Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

Neko

Citat: Ivan  u Listopad 10, 2016, 21:36:55
O čemu ti baljezgaš opet? Čitaš li uopće što itko piše ili samo lupaš po svom?

Pričao sam o nekvaliteti prve generacije, i rekao da su novije generacije ipak druga stvar.
Citirao si mi post o udobnosti a pričaš o kilometrima i izdržljivosti, gdje je tu veza s vezom? O udobnosti svih serija kao putnik mogu imati svoj dojam i čuti što drugi pričaju, i zaista ne znam tko u Citaru vidi neko čudo od udobnosti osim vozača, dobro je poznato da je za vozača najbolje organiziran, ali to nema veze s bilo čime ostalim o čemu smo pisali...
Molim bez uvredljivih tonova o "lupetanju". Bez argumenata blaćenje neke marke vozila jer je tako pisalo negdje na internetu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ivan

OK, ispričavam se zbog tona :-[, ali kako pristojno reći da su ti postovi stalno netočni, skoro svi koji su ti odgovorili su ti pokazali da pišeš puno krivih stvari, uvodiš tako banalne fore o tome što je BMW a što korejski auti kao da smo u nekom alternativnom svijetu zaglavljenom prije 30 godina, a na kraju prigovoriti meni za MB autobuse, nije uopće stvar u blaćenju neke marke, ako se netko ovdje namjerio na neku marku onda si prije svega ti pisao stvarno svašta o Solarisu.

Mislim da sam odmjereno i pošteno napisao da se nadam da su nove generacije Citara ipak drugačije od katastrofalnih problema prve serije (i ranijih primjeraka druge zapravo, iako u Zagrebu ne toliko) i znam da je bolje, ali o problemima Citara dosta ljudi na ovom forumu zna za jako ozbiljne probleme koji nisu samo neke izmišljotine s interneta... Ne znam što je tu blaćenje i što je samo "pisalo negdje na internetu", ima stvarnih argumenata, samo raspravljamo i tome forum služi (a i on je na internetu). I zbog prilično jadne izvedbe prošlog desetljeća, i dalje sam skeptičan prema Citaru i radije bih da ne dođu bar još par godina, iskreno, neka još malo sređuju i doći će nam opet prije ili poslije, ali radije bih da još malo vremena prođe, tek tako, ne bi vjerojatno bilo ništa loše da ipak bude MB iako mislim da ionako neće doći jer drugi su sad trenutno očito u agresivnijoj borbi za ovu narudžbu, ali ne vidim ni da je bilo koja od navedenih marki nešto protiv čega se treba boriti, osim ako nekoga vode ogromne predrasude da ne može trpiti ništa osim onog što mu je najdraže...

citaro

Citat: Neko  u Listopad 10, 2016, 21:02:14
Odakle tebi podatak da je Citaro (druga generacija) kvarljiv i nekvalitetan? Ja imam suprotne informacije naspram MAN, jer su se Citari pokazali izdržljiviji i kvalitetniji nakon jednakog broja kilometara i godina starosti. Te informacije imam iz prve ruke, a ne sa Interneta i foruma.

Gdje su se pokazali izdrzljivijima i kvalitetnijima od MAN-a? I tko je ta prva ruka, imali smo na forumu puno infomacija 'iz prve ruke' koje su se pokazale krivima.
Bilo bi zanimljivo vidjeti KTI, ali iz mojih povremenih dolazaka u Zagreb, moj dojam je (sto se nabavke iz 2009 tice) da su MAN-ovi u boljem stanju i da se bolje nose sa ZET-ovim neodrzavanjem nego Citari.

Shole

Citari i prve generacoje i facelift imaju kroničnih problema sa diferencijalima, dok je kod MANa to nepoznat zahvat.  Citaro je puno ugodniji i udobniji za vozača i motori su ok pod uvjetom da je onaj od 299 ks. Malo jest slabašan al je pouzdan i dobar motor.MAN ima problema s dizanjem temperature al mu to ne škodi. Mečka kad zakuha odma je i dihtung u banani.
Sve u svemu,  MAN je zahvalniji za održavanje  a Mercedes ugodniji za vozit. S putničke strane su tu negdje

man323

Najbolje bi bilo kada bi mogli kombinirat MAN-a i Mercedesa. E to bi bio pravi autobus.

Shole

To su vaše zaljubljenosti u određeni brend koje nemaju nikakve veze sa stvarnosti.  Isti vrag ko oni koji voze samo Alfu ili samo Golfa, ta dvojica nikad neće vozit obrnuto,  a šta je najgore nisu nikad ni probali.
Mečke imaju  problema sa diferencijalima, al oni su ZF-ovi. Ovjes je isti kod Citara i Citelisa,  MAN-ov je drugačiji.  Najtvrđi i najneudobniji, ali najizdržljiviji.   Možemo raspavljat do sutra al možemo zaključit samo da se nikad nećemo dogovorit

421

Citat: citaro  u Listopad 11, 2016, 01:49:30
Bilo bi zanimljivo vidjeti KTI, ali iz mojih povremenih dolazaka u Zagreb, moj dojam je (sto se nabavke iz 2009 tice) da su MAN-ovi u boljem stanju i da se bolje nose sa ZET-ovim neodrzavanjem nego Citari.
MAN ovi su bili kod ovlaštenog servisa do 600 tkm, a Citari su (zbog pada EUROline-a) bili svačiji i ničiji pa i dalje voze usprkos lošem tretmanu i velikoj rupi u održavanju te ugradnjom neoriginalnih dijelova dok su bili kod konkurencije (MAN AH servis).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

MAN najneudobniji? MAN NG312 jedan od udobnijih autobusa u garaži, NG313 također udoban i udobniji i mekši od Citara i Citelisa. Da ne spominjem "turčine" ali dobro to je drugi par cipela. Može se javit svatko i reć Citelis je najudobniji, ali i to uzimam s rezervom jer on to "kompenzira" sa svojim nabijanjem i rasklimanošću putničkog prostora i vozačkog prostora. Tak da uvijek rađe biram finog Citara ili MAN-a koji je za nijansu neudobniji, ali se barem vozim u tišini. Ima i dijela istine u tome da je skuplje i bolje. Ajmo reć da se svi  putnici kuže u autobuse, radije bi se sigurno vozili u MAN-u ili MB-u nego u Solarisu/Ivecu pogotovo napravljenim po ZET-ovim Citelisima. A da ne govorim isto za održavanje kolko je isplativiji nakon više godišnjeg razvaljivanja doslovno kao kod nekih linija. Da Citelisi voze APD intenzitetom sumnjam da bi izdržali kao Citiji sa 800 i kusur tisuća km ili kao Citari koji se doslovno izrabljuju na 268 i sličnim linijama. Opet se povlači pitanje koliko bi se tek tada kvario.  kava
I također naravno mislim da je veća prednost imat više autobusa iste marke. Napisao bi to kao prednost da u ZET-u ima Solarisa npr.

Diermeech

Držim palčeve za MAN... Ne treba se vozni park šareniti sa razno-raznim proizvođačima. Imamo MAN, mercedes, iveco i kaj ce nam sad još solarisi i slično ( Nikakav hejt na druge proizvođače...)

Poslano sa mog D5103 koristeći Tapatalk

Diermeech

Ima li šta novoga u vezi nabavke?

tramvajac 92

Citat: Diermeech  u Listopad 15, 2016, 13:13:51
Ima li šta novoga u vezi nabavke?
Citat: man313  u Rujan 27, 2016, 15:13:46
Rok za dostavu i otvaranje ponuda je opet pomaknut, ali ovaj put za 19.listopada 2016. u 10:00h.

man323

Hvala AH Bus na obavijesti.
Ovo je stvarno postalo smiješno...

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Dreamwalker

Zna li tko koliko vremena otprilike treba tvornici da nakon narudžbe isporuči autobuse? Ako je 6 mjeseci, onda bi ova trakavica trebala 31.10. i završiti jer su za 6 mjeseci izbori.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421