetili kako ne smetati kolegama, a da pritom budu što bliži službenim prostorijama, ili kad idu kupiti karte ili kad žele nabaviti provijant. Preseljenje linije 229 s perona 10 na peron 6 je u proceduri.
Citat: Ivan  u Rujan 29, 2016, 15:22:50
Kako im je razlog stajanje drugih autobusa kad ih je vikendom manje i svi stanu na svoje perone, a 229 vozi triput rjeđe nego 219? ???
ZET treba poraditi na logici svega što radi općenito, a putnici najčešće ispadaju najmanja briga.
A ti prije skoči pa reci HOP. Akademski građanin temelji svoje znanje na činjenicama i faktima, a ne na nečem drugom.
Dajte više uđite u sistem sa svojim znanjem,idejama, energijom da promijenite stvari nabolje tako da putnici postanu razlog briga, a  bus123 predmet želje!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

citaro

Citat: 421  u Rujan 29, 2016, 20:04:58
Dajte više uđite u sistem sa svojim znanjem,idejama, energijom da promijenite stvari nabolje tako da putnici postanu razlog briga, a  bus123 predmet želje!

Nije li to prije svega rezervirano za rodijake?

Ivan

Citat: 421  u Rujan 29, 2016, 20:04:58
Pa slao sam ideje s koordiniranim voznim redovima koje su bile napredak za putnike, ušteda za firmu i 100% poštovale standarde za vozače i pravila disponiranja, pa nula bodova, sve je završilo sa "zahvaljujemo i proslijedit ćemo" a zapravo u smeću.
Nisu bile produkt nekog mega-projekta da se osjećam jako zaslužno nego 2-3 h zabavljanja brojevima, ali sustavno i povezano daleko nego sad je, i to 2-3 h poslagivanja je očito puno više nego ljudi plaćeni za to rade.

Nema ulaska u taj sustav, tako da je bolje ne misliti da se može išta dobro bez pretresanja sustava od temelja.
Eventualno nešto preko lokalne politike, ali kad se nešto i mijenja kad rade "na traženje g.č." onda je opet toliko nekoordinirano i zbrda-zdola da su promjene često sasvim beskorisne, kao "usklađivanje" voznih redova 136 i 146 pomicanjem nekih polazaka za 2 minute ili uvođenjem linije poput 145 za koju svatko pametan vidi da neće funkcionirati, kao da namjerno hoće poručiti "e evo vam promjene, što nas zaj...vate kad smo već napravili sve što vam treba".

Naravno, vjerojatno će mi netko sad reći da nisam insajder da razumijem detalje organizacije ili da nisam vozio Ikarus pa ne znam što to sve je.

smogovci.bbb2

Ovo sa peronom 6 na GLK se odnosi i na radni dan a ne samo u dane vikenda. Pored 221 stoje dva zgloba jedan iza drugog a na peronu 6 dok nema 219  još jedan zglobni. A zašto je to tako?! Zato što autobusi raznih linija imaju cjeli dan polaske u isto vrijeme ili cca. 1-2 min razmaka. I može se to poštelati i uskladiti ali ih nije briga jer kao škola i posao su u isto vrijeme pa zato i polaze svi u isto vrijeme. Uglavnom, nije nas briga za putnike a plaća sigurna

421

To znači da želim(o) da se zaposliš u ZET te sa svojim znanjem,idejama, energijom  promijeniš stvari nabolje tako da putnici postanu razlog briga, a  bus123 predmet želje!
Tad ćeš postati insajder i Ikarus će postati stvar prošlosti. (Ne sjećam se mog spomena "da nisam vozio Ikarus pa ne znam što to sve je".)
Pitanje je samo kako bi onda uskladio svoj život i što ti bio prioritet:
-posao u ZET-u i ideje s koordiniranim voznim redovima koje su bile napredak za putnike, ušteda za firmu i 100% poštovale standarde za vozače i pravila disponiranja, pa nula bodova, sve je završilo sa "zahvaljujemo i proslijedit ćemo" a zapravo u smeću.
-gm na forumu autobusi.org
-ostalo
kava
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Diermeech

Malo izmjenjena linija 133.
Linija 133 svojom uobičajnom trasom pokriva samo mali dio naselja.
Ljudi izađu na postaji utinjska 5 i dalje pješače 10-20 minuta do svojih domova.
Prošetao sam naseljem i ovo kako sam na priloženoj karti nacrtao bi bilo idealno za stanovnike Sv. Klare.
Uz to, linija 133 bi dobila neke svoje putnike nazad! ( Ima mnogo onih, ukljucujuci i mene koji rađe pješače do Naletilićeve, S. Gaj XII, Lukoranska itd. i dalje idu svojim putem)
I dodatno prorijediti polaske za čehe , uskladiti sa 315! ( Ne da 133 vozi naprijed i odma iza 315 )
Ne potpuno ukidanje do čeha zbog učenika obližnje OŠ i crkve.

tamlover

Bus nažalost ne može kroz označene ulice.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Diermeech

Sad sam gledao streetview i mogao bi čak, ako mogu dostavni kamioni, visokopodni turistički autobusi ( Jedan čovjek ima par komada pa se koji put provozi, i lagano prođe) a što onda ne bi mogao solaš od 12m?  Jedini je problem susret sa automobilima, al i to se riješi. No ne možemo odokativno govoriti, dok se ne proba  ;D I nije da bi tim užim cestama putovao u 2 smjera, nego kružno kroz klaru, kao što ide 110 kroz botinec.

421

Nadam se da ste uvidjeli da nije jednostavno uvesti  bus123 da vozi kroz svaku ulicu i uličicu koju si netko zamisli.
Zato postoje ljudi koji planiraju trasu . Oni znaju zadovoljiti sve (ili barem sve) zakonske okvire kako bi putem VGČ trasa linije postala dostupna korisnicima. kava