Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

MAN truck bus

Da je vidio, vjerojatno bi stavio. Ja ću sutra pogledati na Robnim Terminalima Žitnjak (Istok) pa javim ima li ikakvih Citara G Facelift.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

elez

Bas me zanima oce ih piturat ili će ih ko #307 i #308 zakamuflirat reklamom
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

XDonald

To znaci da cemo dobit i "obicne" poput nasih i C2,  predobro  :D A za bojanje ja osobno cisto sumnjam, jer nisu obojali ni zetovce ni #307 i 308, ali sad ce bit vise buseva pa ce imat i vise vrimena za bojanje, ako se odluce za to.

Shole

Ne dolazi ti C2, nego facelift jedinica

man323

EEV motor se u Citara facelift počeo ugrađivati tamo sredinom 2012. godine. A iste se godine proizvodio i C2, tako da će možda doć mix C2 i C1 facelifta. Ona 4 ex. Dr.Richardova Citara facelift sa oglasnika su nestala, vjerojatno nam i ti stižu?

@XDonald: kada nam stignu ovih 9 zglobnih autobusa opet ćemo pričati o manjku autobusa u garaži. Da bi ih bilo više, moraju doći još najmanje 15-tak ali da se niti jedan ne rashoduje.

@Shole: nikad se ne zna. Pošto su traženi sa EEV motorima, vrlo lako nam mogu doći i par primjeraka C2-ojki.

Shole

Daj bože da budu C2, al nekako čisto sumnjam

Dreamwalker

Nekako sumnjam da će doć kombinacija C1 i C2. Prema Phototransu, dr. Richard ima 6 raspoloživih Citara C1. Oni su 2011. godište i bojim se da su Euro V norma. Pogotovo ako je točno ovo što man313 kaže za Euro EEV normu i 2012. godinu. Ja ne isključujem mogućnost da Mercedes Leasing ima neki lager u Beču ili okolici, pa da će možda doć nešto s lagera i da se to protumačilo kao autobusi iz Beča, a mogu biti pitaj Boga odakle.
Najbolje je da se strpimo još koji dan pa ćemo vidjet što, koliko i otkud.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Dreamwalker

Kao što rekoh, ajmo malo pričekat pa vidjet kaj će doć. Našao sam jedan post u temi Razno (2) koji kaže ovako:

Citat: man313  u Listopad 12, 2017, 23:15:58
MAN je kao autobus dosta krući od Citara ali je u globalu izdržljiviji jer mu je tehnologija starija i provjerenija nego kod Citara.
Vratimo se na temu oko nabavke ovih polovnjaka:
Nabavlja se 9 (devet) polovnih, zglobnih autobusa. Ja sam došao do računice od oko 250.000 EUR po komadu. Vozila ne smiju biti starija od 6 godina.

Na raznoraznim se oglasnicima može naći ovo:

1. 4x Citaro G - 354 KS - 324.000km - EURO 5 - 12/2011. - 201.110 EUR/komad - ex. Dr.Richard
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=248074521&category=ArticulatedBus&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&grossPrice=false&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=17200&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&pageNumber=1&scopeId=B&fnai=next

2. 4x Lion's City GL - 360KS - 220.000km - EURO 5 - 12/2012. - 235.620 EUR/komad - ex. SVB Pforzheim
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=239595144&category=ArticulatedBus&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&grossPrice=false&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=16500&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&pageNumber=1&scopeId=B

Stoga, pušing rođo. Richardove Mercedese ne budemo vidjeli. Nema se potrebe zaletavat. Pošto je strogo propisano da autobus može imat max. 430 tkm (ne znam kak su dobili taj broj) mislim da dolazi nekaj kaj nije bilo na oglasniku.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Intouro

Paško

Ne dolaze uopće autobusi Dr. Richarda, nego od nekog drugog prijevoznika iz Beča (možda Wiener Lienen, možda nešto treće). Nagađanja su stvarno nebitna jer se prva dva očekuju u Splitu u četvrtak.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

MAN truck bus

Barem znate otprilike. U Zagrebu nismo uopće znali kad će doć Urbanwayi, City G.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

man323

Citat: amfan  u Siječanj 08, 2018, 16:38:47
Ne dolaze uopće autobusi Dr. Richarda, nego od nekog drugog prijevoznika iz Beča (možda Wiener Lienen, možda nešto treće). Nagađanja su stvarno nebitna jer se prva dva očekuju u Splitu u četvrtak.

Možda dolaze od firme "Gschwindl", barem san njihove autobuse vidio na slikama iz Beča.

Intouro

Mogu li doc autobusi iz dvije različite firme?

tramvajac 92

Teško da će doći neki ex. WL, jer su većinom busevi na LPG (ima i hibrida, te novi Citari koji su na dizel), a ovo je trenutna nabavka:

Intouro

Neko iz Zagreba šta je reka da će poc do terminala zitnjak da vidi ima li kakvih autobusa,jeli bio?