Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

kico101

Iz današnjeg Novog Lista:

SUTRA U 18 SATI ZATVARA SE ULICA SLAVKA CINDRIĆA I UVODI OBILAZNI PROMETNI KORIDOR
Riječanima prijete gužve u prometu

Vozačima se savjetuje da bez potrebe ne odlaze u središte grada jer gužve će biti neizbježne tim više što je umanjena i protočnost riječke zaobilaznice

RIJEKA – Od sutra u 18 sati sva vozila koja prolaze Ulicom Ivana Zajca pokraj istoimenog kazališta morat će skrenuti lijevo u Radničku ulicu, jer će Ulica Slavka Cindrića biti zatvorena za promet zbog uklapanja ceste D-404 i gradnje novog gradskog raskrižja. Umjesto dosad uobičajenog prolaza kroz Cindrićevu sav promet teći će obilaznim pravcem oko parkirališta na Delti, što znači da će se vozila kretati Ribarskom ulicom i Fiumarom uz Mrtvi kanal nakon čega će preko mosta u Ulici Rade Šupića obići spomenik osloboditeljima Rijeke te ući na Šetalište Andrije Kačića Miošića odakle će se ponovo moći uključiti u Cindrićevu i u smjeru istoka nastaviti putovanje prema Pećinama, Trsatu ili se kroz Strossmayerovu ulicu vratiti ponovo prema središtu Rijeke, odnosno skrenuti starom Lujzijanom prema Orehovici.
    Strossmayerova ulica je jedini dopušten povratni koridor, jer je već pet dana na snazi zabrana prometa Ulicom Milana Smokvine Tvrdog, koju vozači uglavnom ne poštuju. Danijel Frka iz Rijekaprometa potvrdio nam je da je na jučerašnjoj koordinaciji predstavnika niza institucija uključenih u regulaciju prometa dogovoreno postavljanje dodatne signalizacije s oznakom zabrane ulaska u Ulicu Milana Smokvine.
    – Postavit ćemo na prilazu ulici te na Šetalištu A. K. Miošića dodatne znakove zabrane, a ujedno je dogovoreno da će prometna policija početi još više kažnjavati kršenje prometnih propisa. Sve je spremno za uvođenje nove regulacije prometa. Vozače molimo za razumijevanje i strpljenje, jer smo svjesni da će sigurno biti problema u prometu, povećanih gužvi i čekanja – ističe Frka.
    Novo privremeno prometno rješenje potrajat će do kraja siječnja iduće godine, jer bi nešto više od dva i pol mjeseca trebala trajati gradnja raskrižja s cestom D-404 za koju su zadužene Hrvatske ceste. Već prije uvođenja obilaznog smjera oko parkirališta Delta stigle su i prve javne kritike rješenja izrađenih u Rijekaprometu i riječkoj gradskoj upravi, a sve će vjerojatno i dodatno eskalirati nakon što se dogode prve veće gužve u samom središtu Rijeke. Kolona bi moglo biti i sutra u večernjim satima, ali se pravo testiranje obilaznog smjera očekuje u subotu prijepodne te pogotovo u ponedjeljak, 10. studenoga, prvog radnog dana tijekom kojeg će se oko Delte voziti obilaznim prometnim koridorom.
    Gužve će biti neizbježne, jer je i protočnost riječke zaobilaznice bitno umanjena zbog gradnje punog profila dionice Diračje-Orehovica, što znači da kvalitetna prometna alternativa za povezivanje istoka i zapada Rijeke ne postoji. Riječani su stoga prepušteni sami sebi i snalazit će se kako najbolje znaju. Objektivno je najbolji savjet izbjegavati putovanje automobilom u središte Rijeke bez prijeke potrebe, ali je pitanje kako će tome udovoljiti tisuće ljudi koji rade u centru, jednako kao što je i pitanje kako će reducirani riječki promet ove godine podnijeti tradicionalno blagdansko potrošačko ludilo, koje dolazi na isteku godine.
Darko PAJIĆ

Darko Pajić, sjedi- 1.

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Ovo nije prvi put, prije par dana je bila ista priča i to na više mjesta ponavljano u istom tekstu.
Tako da je to obična indolencija i lijenost i to od strane nekog tko je urednik i još prati sektor prometa.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

lukica

kako će onda busevi na deltu ???

Shole

Mislio sam da smo se dogovorili oko postavlja pitanja koja su na forumu.  Na predhodnoj stranici ti je link, al evo nek ti bude pa pogledaj ti i ostali koji pratite samo zadnje stranice svake teme:

http://www.rijeka.hr/Default.aspx?art=15281&sec=16

ikar

Danas ponovo kaos u gradu...

670 na liniji 6 krenuo u 14.58 sa Podvežice (trebao u 14.44), Krnjevo 16.59!!! 2h01min Vežica-Krnjevo i nakraju predao završio smjenu na vrijeme u 18.10 na Fiumari.

670 se pojavio u 18.20 na vežici nakon 3h22min  ;D

Rezime - u srednjoj smjeni odvožena 3 kruga umjesto 5. Do kada će to trajati???

dragec52

Haj. Jučer sam bio pričuva. Prometnik me pošalje u garažu da uzmem bus i vozim za Marčeljevu dragu. U 15.10 krenem ispred Fiumare odem u M. dragu i vratim se u 18.05, da ne razbijate glavu - 14 km sam vozio

TRI

sata

Putnici za divno čudo bili bez komentara što se tiće nas ali su puni kritike za opće stanje prometa u našem gradu. Što se mene osobno tiće samo neka šute i nediraju nas. Nama vozačima želim mirno odvoženje smjena slijedećih 3-4 mjeseca.

shef

Čisto političko prepucavanje Obersnela i njegove klike i Hrvatskih cesta (odnosno države) tko je nesposobniji i tko je više kriv za gužvu obija se o glavu građana Rijeke i svih onih koji dolaze u Rijeku.
Ne mogu vjerovati da se baš u isto vrijeme moralo zatvoriti/prekopavati sva tri koridora zapad - istok (centar, zaobilaznica, petrolejska), a onu sramotu sa semaforom kod V.Lenca neću ni spominjati.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kico101

Nakon proteklih kiša, prekonekolikoviše gljiva izraslo kod marketa na Podvežici. Vozači monotrala,neka vam bude barem 10% lakše pri izlasku u Kvaternikovu. ;)

mannas

Bas me zanima koliko dugo ce biti na tom mjestu  ???

kico101

Citat: mannas  u Studeni 17, 2008, 21:53:38
Bas me zanima koliko dugo ce biti na tom mjestu  ???
Tako su gusto postavljene da između ne može proći ni bicikl. Nisam brojao, ali ima ih stotinjak. ;D

NP-549

Sad će auti bit parkirani unutra, ili ukoso na izlazu i onda kad mu budeš trubio će se čudit "pa kako nemožeš proć"

dragec52

Haj. Jučer vozio jutarnju 6 i vidim da su stavljali gljive. Mi /vozači/ bi trebali biti zadovoljni ali vrijeme će pokazati  korist od toga. Vidjeli smo mi puno puta te gljive ali i uredno micane od strane onih radi kojih su i postavljene. / NP-549 imaš super avatar/

mivano

Koja je šifra za ovaj display? ;D

Shole

Šifra:  Photoshop  ;D